Zakelijke inkjetprinter ook voor ZZP’er een slimme keuze

Bommel tekst & creatie koos voor Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF

Zakelijke inkjetprinter ook voor ZZP’er een slimme keuze

Nienke Koenders van Bommel tekst & creatie stapt over op een zakelijke inkjetprinter van Epson en is direct verkocht.

Op de vraag wat ze het liefste doet, schrijven of vormgeven, kan Nienke Koenders van Bommel tekst & creatie geen definitief antwoord geven. Zij haalt haar voldoening uit de afwisseling en waar mogelijk de combinatie van beide disciplines. Nienke is een communicatiemens in hart en nieren en wil met haar werk emotie oproepen en mensen helpen bij het opschrijven en vormgeven van hun verhaal. Klanttevredenheid staat hierbij voor haar centraal: het is haar doel om samen met de opdrachtgever tot een perfect passend eindproduct te komen, of het nou gaat om tekst of vormgeving. Om dat te bereiken probeert ze samen met de opdrachtgever tot de kern door te dringen. Wat moet er gecommuniceerd worden? Hoe moet het gecommuniceerd worden? Wat past het best bij de opdrachtgever? 

De uiterste houdbaarheidsdatum van Nienke’s oude printer

Natuurlijk is presentatie een belangrijk onderdeel van haar werk. Een goede printer is hierbij onmisbaar. Tot voor kort gebruikte Nienke een HP Photosmart C7280 All-in-One printer en daar was ze niet erg gelukkig mee. “Het printen ging erg langzaam. Als ik een document van vijf pagina’s wilde printen, dan moest de printer zo lang nadenken en kalibreren dat ik vijf minuten later bij wijze van spreken nog zat te wachten,” vertelt ze. “Daarbij was de Wi-Fi-implementatie een constante bron van ergernis. Iedere keer dat er een probleem met het netwerk was, moest het printerwachtwoord opnieuw worden ingesteld.” Hoewel er bij Bommel tekst & creatie niet heel veel wordt geprint, gemiddeld vier of vijf keer per dag, speelde ook het inktverbruik een rol bij de keuze om een nieuwe printer te zoeken: “De inktcartridges voor de HP waren klein en dus erg snel leeg. Ik moest ondanks mijn niet al te hoge printvolumes zeer regelmatig de cartridges vervangen en dat zorgde voor onevenredig hoge gebruikskosten.” 

Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF

Nienke besloot dat het tijd was voor een zakelijke printer en besprak haar wensen met vrienden en familieleden die goed op de hoogte waren van het actuele aanbod. Daar kwam al snel uit naar voren dat Epson een goede keuze zou zijn. “Mijn broer raadde mij de Epson WorkForce Pro aan, vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik ben toen zelf gaan Googlen en heb recensies van gebruikers gelezen om me te oriënteren en te bepalen welk model het best bij mijn behoeften zou passen. Die recensies waren zo positief, dat ik overstag ging en de printer kocht.” Nienke koos voor de Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF, een krachtige 4-in-1 printer met Wi-Fi. Zij heeft nog geen moment spijt gehad van haar beslissing.

Verademing

“Het is een enorme verademing,” vertelt ze. “Als ik een printopdracht geef, dan rolt mijn document direct uit de printer, zonder die enorme vertragingen van mijn oude printer. Dat is ook erg fijn als ik een opdrachtgever iets wil laten zien. Een druk op de knop en je hebt het in je handen.” De printer wordt gebruikt voor het afdrukken van teksten en voor het afdrukken van presentaties in kleur. Kwaliteit is met name voor de presentaties essentieel. “Je wilt natuurlijk dat een ontwerp er zo mooi mogelijk uitziet als je het presenteert aan een klant. Als je een beetje speelt met de instellingen van de WorkForce Pro en de beste afdrukkwaliteit selecteert, dan zijn de resultaten erg goed. Het is natuurlijk geen drukwerk, dat krijg je met geen enkele officeprinter voor elkaar, maar het is wel the next best thing. De resolutie is hoog, de kleuren diep en toch blijft hij afdrukken in een mooi tempo.”

Goedkoper in gebruik

De nieuwe Epson WorkForce Pro is sinds augustus in gebruik bij Bommel tekst & creatie. Dat is voor Nienke nog te kort om te zeggen hoeveel ze precies bespaart aan gebruikskosten, maar wat haar wel opvalt, is dat ze al drie maanden met dezelfde cartridges doet. “Bij mijn vorige printer moest ik de cartridges om de haverklap vervangen en ik gebruik nu nog steeds de starterskit die bij de printer geleverd werd. Dus dat zal ik zeker gaan merken na verloop van tijd. Over het stroomverbruik kan ik niet zoveel zinnigs zeggen, maar ik las ergens dat de WorkForce Pro tot wel 80% minder energie gebruikt dan concurrerende laserprinters. En dat is fijn, want goed voor het milieu en mijn portemonnee.”

Draadloos

Waar de draadloze mogelijkheden van haar vorige printer voor veel irritaties zorgden, is de Wi-Fi implementatie van de WorkForce zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk, dat Nienke er nauwelijks mee bezig hoeft te zijn. Ze moet dan ook even nadenken als haar er naar gevraagd wordt: “Wat me vooral opvalt is dat ik er geen omkijken naar heb gehad. Tijdens de installatie niet, want het werkte meteen, zonder dat ik er iets voor hoefde te doen, maar ook in het gebruik niet. Het werkt gewoon altijd. Ook de mogelijkheid om af te drukken vanaf mobiele apparaten is heel erg handig en probleemloos via de Epson iPrint en Email Print apps. Als ik beneden zit met mijn tablet en ik wil een document waar ik mee bezig ben uitprinten, dan hoef ik alleen maar een printopdracht te geven en hij rolt boven uit de printer. Het gaat eigenlijk allemaal vanzelf.”

De voordelen op een rij
  • Hoge afdruksnelheid, ook bij hoge kwaliteit
  • Goede kleurenkwaliteit en hoge resolutie
  • Goedkoper in gebruik dan consumenten inkjets en kleuren-laserprinters
  • Eenvoudige installatie en bediening
  • Draadloze en mobiele bediening zonder dat je er omkijken naar hebt