MICRO PIEZO- TECHNOLOGIE

Als u betrouwbaar, snel en hoogwaardig wilt afdrukken, is het belangrijk om te weten waar de kracht van uw printer van afhangt: de printkop.

Micro Piezo Technology

Geavanceerde printkoppen voor vandaag en morgen

Als u de aankoop van een printer overweegt en weet welk type printkop wordt gebruikt, kunt u een beter onderbouwde beslissing nemen. De belangrijkste soorten printkoptechnologie kunnen we onderverdelen in een categorie die warmte gebruikt en een die een Piezo-element gebruikt. Alle Epson-printers maken gebruik van een Piezo-element omdat wij denken dat dit de beste prestaties levert.

De Micro Piezo-technologie werd wereldwijd in 1993 geïntroduceerd en is sindsdien niet alleen toonaangevend geweest voor de ontwikkeling van de Epson-inkjetprintkop, maar heeft ook de lat zeer hoog gelegd voor de andere grote namen in de printindustrie. Micro Piezo is een unieke Epson-technologie die uitzonderlijke afdrukkwaliteit levert en door onze concurrenten nog altijd moeilijk te evenaren

Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. Lees hieronder zelf wat de technologie zo bijzonder maakt.

Technische hoogtepunten

Wist u dit?

We benadrukken nog eens hoe fantastisch de Micro Piezo-technologie is.

De kleinste details

Probeer eens een enkele inktdruppel (van 1,5 pl) op een grote foto (van 12,7 bij 8,9 cm) te vinden. Wist u dat dit net zo moeilijk zou zijn als een contactlens op een voetbalveld (van ongeveer 10.000 m²) vinden? Deze uiterst kleine details maken prachtige, levensechte foto's mogelijk met een ongeëvenaard bereik aan tonen en gradaties.

Nauwkeurige controle

Stel u voor dat de uitstoot van een inktdruppel (van 1,5 pl) gelijkstaat aan een vrije trap die vanaf 15 meter wordt genomen. Kunt u zich de speler voorstellen die op een bepaalde plek in het doel mikt, en de grootte van de bal zelf? Stel u nu eens voor dat die speler die plek met een nauwkeurigheid van bijna 100 procent raakt en elke seconde 40.000 vrije trappen raak schiet. Micro Piezo-printkoppen zijn nauwkeurig en snel en leiden tot minimale inktverspilling, én leveren scherpe en heldere afdrukken.


Ongelofelijke prestaties

Als we een inktdruppel (van 1,5 pl) vergelijken met het formaat van een voetbal, en de inkt uit de printkop werd gestoten via een aantal van 90 spuitkoppen per kleur, zou de tijd die nodig was om Wembley Stadium met kleur te vullen ongeveer een seconde zijn! Zo snel kunnen de Micro Piezo-printkoppen afdrukken leveren.


De printkoptechnologie van de volgende generatie

PrecisionCore is de nieuwste afdruktechnologie van Epson die gebruikmaakt van een revolutionaire high-density printchip die tot 40 miljoen zeer nauwkeurige druppels kan genereren.

Toepasbaar op veel meer dan alleen papier

De innovatieve Epson Micro Piezo-technologie kan dankzij haar flexibiliteit op tal van gebieden worden ingezet. Deze technologie is niet alleen geschikt voor het afdrukken van schitterende kleuren en zwart-wittinten op diverse papiersoorten, maar wordt ook gebruikt in industriële toepassingen. Voorbeelden van deze toepassingen zijn textielbedrukkingen, vervaardiging van kleurenfilters en het aanbrengen van patronen in elektronische printplaten.

De toekomst van printing: Heat-Free Technology

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

Klaar om meer te weten?

Praat met een van ons team om te ontdekken hoe u kosten kunt besparen en efficiënter kunt werken