Producent van hoogwaardige kleding

Tailor Service e.K. kiest voor de Epson LabelWorks

Producent van hoogwaardige kleding

Tailor Service e.K., gevestigd in de stad Rodgau in de Duitse staat Hessen, maakt gebruik van een L-1000P-labelprinter bij de productie van kledingproducten

De vele activiteiten bij de productie van textiel omvatten het herstellen van kleding, de bevestiging van labels, lapjes, zakken, naamlabels, emblemen en logo's, evenals het verstellen van kleding zoals het verbreden, verlengen of verkorten. Tailor Service e.K., gevestigd in Rodgau vlakbij Frankfurt, is gespecialiseerd in dit werk en biedt zijn klanten een hoogstaande service met betrouwbare levering binnen de deadline, als een industriële B2B-serviceprovider voor naai- en borduurwerk. Dankzij de consistente hoge kwaliteit van het werk heeft het bedrijf duurzame groei gerealiseerd, met een brede klantengroep die graag gebruikmaakt van de geboden services. Hieronder bevinden zich onder andere de organisatoren van auto- en motorsportevenementen, die soms veeleisende verzoeken hebben om de race-overalls van coureurs op het laatste moment aan te passen (bijvoorbeeld met nieuwe sponsorlogo's). Daarnaast werkt Tailor Service ook voor modeontwerpers die hun individuele collecties hier in kleine oplagen laten produceren. Voor deze klantengroep variëren de diensten van advies over ontwerpproblemen en de productie van naaipatronen tot de productie van complete kledingstukken. Om te voldoen aan al deze verschillende behoeften werkt het bedrijf indien nodig in drie ploegendiensten, zodat de 15 hooggekwalificeerde naaiwerkspecialisten zelfs de strakste deadlines probleemloos kunnen halen.

'We kunnen alle productieoplagen verwerken,' aldus Gaylord Vitt, directeur van Tailor Service e.K., 'omdat we dankzij onze flexibiliteit alles aankunnen, van de kleinste eenmalige klus tot massaproductie. In januari 2018 verwachten we bijvoorbeeld een order voor het aanpassen van ongeveer 150.000 kledingstukken, terwijl we in december mogelijk maar één op maat gemaakt artikel produceren.' Dit uitgebreide servicepakket wordt nog verder aangevuld met een regionale ophaal- en besteldienst.

Omdat veel aanpassingen aan kledingstukken een nieuw label vereisen, besloot het bedrijf een Epson LabelWorks LW-1000P aan te schaffen voor de productie van zijn eigen kledinglabels. 'We moeten onze kleding regelmatig voorzien van labels met specifieke details zoals de wasvoorschriften,' aldus Dhr. Vitt. 'Als we afzonderlijke labels in een kleine oplage nodig hebben, is de Epson-printer ideaal, want tot nu toe is het een uiterst betrouwbaar apparaat gebleken. Dankzij de compacte afmetingen van de printer kunnen we zelfs indien nodig proefafdrukken maken op locatie bij de klant.' Voor het afdrukken van grotere aantallen labels heeft Tailor Service enkele grote, industriële machines, maar deze worden relatief beperkt ingezet omdat ze alleen effectief zijn voor omvangrijke productieruns. 'Met de Epson-printer zijn we veel flexibeler,' aldus Dhr. Vitt.

Naast de uitstekende printkwaliteit, is Tailor Service e.K. ook onder de indruk van het gebruiksgemak van de L-1000P van Epson. Het bedrijf gebruik de LabelWorks L-1000P voor het afdrukken van satijn labels van 12 mm breed, met variabele lengte naargelang de behoefte. De hoge printkwaliteit van het apparaat en de duurzaamheid van de labels zijn eveneens een groot voordeel. Gaylord Vitt zegt: 'De labels moeten, net als de kleding, vele wasbeurten doorstaan, wat vaak een intensief proces is, vooral in het geval van industriële kleding zoals beschermende kledingstukken of uniforms die in ziekenhuizen worden gebruikt.' Een ander voordeel van de L-1000P-printer is de mogelijkheid om labels af te drukken in kleur.

Tailor Service heeft de Epson LabelWorks L-1000P nu ongeveer zes maanden in gebruik en drukt ongeveer 500 labels per kwartaal af, afhankelijk van de lopende bestellingen. De eenvoudige bediening van het apparaat is een enorm voordeel voor het bedrijf. 'De software voor het maken van de labels is gebruiksvriendelijk en wanneer de tape opraakt, hoef je alleen de machine open te maken, een nieuwe tape te plaatsen, de deksel weer te sluiten en je bent klaar. Er is geen geknoei en gepruts om de tape erin te krijgen, en dat vinden we erg prettig. We zijn tevreden met onze keuze voor de Epson-labelprinter,' besluit Dhr. Vitt.

Belangrijke functies van de LabelWorks L-1000P:

  • Flexibel dankzij de vele opties voor connectiviteit
  • Afdruksnelheden tot 35 mm per seconde
  • Uitgebreide selectie van labels
  • Afdrukken op een breedte tot 36 mm
  • Tapelengte tot 9 meter
  • Smalle labelmarges

Meer informatie over Tailor Service e.K.

www.tailorservice.de