BENT U KLAAR VOOR GHS?

GOEDGEKEURDE PRINTERS VOOR CHEMISCHE GHS-ETIKETTERING

Vanwege nieuwe GHS-voorschriften, die op 1 juni 2015 in werking treden, wordt het mogelijk een stuk moeilijker en inefficiënter om zwart-wit etikettenprinters met thermische overdracht te gebruiken voor het vervaardigen van etiketten die aan de GHS-voorschriften voldoen. De ColorWorks C831, ColorWorks C7500 en ColorWorks C3500 maken gebruik van pigmentinkten die zijn ontworpen om, in combinatie met de PE Matte Label-media, etiketten af te drukken die zijn gecertificeerd voor BS5609.

WAT IS GHS?

GHS is een nieuwe wereldwijd opgestelde norm voor het classificeren en etiketteren van chemicaliën. Het verenigt de wereldwijde etiketteringsnormen en wordt uitgegeven door de Verenigde Naties. De nieuwe GHS-norm moet worden gevolgd door fabrikanten van chemicaliën wereldwijd.

NIEUWE NORMEN LEIDEN TOT NIEUWE UITDAGINGEN

De volgende kritieke mijlpaal is niet meer ver weg. Op 1 juni 2015 worden de nieuwe etiketteringsrichtlijnen van kracht. Vanaf die datum moeten fabrikanten van chemicaliën gebruikmaken van etiketten die aan de GHS-normen voldoen voor hun producten. Dit geldt zowel voor nieuw vervaardigde producten als voor oudere voorraden. De nieuwe etiketten moeten zeer duurzaam en bestand zijn tegen andere chemicaliën en mogen niet vervagen of vlekken. Het traditionele, uit meerdere stappen bestaande productieproces voor voorbedrukte etiketten kan niet meer worden gebruikt omdat volgens de nieuwe norm het aantal pictogrammen gelijk moet zijn aan het aantal gevaren. Lege of extra pictogrammen zijn niet toegestaan.

"Chip"-symbolen voor gevaarlijke chemicaliën in oude stijl zijn niet langer legaal.

Bij het nieuwe systeem zijn "gevaren en waarschuwingspictogrammen" in ruitvorm vereist.

WIJ MAKEN DE AANPASSING GEMAKKELIJK VOOR UW BEDRIJF

De industriële inkjettechnologie van Epson is de meest voordelige oplossing om uw bedrijf te laten voldoen aan de nieuwe norm. DURABrite Ultra-inkt en de PE Matte Label-media vormen het perfecte team voor uw etiketproductie. U kunt lege etiketten gebruiken en deze precies afdrukken met de vereiste pictogrammen en informatie. Hierdoor wordt het uit meerdere stappen bestaande systeem van voorbedrukte etiketten overbodig en worden twee problemen tegelijk opgelost: uw productiekosten voor etiketten worden verlaagd en uw productie voldoet aan de GHS-normen. Eenvoudig en efficiënt.

Het aantal gevaren komt overeen met het aantal ruiten. Lege of extra ruiten zijn niet langer toegestaan.

INDUSTRIEEL AFDRUKKEN VOLGENS EEN NIEUWE NORM

Bekijk ons assortiment en ontdek hoe gemakkelijk u kunt overschakelen naar de nieuwe norm voor GHS-etikettering. Gebruik de voordelen van onze eenvoudige systemen voor afdrukken in meerdere kleuren om uw kosten te verlagen en uw productieproces vandaag nog efficiënt en compatibel met GHS te maken.

MEER INFORMATIE

Lees meer over onze kleuren­labelprinters

Etiketten-printers

De nieuwe standaard voor het afdrukken van kleuren­etiketten

Meer informatie

Etiketten voor levens­middelen

Laat je eten er net zo goed uitzien als het smaakt

Meer informatie

Badges afdrukken

Voeg professionaliteit toe aan uw toegangspas

Meer informatie

CONTACT OPNEMEN

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Epson voor het onderwijs, dan vult u onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal dan contact met u opnemen.

Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
  Dit veld invullen
  Dit veld invullen
  Dit veld invullen
  Ik wil nieuws en productupdates van Epson ontvangen.
  Veiligheidscontrole

  Dit helpt ons te bevestigen dat u mens bent en geen spam.  Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplichte velden.

  INTERESSE? VRAAG MEER INFORMATIE OF PRIJZEN AAN

  CONTACT OPNEMEN