Media Markt Rood met de Epson SureColor SC-T5200

On-site POS materialen printen met de SureColor SC-T5200

Media Markt Rood met de Epson SureColor SC-T5200

Media Markt is een grote Duitse winkelketen die in 1979 werd opgericht en inmiddels actief is in zestien verschillende landen met meer dan 500 vestigingen, waarvan 47 zich in Nederland bevinden. De leiding van Media Markt is grotendeels gedecentraliseerd: iedere vestiging is een zelfstandig opererende onderneming die eigen reclamefolders uitgeeft. Zo ook het Media Markt filiaal aan de Arena Boulevard in Amsterdam. Men print hier zelf het campagnemateriaal voor de vestiging, zoals de posters bij de aanbiedingsbakken, de stoepborden en de flyers, allemaal in het herkenbare Media Markt rood. Media Markt Amsterdam Arena maakt hiervoor gebruik van een Epson SureColor SC-T5200.

Point of sale materialen zijn niet meer weg te denken bij het onder de aandacht brengen van producten in winkels. Door de explosieve groei van webshops moeten winkels meer en meer experience centers worden, om nog iets extra’s te bieden. Beleving moet centraal staan en door klanten te laten zien, voelen, horen en proeven, kan een winkel onderscheidend zijn. Goede point of sale marketing is hierbij essentieel en zorgt voor een eenduidige uitstraling door de hele winkel en voor alle verkoopkanalen. “Wij printen dagelijks zo’n 25 tot 30 posters op A2-formaat,” vertelt Peter Wiesener, de marketing manager van Media Markt Amsterdam Arena. “Het is voor ons belangrijk dat we de kleur rood zoals die gedefinieerd is in onze huisstijl accuraat kunnen weergeven, zodat we een herkenbare en vertrouwde winkelbeleving voor onze klanten kunnen realiseren. We gebruikten hiervoor altijd al een Epson printer, maar die was acht jaar oud en niet zo snel vergeleken met wat er mogelijk is met de hedendaagse technologie. We gingen daarom op zoek naar een nieuwe printer.”

De eisen

De nieuwe printer moest aan een aantal eisen voldoen. Media Markt werkt met wekelijks wijzigende aanbiedingen en kortingen en het POS-materiaal in de winkel wijzigt dan ook regelmatig. “Wij moeten snel kunnen printen,” stelt Wiesener. “Je wilt natuurlijk voor de winkel opengaat al je POS-materialen actueel hebben. Wanneer je dan een half uur moet wachten tot je printer klaar is, dan is de kans groot dat je al klanten bent misgelopen. Daarnaast moet de printer een hoge kleurkwaliteit kunnen afdrukken. Het rood van onze huisstijl is iets wat heel herkenbaar is en dat moet dan niet ineens als wijnrood of paars uit de printer komen rollen.”

Epson SureColor SC-T5200

Op basis van deze eisen koos men voor de Epson SureColor SC-T5200: een zeer productieve 36-inch printer die prestaties en kwaliteit combineert met een lage aanschafprijs. De hoge afdruksnelheid maakt de productiviteit mogelijk die noodzakelijk is in een retail omgeving en de PrecisionCore TFP-printkoppen van Epson hoeven niet te worden vervangen, wat voor lagere onderhoudskosten zorgt.

Kleurechtheid

De SureColor SC-T5200 heeft 4 kleuren UltraChrome XD-inkt die ervoor zorgt dat de beelden levendig en kleurecht zijn, zowel op behandelde als onbehandelde media. Het Media Markt rood is dus op alle materialen hetzelfde en trouw aan de huisstijl. “We zijn erg te spreken over de kleurkwaliteit,” zegt Wiesener. “We printen altijd op hoge kwaliteit en het is niet van professioneel drukwerk te onderscheiden. De kwaliteit is ook aanzienlijk beter dan die van onze oude printer, maar dat is niet zo vreemd, gezien het feit dat die al acht jaar oud was.”

Niet gek

Wat Wiesener opvalt is de gebruiksvriendelijkheid van de printer: “Je hoeft er geen ingewikkelde handleidingen voor door te spitten. Eigenlijk geeft de printer zelf voortdurend aan wat je moet doen, heel eenvoudig. Ik ben dan ook blij dat we weer voor een Epson hebben gekozen; we zijn tenslotte niet gek hier bij Media Markt.”

Over Media Markt

Bij Media Markt profiteert u altijd van eerlijke prijzen en scherpe aanbiedingen. Om te controleren of de producten nog wel echt goedkoop zijn gebruikt Media Markt we een bijzondere methode. Elke dag vergelijken zij de prijzen met de 25 grootste concurrenten. Mochten zij goedkoper zijn, dan past Media Markt waar nodig de prijzen direct aan in alle winkels en in de webshop. Zo betaalt de klant nooit teveel. Media Markt biedt de ultieme winkelbeleving. Consumenten vinden niet alleen het grootste assortiment onder één dak, maar ook altijd de nieuwste en innovatiefste producten. Klanten kunnen alle producten bovendien bekijken, aanraken en testen.