SHL Group kiest WorkForce Pro WP-4525 DNF

Gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve keuze bij hoog printvolume

SHL Group kiest WorkForce Pro WP-4525 DNF

SHL Versicherungsmakler werd in 2000 opgericht door partners Günther Schwob, Florian Haas en Frank Liepner. Het bedrijf maakte in de loop der jaren een behoorlijke groei door en omvat nu vele divisies: SHL Insurance Brokers, SHL Property, SHL Consulting & Management en SHL Credit Insurance Brokers. Daarnaast heeft de groep ook de volgende organisaties opgericht: de 'German Association for the Protection of Construction Financiers' en de 'German Rent Deposit Federation', die met name van belang is voor huurders, omdat deze een alternatief biedt voor een eventuele borgsom die moet worden betaald bij het huren van commercieel onroerend goed of particuliere woningen.

Geconcentreerde kennis

In SHL vindt u expertise op het gebied van beleggingen, verzekeringen en onroerend goed, zoals overtuigend aangetoond door het succes van de groep: de groep heeft momenteel meer dan 30 werknemers in dienst op hun vestigingen in München, Hamburg en Langensalza.

De commerciële ontwikkeling van het bedrijf en de groei die het heeft doorgemaakt, zijn het resultaat van enkele eenvoudige regels. Open en eerlijke omgang met klanten en een andere aanpak van problemen en vereisten waarbij samenwerking voorop staat. Voeg daar nog het zeer gemotiveerde personeel aan toe, en u hebt de sleutel tot het succes van het bedrijf dat, in tegenstelling tot de trends op de markt, groei en ontwikkeling heeft doorgemaakt. De filosofie die de SHL Group altijd heeft toegepast is al even eenvoudig: elk advies dat wordt gegeven moet volledig zijn afgestemd op de individuele eisen van de specifieke klant. Hiervoor ontwikkelt de groep op maat gemaakte oplossingen en kan deze de beste zorg voor elke afzonderlijke klant garanderen. Bovendien wordt de groep niet beperkt door de portefeuilles van financiële instellingen of verzekeringsmaatschappijen.

 

Eerdere print ervaringen

Tot nu toe had het kantoor in München één krachtige printer in gebruik voor het hele team.

"Het werd spoedig duidelijk dat dit aanzienlijke nadelen veroorzaakte, waaraan we in het verleden te weinig aandacht hadden besteed", aldus Sebastian Kink, als procuratiehouder werkzaam bij de SHL Group. "Eén printer voor het gehele team betekende dat elke medewerker telkens moest opstaan en naar de printer moest lopen om documenten uit de printer te halen, en vervolgens weer terug moest lopen naar de werkplek. Het ging niet zozeer om de tijd die dit kostte. Een veel irritanter probleem was dat iedereen in de open kantooropzet voortdurend werd gestoord door de herrie van het onophoudelijk heen en weer lopen. Maar nu behoort het rondslingeren van drukwerk of het in de war raken van verschillende afdruktaken tot het verleden. Met een totaal afdrukvolume van 15.000 tot 20.000 pagina's per maand, maakt dit een aanzienlijk verschil."

 

Inkjetprinters voor werkgroepen

In 2012 besloot de directie van de groep om verschillende fabrikanten te vragen een voorstel te doen voor een afdrukoplossing voor het bedrijf. De keuze viel op de zakelijke WorkForce Pro-inkjetprinter van Epson, vooral vanwege de ongekende eenvoud in gebruik en zeer lage kosten per pagina, waar geen enkele concurrent aan kon tippen.

"Naast alle voordelen van de Epson-printer zelf, was er nog een belangrijk punt", volgens Kink. "Het succes van ons bedrijf is gebaseerd op de competentie en betrokkenheid van ons personeel. Voor ons is het daarom een gewone zaak om onze mensen te betrekken bij de inrichting van het kantoor. Vele medewerkers voelden zich niet op hun gemak vanwege de controverse over de stof die ontstaat door het gebruik van laserprinters, en vonden de plaatsing van laserprinters naast hun bureau daarom niet acceptabel."

Dankzij het gewijzigde afdrukbeleid dat als resultaat is ingevoerd, heeft SHL Group met de Epson WorkForce-printer een kostenefficiëntie gerealiseerd van ongeveer een cent (EUR 0,01) per pagina in zwart-wit en vier cent (EUR 0,04) per pagina in kleur. Een factor die verder bijdraagt aan dit uitstekende kostenplaatje is dubbelzijdig afdrukken. In het kantoor in München zijn er nu in totaal tien WorkForce Pro WP-4525 DNF-printers geïnstalleerd, waarvan werkgroepen van maximaal vijf werknemers gebruikmaken.

Normaal gesproken heeft elk kantoor in zijn activiteiten op het gebied van verzekeringen, onroerend goed en adviesdiensten naast het dagelijkse drukwerk ook behoefte aan hoogwaardige presentaties. Voor dit doeleinde zijn de WorkForce-printers ook uitstekend geschikt. Het verwerken van papier met een coating voor het produceren van professionele presentaties is kinderspel, dankzij de inkt. Ook hoogwaardig afdrukken van documenten op gecertificeerd papier, bijvoorbeeld voor garantiecertificaten, is geen probleem voor de zakelijke inkjetprinters van Epson."
 

Conclusie

"We zouden beslist weer Epson-printers kopen", concludeert Kink. "Bedrijven met werkgroepen van vergelijkbare omvang als bij ons zou ik absoluut aanraden om inkjetprinters aan te schaffen, voor een hoogwaardige, professionele en voordelige afdrukoplossing."

Het volgende project met SHL Group staat al in de steigers. "Deze ervaring heeft ons groot vertrouwen gegeven in het merk Epson en we gaan binnenkort Epson's oplossingen voor interactieve projectie evalueren", aldus Kink.