MICRO PIEZO-TECHNOLOGIE

Als u betrouwbaar, snel en hoogwaardig wilt afdrukken, is het belangrijk om te weten waar de kracht van uw printer van afhangt: de printkop.

Geavanceerde printkoppen voor vandaag en morgen

Als u de aankoop van een printer overweegt en weet welk type printkop wordt gebruikt, kunt u een beter onderbouwde beslissing nemen. De belangrijkste soorten printkoptechnologie kunnen we onderverdelen in een categorie die warmte gebruikt en een die een Piezo-element gebruikt. Alle Epson-printers maken gebruik van een Piezo-element omdat wij denken dat dit de beste prestaties levert.

De Micro Piezo-technologie werd wereldwijd in 1993 geïntroduceerd en is sindsdien niet alleen toonaangevend geweest voor de ontwikkeling van de Epson-inkjetprintkop, maar heeft ook de lat zeer hoog gelegd voor de andere grote namen in de printindustrie. Micro Piezo is een unieke Epson-technologie die uitzonderlijke afdrukkwaliteit levert en door onze concurrenten nog altijd moeilijk te evenaren is.

Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. Lees hieronder zelf wat de technologie zo bijzonder maakt.

Technische hoogtepunten

Profiteer van heldere en nauwkeurige afdrukken

De Micro Piezo-technologie maakt gebruik van piëzo-kristallen die via stroomstootjes elektrische signalen naar de printer verzenden. Hiermee worden qua vorm en grootte uitermate consistente, kleine druppels geproduceerd die heldere en scherpe afdrukken opleveren. Thermische printers gebruiken een verwarmingselement om de inkt te koken, waarmee een luchtbel ontstaat die de inkt door de spuitkop uitstoot. De afdrukken die zo ontstaan zijn niet altijd even nauwkeurig.

Produceer snel hoogwaardige afdrukken

Inktdruppels worden 40.000 keer per seconde door elke spuitkop gedreven, waardoor documenten zeer snel kunnen worden geleverd. Ondanks de hoge snelheid wordt een grote nauwkeurigheid gegarandeerd, zodat u kunt vertrouwen op heldere en scherpe afdrukken, zonder dat deze aan kwaliteit inboeten.

Resultaat: hoogwaardige afbeeldingen

Onze spuitkoppen zijn anders, want elke spuitkop kan druppels in vijf verschillende groottes produceren. U kunt het vergelijken met verschillende penselen om op een doek te schilderen. De grotere druppels worden gebruikt om de snelheid te verhogen voor gebieden met effen kleuren, terwijl de kleinere druppels zorgen voor prachtige details. Met deze technologie kan de genuanceerde overgang tussen donkere en lichte kleuren worden gereproduceerd, waarbij ze soepel en natuurlijk in elkaar overgaan.

De kwaliteit telt, niet de kwantiteit

U moet vooral niet denken dat meer spuitkoppen betekent dat een printer beter is. Thermische printers gebruiken spuitkoppen met een vaste grootte, en daarom moeten ze meer spuitkoppen gebruiken in een poging om de kwaliteit te evenaren die onze printkoppen bieden.

Duurzame printer met minder onderhoud

In tegenstelling tot thermische printers blijft de kwaliteit van onze printkop constant. U hoeft geen extra budget vrij te maken voor een vervangende printkop en kampt niet met het ongemak van het plaatsen van een nieuwe printkop.

De beste inkt voor uw toepassing

Omdat in onze printkoppen geen warmte wordt gebruikt, kunnen ze een veel grotere selectie van inkten aan, waaronder warmtegevoelige vloeistoffen. Niet alle printers kunnen hiervan profiteren. Zo zijn thermische printkoppen beperkt tot slechts bepaalde typen inkt omdat ze warmte gebruiken.

Wist u dit?
We benadrukken nog eens hoe fantastisch de Micro Piezo-technologie is.

De kleinste details

Probeer eens een enkele inktdruppel (van 1,5 pl) op een grote foto (van 12,7 bij 8,9 cm) te vinden. Wist u dat dit net zo moeilijk zou zijn als een contactlens op een voetbalveld (van ongeveer 10.000 m2) vinden? Deze uiterst kleine details maken prachtige, levensechte foto's mogelijk met een ongeëvenaard bereik aan tonen en gradaties.

Nauwkeurige controle

Stel u voor dat de uitstoot van een inktdruppel (van 1,5 pl) gelijkstaat aan een vrije trap die vanaf 15 meter wordt genomen. Kunt u zich de speler voorstellen die op een bepaalde plek in het doel mikt, en de grootte van de bal zelf? Stel u nu eens voor dat die speler die plek met een nauwkeurigheid van bijna 100 procent raakt en elke seconde 40.000 vrije trappen raak schiet. Micro Piezo-printkoppen zijn nauwkeurig en snel en leiden tot minimale inktverspilling, én leveren scherpe en heldere afdrukken.

Ongelofelijke prestaties

Als we een inktdruppel (van 1,5 pl) vergelijken met het formaat van een voetbal, en de inkt uit de printkop werd gestoten via een aantal van 90 spuitkoppen per kleur, zou de tijd die nodig was om Wembley Stadium met kleur te vullen ongeveer een seconde zijn! Zo snel kunnen de Micro Piezo-printkoppen afdrukken leveren.

De printkoptechnologie van de volgende generatie

PrecisionCore is de nieuwste afdruktechnologie van Epson die gebruikmaakt van een revolutionaire high-density printchip die tot 40 miljoen zeer nauwkeurige druppels kan genereren.

MEER INFORMATIE

Toepasbaar op veel meer dan alleen papier

De innovatieve Epson Micro Piezo-technologie kan dankzij haar flexibiliteit op tal van gebieden worden ingezet. Deze technologie is niet alleen geschikt voor het afdrukken van schitterende kleuren en zwart-wittinten op diverse papiersoorten, maar wordt ook gebruikt in industriële toepassingen. Voorbeelden van deze toepassingen zijn textielbedrukkingen, vervaardiging van kleurenfilters en het aanbrengen van patronen in elektronische printplaten.

De toekomst van printing: Heat-Free Technology

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

MEER INFORMATIE