PrinterCoach is overtuigd reseller van Print365

Voormalig Epson accountmanager nu Print365 reseller

PrinterCoach is overtuigd reseller van Print365

Wat doe je als je enorm enthousiast bent over de voordelen die het verkopen van printoplossingen biedt, van het bedrijf waar jij werkt? Vraag het Steven Bergers. Hij werkte voorheen bij Epson, maar zag zo veel mogelijkheden voor Print365, de alles-in-één printoplossing van het bedrijf, dat hij besloot de sprong te wagen.

Sinds begin dit jaar adviseert hij met zijn eigen onderneming PrinterCoach klanten uit het midden- en kleinbedrijf die op printgebied ontzorgd willen worden.

In zijn baan als Business Accountmanager bij Epson kwam Bergers ze regelmatig tegen: klanten die de hoge printkosten meer dan zat waren. Die printers hadden staan die gebruik maken van dure toners en die dure apparaten hadden gekocht welke voortdurend defect raakten. Of bedrijven die ieder jaar specifieke maanden hadden waarin veel meer geprint werd dan begroot, maar ook maanden waarbij er op sommige printers veel minder werd afgedrukt. “Veel bedrijven kunnen echt een enorme slag slaan”, vertelt Bergers. “De belangrijkste reden om zelfstandig ondernemer te worden en ze hierbij te helpen, is mijn grote vertrouwen in Print365. Het is niet alleen een alles-in-één pakket voor een hele scherpe prijs, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor veel bedrijven belangrijk. Omdat de zakelijke inkjetprinters van Epson voor een aanzienlijke besparing op energie en vermindering van CO2-uitstoot en afvalmateriaal zorgen, is Print365 een veel beter alternatief voor het milieu dan printen met laserprinters.”

Inkjet vs laser

Met PrinterCoach krijgt Bergers dan ook veel klanten die waarde aan dit MVO-aspect hechten. “Ik kan zulke bedrijven heel eenvoudig voorrekenen hoeveel CO2-uitstoot ze gaan besparen”, zegt Bergers. “Het is heel simpel: veel mensen hebben nog laserprinters staan. Elke keer als je daar een printje mee maakt, moet deze opwarmen. Dat kost enorm veel energie. Inkjetprinters maken gebruik van koude technologie, wat betekent dat voor veel minder uitstoot zorgen. Dat maakt ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook bij uitstek geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk.” En de inkjetprinters zorgen niet alleen voor lage uitstoot, er is ook langer mee te printen zonder het verwisselen van de cartridges. “Epson biedt zakelijke inkjets aan die tot 75.000 pagina’s kunnen printen alvorens er nieuwe inkt geplaatst moet worden, dit zijn aantallen die met een toner van een laserprinter bij lange na niet haalbaar zijn. Bovendien moeten lege toners van laserprinters mee met het chemisch afval, wat moet worden opgehaald. De lege cartridges of inktzakken van de Epson printers kunnen bij het gewone afval worden weggegooid.”

Toch zijn niet veel bedrijven bereid om al afscheid te nemen van hun laserprinters. “Vaak wordt het hoge aantal pagina’s per minuut dat een laserprinter uitdraait als een voordeel genoemd, maar onderzoek wijst uit dat verreweg het grootste aandeel van de printopdrachten uit slechts een paar pagina’s bestaat. En juist daarin zijn inkjetprinters goed, die hoeven niet op te warmen en spugen de prints direct na het geven van de opdracht uit. Wat heb je aan meerdere pagina’s per minuut, als je printer eerst een minuut moet warmen?” lacht Bergers. “Al snap ik het natuurlijk wel, want inkjetprinters hebben een slecht imago. Mensen herinneren zich nog die printer van thuis, die ze ééns in de zoveel tijd gebruikten. Dan krijg je er problemen mee - een auto die een jaar stilstaat, zal immers ook minder goed werken. Maar het blijft een uitdaging deze perceptie te veranderen. Ik plaats daarom vaak een demomodel, zodat mensen de positieve punten zelf kunnen ervaren.”

Voordelen voor zowel klant als reseller

Bergers biedt op dit moment alleen Print365 aan. “Ik sta uiteraard open voor printoplossingen van andere aanbieders, maar vooralsnog zijn er  geen die net zulke aantrekkelijke voorwaarden bieden als Epson.” Klanten betalen een vast bedrag per maand, en leasen daarvoor een printer inclusief verbruiksmaterialen, service en automatische levering van verbruiksmaterialen. Het contract loopt 36 maanden; dat is de helft korter dan vergelijkbare printoplossingen van andere aanbieders. “En voor mij is Print365 ook voordelig: servicemeldingen kunnen klanten direct bij Epson doen. Ideaal natuurlijk, want als éénmanszaak heb ik daar de middelen niet voor. Ook heel fijn is dat Epson zijn resellers meteen de marge voor de hele looptijd van het contract betaalt. Bovendien biedt Epson met een zeer functionele online portal uitstekende ondersteuning bij de verkoop van Print365 pakketten. Ik kan hier eenvoudig offertes van verschillende printers met verschillende printbundels maken en direct naar de klant doorsturen. Heel transparant, snel en gemakkelijk.”