Printing verovert nieuwe markt met de Epson SureColor SC-T serie

In-house grootformaat printing met de SureColor SC-T7000

Printing verovert nieuwe markt met de Epson SureColor SC-T serie

Printing is een gevestigde drukkerij in Amersfoort. Het bedrijf bedient voornamelijk de B2B-markt met gepersonaliseerd drukwerk, vormgeving en het bouwen van websites. Van origine is Printing een offsetdrukkerij, maar de afgelopen jaren is men door een veranderende marktvraag verschoven naar digitaal met o.a. de SureColor SC-T7000.

Printing

“Printing is zeker geen standaard internetdrukker,” benadrukt eigenaar Dimitri van Schaik. “We zijn een servicegerichte organisatie die een lange termijn relatie met zijn klanten aangaat. We denken mee met de klant, om samen tot een goed product te komen. Bij meedenken hoort ook meebewegen met de marktvraag. We zagen de afgelopen jaren de vraag naar offset drukwerk minimaal worden en maakten de transitie naar digitaal drukwerk. In eerste instantie lieten we groot formaat printwerk nog buiten de deur maken, omdat het om incidentele opdrachten ging met kleine oplagen. Dan bestelde een winkelier bijvoorbeeld een paar honderd flyers en wilde daar één of twee posters bij om in de winkel te hangen. Het was toen nog niet rendabel om daar zelf de apparatuur voor aan te schaffen. Maar geleidelijk werd het volume zo interessant dat we gingen kijken naar wat de mogelijkheden waren om dit binnenshuis te halen.”

De keuze voor Epson

Samen met leverancier Xtandit werd berekend welke machine het best bij het ordervolume van Printing paste en de keuze viel op de Epson SureColor SC-T7000, dankzij de lage instapprijs. “De Epson printer was voor ons een veilige keus,” stelt Van Schaik. “Omdat we niet een gigantisch groot volume draaien, kijk je natuurlijk naar welke machine zich terugverdient en welke niet. De  SC-T7000 heeft zich inmiddels al dubbel en dwars terugverdiend. De opdrachten waar wij hem voor gebruiken zijn weliswaar nog niet direct winstgevend, maar hij zorgt er voor dat wij een totaalpakket kunnen bieden aan onze klanten. Dat stemt niet alleen onze bestaande kanten tot tevredenheid, maar zorgt ook voor een toestroom van nieuwe klanten. Een voorbeeld: we kregen onlangs een offerteaanvraag voor 3750 flyers en twee A1-posters. Op zich zijn die twee posters niet winstgevend, maar als je die grote opdracht binnen kunt halen omdat je ook de posters kan leveren, dan wordt het alweer een heel ander verhaal. Dankzij de Epson printer konden wij direct de offerte opstellen en hoefden we niet eerst te informeren bij een externe partij. In de huidige competitieve markt kan dat er net voor zorgen dat je een opdracht zekerstelt, die je anders misschien verliest aan een concurrent die wel meteen kan offreren.” Ook de hoge leversnelheid die Printing klanten kan bieden met de Epson printer, zorgt voor een groter concurrerend vermogen. Waar de gemiddelde levertijd voor groot formaat drukwerk op het internet vaak minimaal drie dagen bedraagt, kan Printing in veel gevallen al de volgende werkdag leveren.

Groeiende vraag

Van Schaik ziet een groeiende afzetmarkt voor groot formaat prints: “Toen we de SC-T7000 net hadden, produceerden we ongeveer drie posters per week. Inmiddels zijn dat al tien posters per week. De snelle levering die we nu kunnen garanderen, draagt hier zeker aan bij. Wanneer iemand bijvoorbeeld een paar dagen voor kerst 120 A1-posters wil bestellen, dan is diegene bij ons aan het goede adres. We zien de vraag groeien en ik verwacht dan ook dat de SC-T7000 binnen korte tijd een winstgevende investering op zich zal zijn. We besteden er ook meer aandacht aan op onze nieuwe website en staan op het punt om meerdere materialen te verkennen, zoals stickers, canvas en meshdoek, zodat we de volledige markt kunnen bedienen.”

De Epson SureColor SC-T7000 in gebruik

Bij Printing gebruikt men de SC-T7200 voor uiteenlopende toepassingen, zoals promotieposters, grote cadeauchecks op dik karton voor prijsuitreikingen of goede doelen en zelfs voor achterwanden van stands op beurspresentaties. De kwaliteit van de prints is boven verwachting. “De kleurdiepte is buitengewoon goed en dat is iets wat wij als grafische vakmensen erg kunnen waarderen,” zegt Van Schaik. “Ook de kleurstabiliteit is een groot pluspunt. Wanneer je nu een print draait van een bepaald bestand en vijf maanden later print je hetzelfde bestand, dan kun je ervan uit gaan dat het precies dezelfde kleuren heeft als de print van vijf maanden terug. Dat is natuurlijk erg prettig als je met huisstijlen van bedrijven werkt. Dan moet de kleur oranje in een logo wel elke keer dezelfde kleur oranje zijn. Het mooie is dat we de SC-T7000 nog nooit gekalibreerd hebben; het werkt gewoon.”

De hoge afdrukkwaliteit zorgt er voor dat de Epson printer heel breed inzetbaar is. “Als je er fotopapier in doet dan is de kwaliteit bijna vergelijkbaar met foto’s die je bij de fotograaf af laat drukken. Er zijn extreem hoge resoluties mogelijk. Dat zorgt ervoor dat we de SC-T7000 voor zeer veel toepassingen in kunnen zetten.”

Ook over het gebruiksgemak is men bij Printing goed te spreken. “Iedereen hier kan met het grootste gemak de rollen vervangen. Er zijn veel vergelijkbare printers op de markt waar dat met twee personen moet gebeuren. Als je dan tussendoor moet wisselen van papiersoorten, dan kost dat aanzienlijk wat tijd en mankracht. Daarnaast is de printer praktisch onderhoudsvrij en zijn de gebruikskosten bijzonder laag omdat de inktcartridges lang mee gaan. Gecombineerd met de lage instapprijs en het groeiende volume biedt ons dat de mogelijkheid om een nieuwe markt te veroveren. Je kunt zo met een relatief kleine investering grote doelen bereiken.”

Upgrade naar SureColor SC-T7200

Printing zal binnenkort overstappen op de nieuwere SureColor SC-T7200D-PS. “De reden dat we overstappen op de SC-T7200D-PS ligt hoofdzakelijk aan de dubbele rol. Hierdoor hoeven we niet meer te wisselen tussen twee papiersoorten, dit gaat geheel automatisch. Daarnaast biedt de ingebouwde harde schijf de mogelijkheid afdruktaken op te slaan en later nogmaals te printen, hetgeen handig is bij herhaalopdrachten. Bovendien voldoen we met de Postscript-ondersteuning voor PS/PDF-bestanden weer volledig aan de eisen van de hedendaagse markt en kunnen omvangrijke afdruktaken snel en kwalitatief hoogwaardig afwerken.”

Over Printing

Printing is sinds 1974 een gevestigde drukkerij in Amersfoort. Voor zowel offset- als digitaal drukwerk, vormgeving, gepersonaliseerd drukken als het bouwen van websites. Bij Printing staat het streven naar hoge kwaliteit, klanttevredenheid en snelle levering centraal. Kijk voor meer informatie op www.printing.nl