Hoe gebruik ik de Epson Software Updater?

Epson Software Updater is een tool waarmee u automatisch kunt zoeken naar nieuwe softwaretoepassingen of beschikbare updates voor de firmware, softwareversies of gebruikershandleidingen van uw product.

Epson Software Updater kan rechtstreeks worden gedownload vanaf de driverpagina van uw product. Voor meer informatie over het downloaden van software van de Epson-website raadpleegt u het artikel Drivers en software downloaden van de Epson website. Nadat Epson Software Updater is gedownload, klikt u op Uitvoeren om te installeren en volgt u de instructies op het scherm.

 1. Open EPSON Software Updater.
  • Windows: typ Software Updater in de zoekbalk en druk op Enter of ga naar Alle programma's> Epson-software> EPSON Software Updater.
  • macOS: Mac HD> Toepassingen> Epson-software> EPSON Software Updater.
 2. Selecteer uw printer in de vervolgkeuzelijst.

 3. Als er nieuwe software of updates beschikbaar zijn voor reeds geïnstalleerde software, worden deze vermeld in het venster Software Updater. De nieuwe software of updates worden opgesplitst in twee groepen: essentiële productupdates die worden aanbevolen om de prestaties van uw Epson-product te verbeteren en andere nuttige software die extra functionaliteiten zal bevatten.

  Vink het selectievakje aan van de software die u wilt installeren, klik op Installeren en volg eventuele instructies op het scherm. Zie onderstaand voorbeeld:

  Tip:

  Voor een korte beschrijving van elke update, beweeg uw muiscursor over de softwarenaam voor meer informatie.

 4. Software Updater kan worden geprogrammeerd om periodiek te controleren op nieuwe software en updates door op de hyperlink Instellingen automatische update in de linkerbenedenhoek van het hoofdscherm te klikken.

  U kunt ervoor kiezen om nooit de productupdates te controleren of elke twee maanden te controleren. Selecteer de gewenste periode in de vervolgkeuzelijst en klik op OK.

  Opmerking:

  Als er meerdere printers zijn geïnstalleerd, is het mogelijk om elke printer afzonderlijk in te stellen.