DISPLAY­OPLOSSINGEN VAN EPSON – DE IDEALE KEUZE VOOR DUURZAME IT

TCO CERTIFIED

Voldoen aan de behoeften van het heden zonder dat dit ten koste gaat van de toekomstige generaties

TCO Certified is een toonaangevende en wereldwijd erkende duurzaamheidscertificering voor elektronica die ruim 25 jaar geleden in het leven is geroepen. De criteria omvatten sociaal verantwoordelijke fabricage, milieuvriendelijkheid, gezondheid en veiligheid van gebruikers en ergonomisch ontwerp. Voor projectoren is er ook de exclusieve TCO-certificering voor het beeldformaat, waarbij voor elk product het aanbevolen optimale beeldformaat wordt gemeten.

Alle criteria zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van de levenscyclus, die de fasen van fabricage, gebruik en einde levensduur of productherstel omvat. Gecertificeerde productmodellen en de fabrieken waar ze worden geproduceerd, worden onafhankelijk gecontroleerd op naleving en op andere duurzaamheidsinitiatieven van het merkbedrijf. TCO Certified is beschikbaar voor acht productcategorieën, inclusief onder andere computers, projectoren en displays. TCO Certified is een Type 1 Ecolabel, conform ISO 14024.

Dankzij TCO Certified kunnen inkopers en fabrikanten hun milieu- en maatschappelijke risico's beperken en tegelijkertijd concrete stappen zetten naar een duurzamere levenscyclus voor elektronica.

Een volledig overzicht van gecertificeerde productmodellen kunt u vinden op www.tcocertified.com

Productie

De uitgebreide criteria van TCO Certified zijn ontworpen voor duurzaamheid in de gehele levenscyclus van een product: fabricage, gebruik en einde levensduur.

Verificatiecriteria van TCO Certified

Inclusief onafhankelijke verificatie van de nalevingsvereisten voor product, fabriek en merkeigenaar, zowel voor als na certificering.

1. Vóór certificering

Verificatie van de naleving van de criteria voordat een product wordt gecertificeerd

Aanvraag

Merkeigenaar vraagt de certificering 'TCO Certified' aan

2. Na certificering

Jaarlijkse verificatie van gecertificeerde producten als follow-up

Epson displayproducten en het milieu

De Epson displayproducten zijn ontworpen om de milieu-impact van een bedrijf te verminderen en het stroomverbruik tot een minimum te beperken, zowel tijdens de projectie van beelden als in stand-bymodus. De technologie is fundamenteel energiezuinig ontworpen en biedt energiebesparende opties in het Eco-menu. Als de projector in stand-bymodus staat, zorgt de modus voor ultra-lage helderheid voor een laag stroomverbruik wanneer het apparaat geen beelden projecteert.

Het doet ons groot genoegen dat onze projectordisplayproducten nu het certificaat 'TCO Certified' dragen. Het streven naar de hoogste kwaliteitsnormen voor de producten van Epson betekent dat we onze productie grotendeels intern beheren, zodat het eenvoudiger is om werkpraktijken te overzien tijdens de gehele productiecyclus, van fabricage tot en met levering. Bovendien streven we naar het ontwerpen van compacte en energiezuinige producten met een minimale impact op het milieu, maar met maximale prestaties.

Henning Ohlsson, Director of Corporate Social Responsibility bij Epson

Wilt u meer weten?

Bespreek met iemand van ons team hoe u goedkoper en efficiënter kunt werken