Beveiligingsmaatregelen voor netwerkproducten van Epson

Alle soorten producten kunnen nu in een netwerk worden opgenomen..

Bij Epson blijven we de connectiviteit van onze printers, all-in-ones en projectoren versterken om de gebruiksvriendelijkheid voor onze klanten te verbeteren.

All Alle producten die op een netwerk zijn aangesloten, hebben een beschermde netwerkomgeving en passende beveiligingsinstellingen nodig om ongeautoriseerde toegang en andere externe bedreigingen te voorkomen.

In deze handleiding worden veelvoorkomende beveiligingsrisico's, de aanpak van Epson ten aanzien van beveiliging en belangrijke beveiligingsmaatregelen beschreven.

Volg deze gids om een geschikte netwerkomgeving te creëren en beveiligingsinstellingen in te schakelen om het volgende te voorkomen:

 • Ongeautoriseerde toegang vanaf een netwerk Diefstal en verlies van gebruikersgegevens
 • Ongeautoriseerd gebruik Telefoonlijn en faxbeveiliging

Epson’s benadering van beveiliging

Bij Epson hanteren we de volgende benadering voor netwerkbeveiliging van producten, zodat u uw product veilig en met een gerust hart kunt gebruiken.

 1. Wij beschouwen veiligheid als een fundamenteel onderdeel van de productkwaliteit. Onze producten zijn ontworpen om van wieg tot graf veiligheid te bieden.
 2. We verstrekken u proactief beveiligingsinformatie en knowhow.
 3. We werken onophoudelijk om tegenmaatregelen te nemen tegen kwetsbaarheden:
  • Onze inspanningen zijn gericht op het testen van kwetsbaarheden met behulp van industriestandaard tools en het leveren van producten die vrij zijn van kwetsbaarheden.
  • We monitoren continu informatie over kwetsbaarheden van open source software die wordt gebruikt door de firmware van onze producten.
  • Als er nieuwe kwetsbaarheden worden gevonden, analyseren we deze onmiddellijk en verstrekken we informatie en tegenmaatregelen.

Belangrijke beveiligingsmaatregelen

De fabrieksinstellingen van onze producten bieden niet noodzakelijk een perfecte bescherming. Om de veiligheid te garanderen, leest u het volgende tijdens de installatie en configureert u de nodige instellingen voor uw gebruiksomgeving.

 1. Beheerderswachtwoord:

  We raden ten zeerste aan om een beheerderswachtwoord op uw product in te stellen.

  Als u geen beheerderswachtwoord instelt of als u het beheerderswachtwoord op de fabrieksinstellingen laat staan, kunnen uw productinstellingen en netwerkinstellingen kwetsbaar zijn voor toegang door onbevoegde gebruikers, die persoonlijke gegevens en vertrouwelijke informatie, zoals ID's, kunnen wijzigen of stelen , wachtwoorden en adresboeken.

 2. Verbinding maken met internet:

  Installeer producten op een netwerk dat wordt beschermd door een firewall, draadloze router of andere middelen, in plaats van rechtstreeks verbinding te maken met internet. We raden u aan om een privé IP-adres in te stellen en te gebruiken wanneer u dit doet. Internetfirewall (router)

  Alternate Text

  Onze netwerkproducten bevatten beheerinterfaces, zoals een webbeheerscherm. Bij Epson voeren we kwetsbaarheidstests uit om producten te leveren die vrij zijn van kwetsbaarheden. Producten die rechtstreeks met internet zijn verbonden, worden echter geconfronteerd met onvoorziene beveiligingsrisico's, zoals ongeoorloofd gebruik en informatielekken.

 3. Draadloos Local Area Network (LAN):

  Het voordeel van draadloos LAN is dat u gemakkelijk verbinding kunt maken met een netwerk en kunt afdrukken vanaf een computer of smartphone, zolang u zich binnen het bereik van een signaal bevindt. Aan de andere kant, als de beveiliging niet correct is ingesteld, kunt u kwetsbaar zijn voor kwaadwillende derden die proberen uw communicatie te onderscheppen en uw identiteit te stelen. Schakel de beveiliging van het draadloze LAN op de juiste manier in als u een draadloos LAN gebruikt.