Restaurant Alitalia kiest voor een breed assortiment aan Epson-producten

Al Epson wat de klok slaat in restaurant Alitalia, Duitsland

Restaurant Alitalia kiest voor een breed assortiment aan Epson-producten

Vandaag de dag heeft een succesvol restaurant meer nodig dan alleen uitstekende gerechten, een prima service en een gevoel van welzijn.

Dit komt omdat bedrijven dineren in een restaurant steeds meer gebruiken als een goede gelegenheid om hun klanten te informeren over nieuwe producten en oplossingen, aangezien dit veel beter blijkt te werken dan een presentatie in de normale dagelijkse werkomgeving. Niets bevordert meer goodwill dan een eersteklas diner. Zo kan bijvoorbeeld een uitstekende Saltimbocca worden opgesierd via een productpresentatie met levensechte, knippervrije beelden van een projector.

 

Uitstekende keuken - topkwaliteit IT-infrastructuur

Stephan Bittner, partner van het restaurant Alitalia in Hamburg, kent deze aanpak uit de tijd dat hij werkzaam was voor een IT-opleidingsbedrijf. Hij zegt het volgende: "Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit bedrijven die onze locatie willen gebruiken voor evenementen met klanten of werknemers. Daarom was het voor ons vanaf het begin al duidelijk dat wij, naast goed eten, ook een fatsoenlijke, kwalitatief hoogwaardige IT-infrastructuur moesten aanbieden."

Het centrum van Hamburg was heel lang niet veel meer dan een weiland; maar vandaag de dag is het een populaire locatie voor bedrijven, waar maar weinig algemeen publiek komt. Is dit dan een geschikte plek voor een restaurant? "Absoluut," zegt Stephan Bittner, "want om te voldoen aan de behoeften van onze klanten is het belangrijker dat er parkeerruimte is voor de auto´s van de bedrijven en hun gasten, dan dat we zijn ingericht voor binnenlopende klanten die even binnenwippen om een pizza te kopen."

Om te zorgen voor een topmenu heeft hij drie professionele Italiaanse chefs ingehuurd, en voor al zijn IT-apparatuur is Stephan volledig aangewezen op Epson, omdat hij vertrouwen heeft in de brede productreeks van het bedrijf.

Behangontwerp op maat

Het behang speelt een belangrijke rol bij de indruk die een ruimte achterlaat bij de waarnemer. Aangezien heldere kleuren een ruimte groter maken, en donkere kleuren het tegenovergestelde effect hebben, hebben op het noorden gerichte kamers warme en vriendelijke kleuren nodig, terwijl op het zuiden gerichte kamers het best kunnen worden behangen in koelere pasteltinten. In een grote ruimte, zoals je die aantreft in hotels, met scheidingswanden, nissen en installaties, kan de ruimtelijke ervaring worden verbeterd door het juiste behang.

Het behang in Ristorante Alitalia is afgedrukt met een Epson SureColor SC-S-serie grootformaatprinter, met een patroon naar eigen ontwerp. De belangrijkste factor in de keuze voor de printer was, naast de kwaliteit van de uitvoer en de kleuren, de duurzaamheid van de afdruk. De kleuren mogen niet vervagen of vlekkerig worden door vocht, zonlicht of aanraking door gasten. Terwijl een aantrekkelijk behangontwerp klanten kan inspireren, heeft een ontwerp met vervaagde kleuren juist het tegenovergestelde effect.

 

Epson's WorkForce à la Carte

Hetzelfde geldt voor de menu´s. Een toprestaurant zoals Alitalia verandert zijn gastronomisch aanbod voortdurend en daarom veranderen ook de menu's om de week, omdat we eten met onze ogen. Een menu moet er altijd nieuw en fris uitzien; het mag niet gehavend zijn of vervaagde kleuren hebben. De Epson WorkForce Pro-inkjetprinter is perfect voor deze taak, omdat de inkten, naast dat ze vlekbestendig en watervast zijn, ook goed scoren op het vlak van duurzaamheid. Dus als een paar druppels van een Venetiaanse Rocco Rosso op het menu belanden, zal de gedrukte inkt niet gaan lopen of onleesbaar worden. Zelfs de wijnetiketten zijn afgedrukt met een gepersonaliseerd ontwerp. De SurePress L-4033AW van Epson, een industriële etikettendrukpers, heeft dit mogelijk gemaakt.

 

3LCD-technologie in harmonie met fusilli

Omdat er veel bedrijfsevenementen met presentaties in Ristorante Alitalia worden gehouden, zijn er twee projectoren uit de Epson EB-1776W-serie geïnstalleerd.

"Omdat onze gasten regelmatig presentaties willen houden, waarderen zij efficiënte, vooraf geïnstalleerde IT-systemen," aldus Stephan Bittner. "Omdat de zaal vrij groot is, en de garantie van een hoge helderheid en natuurlijke kleuren van belang is voor de projectie, is een draadloze verbinding eveneens uiterst belangrijk."

Dankzij de Epson iProjection-toepassing is dit geen probleem. Deze toepassing maakt het mogelijk om gegevens vanaf elk mobiel apparaat via de projectoren weer te geven. En als de gasten na de presentatie een kopie hiervan willen meenemen, dan kan Bittner hierin voorzien, aangezien het restaurant een Epson Discproducer PP-100N heeft, die perfect afgedrukte en gebrande multimedia-dvd's produceert, terwijl de gasten ondertussen nog genieten van hun pasta.

 

Kassabonnen afdrukken met Epson

Op elke kassa wordt de bestelling en de prijs naast elkaar weergegeven met vermelding van de klant en het bedrijf. Voor een goed resultaat moet de kassa betrouwbaar zijn, en uitgerust zijn met een helder en hoogwaardig scherm. Daarnaast kan het apparaat ook kassabonnen van hoge kwaliteit afdrukken. Epson is al jarenlang wereldmarktleider op het gebied van kassabonprinters en Ristorante Alitalia vertrouwt op deze expertise. Bovendien is de Epson TM-T88V-kassabonprinter bijzonder zuinig in gebruik. Hij heeft bijvoorbeeld een speciale functie die automatisch de regelhoogte op elke kassabon optimaliseert, waardoor papier wordt bespaard. De printers voldoen eveneens aan de ENERGY-STAR-normen.

"Dankzij de jarenlange ervaring met Epson-producten bij mijn opleidingsbedrijf, zijn wij overtuigd van de kwaliteit van de oplossingen en maken ons daarom geen zorgen over het feit dat we volledig afhankelijk zijn van Epson-producten. Als je rondkijkt in ons restaurant, kun je duidelijk zien hoe divers en breedschalig het assortiment van Epson is."