SchoonemanDesign drukt snel en gedetailleerd af met Epson

SchoonemanDesign kiest voor WorkForce Pro

SchoonemanDesign drukt snel en gedetailleerd af met Epson

SchoonemanDesign beschikt over ruim 25 jaar ervaring in ontwerpwerk in alle soorten en maten. De hoofdmoot wordt echter gevormd door beursstands en tentoonstellingen en zakelijke interieurs, waarvoor het bedrijf de bouwtekeningen sinds vijftien jaar afdrukt met printers van Epson. Oprichter en eigenaar Han Schooneman
vertelt waarom.

Dat Epson al zo lang samenwerkt met SchoonemanDesign, betekent overigens niet dat Schooneman zich verplicht voelt om de printers van Epson te gebruiken. “Ik heb in het verleden ook genoeg printers van andere merken gehad”, legt Schooneman uit. “In de loop der jaren hebben we echter gemerkt dat de printers van Epson echt het beste zijn.”

Kwalitatief, snel en gebruiksvriendelijk

Wat Schooneman en zijn team betreft zitten de voordelen van Epson vooral in de combinatie van kwaliteit en snelheid. “We ontwerpen voor beurzen, dus de oppervlakten die we moeten bedrukken, zijn over het algemeen erg groot. We printen veel presentaties op A3, of maken moodboards die we op foambordpanelen plakken. Het is erg belangrijk dat we die printopdrachten snel kunnen uitvoeren, maar dat de kwaliteit daarbij goed blijft”, zegt hij. “Bij Epson zijn we daarvan verzekerd.”

Schooneman heeft de nieuwste Epson WorkForce Pro, de WF-C8610DWF, pas sinds kort in gebruik, maar is nu al zeer te spreken over de resultaten. “De kleuren zijn heel erg goed. Ondanks de snelheid is het resultaat bijna fotowaardig. Daar komt ook nog eens bij dat het gebruiksgemak heel groot is, het is echt plug-and-play. Ik heb dat door de jaren heen wel echt zien toenemen. Ik heb in de loop der jaren heel wat printers geïnstalleerd, dus ik weet inmiddels wel een beetje waar ik op moet letten. De installatie van de nieuwste generatie WorkForce printers is echter zo eenvoudig dat iedere andere werknemer dit ook kan doen, binnen een kwartier na levering waren we al aan het printen.”

Maatschappelijk verantwoord

Een ander belangrijk punt van aandacht is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), iets waar Schooneman en zijn collega’s dagelijks mee bezig zijn. “Bij de bouw van beursstands wordt van oudsher een hoop materiaal gebruikt. Nog geen tien jaar geleden werd dat na een evenement allemaal weggegooid, maar het moet en gaat tegenwoordig echt beter. Daarom breken we stands nu allemaal voorzichtig af en sorteren we de materialen, die we vervolgens weer meenemen voor hergebruik.”

Voor zijn printers hanteert Schooneman eenzelfde benadering. “Printen is van zichzelf geen heel erg natuurvriendelijk proces, maar de manier waarop het tegenwoordig kan is wel enorm verbeterd ten opzichte van vroeger. Zeker met inkjetprinters zoals de WorkForce Pro die wij nu gebruiken. Ten eerste is er een stuk minder afvalmateriaal: alleen de inktpatronen als deze leeg zijn, verder niets. Daarnaast kostte printen voorheen enorm veel energie. Maar omdat inkjetprinters ‘koud’ kunnen printen, verbruiken ze veel minder stroom dan onze oude laserprinters. En dat maakt echt een enorm verschil.”