Hoe kan ik het hulpprogramma printkop reinigen in macOS gebruiken

Om de printkop schoon te maken in geval van slechte afdrukkwaliteit, gebruik het printkop reinigingsprogramma in het Epson Printer Hulpprogramma.

Notes Icon Notitie:

Dit proces vereist dat u meerdere vellen A4 gewoon papier in de printer laadt en wat inkt uit de cartridges gaat verbruiken. De gebruikte hoeveelheid hangt af van het aantal benodigde printkopreinigingen.

  • Maak de printkop alleen schoon als de afdrukkwaliteit afneemt; Bijvoorbeeld als de afdruk onduidelijk is of de kleuren onjuist zijn of ontbreken.
  • Gebruik eerst het hulpprogramma spuitkanaaltjes controle om te bevestigen dat de printkop moet worden gereinigd.
  • Als het inktpeil laag is, kan het mogelijk zijn dat u de printkop niet kunt reinigen. Wanneer het inktpatroon leeg is, kunt u de printkop niet schoonmaken. Vervang eerst het lege inktpatroon.

Om de printkop te reinigen met behulp van het Epson Printer hulpprogramma, volg de instructies voor uw versie van macOS:

 

klik voor instructies

Als er nog openingen in het spuitkanaaltjes controle aanwezig zijn, moet u de printer uitzetten en gedurende minstens zes uur laten staan (overnachting is goed). Nadat deze periode is verstreken, druk nog een spuitkanaaltjes controle af.

  • Als het controlepatroon van de spuitkanaaltjes controle geen verbetering laat zien, raden we u aan een nieuwe set originele Epson inktpatronen te installeren.
  • Als alleen bepaalde kleuren worden beïnvloed, kunt u de desbetreffende inktpatroon vervangen.
  • Vervang eventuele beschadigde of oude inktpatronen. Wij raden aan om Inktpatronen die meer dan 6 maanden zijn geopend te vervangen (vanaf de datum dat de Inktpatronen uit zijn plastic vacuümverpakking zijn gehaald).
  • Als dit het probleem niet opgelost, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie over de service- en verkoopopties die wij u rechtstreeks kunnen aanbieden.