Dr. Saget kiest WorkForce Pro WP-M4525 DNF

Ten gunste van patiënten

Dr. Saget kiest WorkForce Pro WP-M4525 DNF

Op technische apparatuur mag niet worden bezuinigd wanneer het gaat om het uitrusten van een medische praktijk. Dit geldt ook voor secundaire apparatuur zoals multifunctionele apparaten. Dokter Klaus Saget en dokter Volker Riesopp spreken over hun ervaringen.

Veel artsen realiseren zich dat zij hun praktijk als een kleine onderneming moeten beheren om te kunnen inspelen op de kostendruk van de gezondheidszorg. In dit licht is een praktische organisatie van groot belang en is een moderne IT-uitrusting een absolute vereiste.

Dermatologen Klaus Saget en Volker Riesopp, die een dermatologenpraktijk in Duitsland hebben geopend, delen deze visie. "Tevreden patiënten is voor ons het allerbelangrijkste. We streven ernaar om de beste individuele zorg en behandeling te bieden, volgens de laatste medische technieken", zegt dokter Saget. Maar het is niet alleen de diagnose- en behandelingsapparatuur die baanbrekend is, de artsen stellen moderne apparatuur in de back-office ook zeer op prijs.

 

Inkt in de praktijk

Met het gebruik van de Epson WorkForce Pro WP-4525 hebben dokter Saget en Riesopp afscheid genomen van het gebruik van diverse apparaten in de praktijk, waaronder printers, kopieerapparaten en faxmachines. De multifunctionele WorkForce Pro kan afdrukken, scannen, kopiëren en faxen. Dit model heeft ook een standaard papiercapaciteit van 330 vellen die, indien nodig, tot 580 vellen kan worden opgevoerd. De WP-4525 heeft een afdruksnelheid van 16 zwart-witpagina's en 11 kleurenpagina's in A4 per minuut.

Dit multifunctionele apparaat is uitgerust met een standaard USB 2.0-interface voor een verbinding met een lokale pc. De WP-4525 wordt tevens met een netwerkinterface geleverd, zodat andere gebruikers binnen het netwerk het systeem ook kunnen gebruiken. Het apparaat produceert tevens kleurenscans van een hoge kwaliteit tot 16 pagina's per minuut. De gedigitaliseerde documenten kunnen daarna verder op de verbonden pc worden verwerkt en gearchiveerd of via e-mail worden verstuurd. Bovendien kunnen praktijkmedewerkers dankzij de geïntegreerde USB-verbinding direct vanaf een USB-stick afdrukken.

De faxfunctie heeft alle eigenschappen die van een zelfstandige faxmachine worden verwacht. In de gezondheidszorg zijn er naast uitvoer en kosteneffectiviteit nog ander criteria waaraan printers en multifunctionele apparaten moeten voldoen, zoals een kleine CO2-footprint, weinig lawaai, flexibiliteit en gebruiksgemak.

"Wij hebben een printer nodig waarmee we snel en gemakkelijk patiëntenrekeningen en -correspondentie, formulieren en informatiefolders voor onze patiënten kunnen afdrukken. Met de multifunctionele inkjetprinter van Epson hebben wij precies gevonden wat we zochten", zo concludeert dokter Saget. Het voordeel: Door de Epson-printer te gebruiken, is het de praktijk gelukt om drie kleinere laserprinters tegelijk samen te voegen.