DE TOEKOMST VAN PRINTING: HEAT-FREE TECHNOLOGY

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

Heat-Free Technology

Epson-inkjetprinters maken gebruik van Heat-Free Technology en bieden geavanceerde voordelen aan klanten.

Vergelijking printprocessen

Laser- en inkjetprinters zien er van buiten misschien hetzelfde uit, het is de binnenkant die wezenlijk verschilt.

Voor de Heat-Free Technology van Epson zijn geen hoge temperaturen voor het inkt-ejectieproces nodig. In plaats daarvan wordt er druk uitgeoefend op het piëzo-element, dat achterwaarts en voorwaarts buigt bij het ejecteren van de inkt via de printkop.

Laserprinters daarentegen moeten eerst de fuser verwarmen om printen mogelijk te maken.

Thermisch inkjetproces

Bij thermische inkjettechnologie wordt elektrische stroom gebruikt om de inkt te verwarmen voordat deze door de printkop wordt uitgespoten.

Piëzo inkt-ejectieproces

In tegenstelling tot thermische inkjetprinters en laserprinters, vereist de Heat-Free Technology van Epson geen hoge temperaturen voor het inkt-ejectieproces. In plaats daarvan wordt er druk uitgeoefend op het piëzo-element, dat achterwaarts en voorwaarts buigt bij het uitstoten van de inkt via de printkop.

De voordelen van Heat-Free Technology

Consistent hoge printsnelheid

Door de Epson Heat-Free Technology hoeft de printer niet op te warmen bij inschakeling of activering vanuit de sluimerstand. Dit betekent dat de printer direct begint met printen, in tegenstelling tot laserprinters, waarbij de fuser eerst moet voorverwarmen. Een consistent hoge printsnelheid is gegarandeerd, zelfs voor documenten met een hoge afdrukdensiteit.

Lager stroomverbruik bespaart energie en geld

De Heat-Free Technology van Epson verbruikt minder energie dan lasertechnologie, omdat er geen warmte hoeft te worden gebruikt om het apparaat op te warmen. Aangezien inkjetprinters geen fuser-unit hoeven te verwarmen, resulteert dit in een aanzienlijk lager energieverbruik.

Minder onderdelen, kleinere impact op het milieu

Laserprinters gebruiken meestal meer verbruiksmaterialen en vereisen in vele gevallen een periodieke vervanging van de drum, de transferband en de fuser. Dankzij de Heat-Free Technology bevatten onze inkjetprinters, vergeleken met laserprinters, minder onderdelen die periodiek moeten worden vervangen en zijn onze printkoppen geen verbruiksonderdelen. Dit vermindert de milieubelasting van de productie en recycling van de aanvullende resources.

Minder interventie verhoogt de productiviteit

De Heat-Free structuur van Epson-inkjetprinters betekent dat er minder onderdelen zijn waarin storingen kunnen optreden, waardoor minder vaak interventie nodig is. Daarom zijn Epson-inkjetprinters betrouwbaarder en hebben aanzienlijk minder downtime.

Ontdek zelf de voordelen van de Heat-Free Technology van Epson

Zoek uw ideale printer met onze Printer Finder-tool.

Bekijk assortiment

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Epson, vult u onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal dan contact met u opnemen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
Contact opnemen