Epson Europe:
ons verhaal

Toonaangevende innovatie.
Wereldwijde samenwerking.
Lokaal toegepast

BEKIJKEN

LEES MEER OVER ONS BEDRIJF

Het ontstaan

Epson is zijn tijd altijd vooruit geweest. Letterlijk. Daiwa Kogyo Ltd. (later Seiko) werd in 1942 opgericht als kleine horlogefabriek en groeide uit tot de officiële tijdwaarnemer voor de Olympische Spelen in Tokio in 1964, waarbij het de resultaten van de atleten vastlegde en afdrukte.

Dit vormde de inspiratiebron voor onze printers. De eerste printer werd in 1968 geïntroduceerd als de elektronische printer (EP). Op de EP volgde al snel de EP-101 (onze eerste commerciële printer - de kleinste ter wereld en de 'zoon' van de EP). Epson was geboren.

Epson Europe BV werd in 1990 in Amsterdam opgericht en groeide uit tot het Europese hoofdkantoor van het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation. Tegenwoordig ontplooien we activiteiten in 94 landen overal ter wereld. We leveren producten die zijn gebaseerd op onze unieke piëzo-elektrische technologie en streven via innovatie naar het verbeteren van het leven van al onze klanten.

Onze geschiedenis

Epson heeft een lange weg afgelegd en ons bedrijf heeft daarbij vele technologieën als eerste geïntroduceerd. Dat is het resultaat van ons streven om voortdurend te vernieuwen en grenzen te verleggen. Dat hebben we in de afgelopen 50 jaar gedaan...en hiervoor zullen we ons ook in de toekomst blijven inzetten. Het is niet alleen onze ambitie: dat is onze missie.

Daiwa Kogyo Ltd. (de voorloper van Seiko Epson Corporation) wordt opgericht.
De Seiko Group wordt verkozen tot officiële tijdwaarnemer door de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio.
Epson lanceert 's werelds eerste miniprinter, de Epson EP-101.
Het eerste analoge horloge ter wereld, de Seiko Quartz Astron 35SQ, is in de winkels verkrijgbaar.
Het merk Epson wordt vastgelegd.
Suwa Seikosha Co., Ltd. en Epson Corporation fuseren tot Seiko Epson Corporation.
Epson ontvangt een onderscheiding voor bescherming van de ozonlaag van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).
De Seiko Group wordt verkozen tot officiële tijdwaarnemer door de organisatie van de Olympische Winterspelen in Nagano.
Epson ontvangt een notering in de First Section van de aandelenbeurs in Tokio, de op drie na grootste ter wereld.
De Seiko Quartz Astron 35SQ, 's werelds eerste kwarts polshorloge, wordt geëerd met de prestigieuze IEEE Milestone Award.
Epson wint de TIPA Awards in de categorieën 'Beste fotoprinter' en 'Beste fotoprojector'.
1942
Heden

Onze prestaties

Tijdens ons bestaan tot nu toe hebben we de mogelijkheid aangegrepen om te leren en hebben we ons steeds verder ontwikkeld: we hebben nieuwe ideeën gelanceerd en revolutionaire producten op de markt gebracht. Dankzij deze bekroonde innovaties kunnen we consumenten en bedrijven in de overheids-, medische, financiële en retailsector overal ter wereld ondersteunen.

Epson begrijpt welke behoeften onze klanten hebben en is in staat hieraan te voldoen. Epson heeft hiervoor erkenning ontvangen van toonaangevende brancheorganisaties.

Onze technologie is bekroond met prijzen van, onder andere, TIPA en BLI, en staat bekend als een van de innovatiefste technologieën ter wereld.

€1,2 miljoen

Het bedrag dat Epson dagelijks investeert in onderzoek en ontwikkeling

50.000

Het aantal niet-verlopen patenten waarvan Epson momenteel houder is

Top100

Waar Epson door Thomson Reuters is geclassificeerd in de lijst van wereldwijde vernieuwers

Onze planeet

Epson's zorg voor de toekomst van de aarde gaat veel verder dan afdrukken en projectie. We geven oprecht om de wereld om ons heen en als toonaangevend bedrijf zien we het als onze plicht om een actieve rol te vervullen in het verantwoord en duurzaam beheer van wereldwijde resources.

Ecologische visie 2050

Het is ons streven om de CO2-uitstoot in 2050 met 90% te verminderen voor de gehele levenscyclus van onze producten en services.

Wij hebben onze CO2-uitstoot bij distributie verminderd met
Onze inktverpakking bestaat voor dit percentage uit gerecycled materiaal
De hoeveelheid afval die tijdens de productie is ontstaan die we recyclen, bedraagt
Wij hebben het stroomverbruik van onze inkjetprinters verlaagd met

OVERSLAAN