Digibord-ICT voldoet met Print365 aan de vraag naar printoplossingen

Print365 is een IT-oplossing op maat

Digibord-ICT voldoet met Print365 aan de vraag naar printoplossingen

Het in 2009 gestarte Digibord-ICT verkocht aanvankelijk - zoals de naam al verraadt - vooral digiborden en aanverwante producten. Met name in het onderwijs en MKB zijn deze oplossingen veelgevraagd, en dat is dan ook waar Digibord-ICT goede zaken doet.

In de hoedanigheid van leverancier van IT-oplossingen kreeg het bedrijf ook vaak verzoeken om printoplossingen, maar het kon nooit aan deze vraag voldoen. Sinds een half jaar echter wel: Digibord-ICT is sindsdien reseller van Print365, de alles-in-één printoplossing van Epson.

Digibord-ICT blijkt inmiddels een noemer die de lading niet volledig dekt. Want het bedrijf is dan wel begonnen met het aanbieden van digiborden, maar klanten kunnen er ook al langer terecht voor interactieve projectoren, verschillende soorten touchscreens, en nu dus ook printoplossingen. “Dat kwam eigenlijk heel organisch tot stand”, vertelt Peter Swart, medeoprichter en -eigenaar van Digibord-ICT. “We kenden Epson al van de projectoren, maar hadden nooit serieus besloten ook in Epson-printers te stappen. Het Print365-concept dat Epson ons liet zien vonden we echter direct heel interessant.” Bij Print365 kiezen klanten een printer en printbundel die precies passen bij hun verbruik en betaalt hier een vast bedrag per maand voor. Wij regelen in samenwerking met Print365 de rest. Via de print management portal is eenvoudig te zien hoeveel prints er worden gemaakt en wat de status is van de verbruiksmaterialen, als deze bijna op zijn wordt er automatisch en zonder tussenkomst van ons nieuwe materiaal opgestuurd. De gebruiker kan hierdoor onbezorgd printen. “Het is een IT-oplossing op maat, en voelde vanaf het begin af aan echt als iets voor ons”, zegt Swart.

Printers op maat

Onder meer de brede selectie aan mogelijke printers zorgt voor dat gevoel. Swart en zijn compagnon André de Vries komen vaak bij klanten waar niet de juiste printer voor die specifieke situatie aanwezig is. “Met name op scholen staat er vaak een machine die veel meer capaciteit heeft dan er eigenlijk benodigd is”, vertelt Swart. “Print365 biedt klanten ook de keuze uit wat kleinere printers. Er is voor elke vraag een passende oplossing.”

Dat blijkt ook uit de positieve ervaringen van klanten. “Sommige besparen sinds ze een Print365-contract hebben afgesloten meteen enorm op printkosten. Voor veel van hen is de constructie ook nieuw: vaak hadden ze een zelf aangeschafte laserprinter staan, waar ze bij een defect zelf een monteur voor moesten bellen.” Volgens Swart zien gebruikers het feit dat Print365 ze op deze, maar ook op alle mogelijke manieren ontzorgt nog wel als de grootste winst. “Ze hoeven zich niet meer druk te maken over printmaterialen, of onderhoud. Alles wordt voor ze geregeld, zodat ze zich kunnen focussen op de kernzaken.”

Ook de inkjetprinters bevallen - soms tegen de verwachting in – erg goed, merken Swart en zijn collega. “Veel klanten denken bij een inkjetprinter nog aan dat apparaat van vroeger waarvan de printkoppen altijd uitdroogden. Dat is natuurlijk allang niet meer het geval. We horen alleen maar positieve verhalen van klanten.” En ook de korte duur van het Print365-contract bevalt goed. Swart weet wel waarom: “Het is de helft korter dan contracten van de concurrentie. Dus ook als klanten voorheen nog geen managed printoplossing gebruikten, is 36 maanden goed te overzien.”

Gemakkelijk verbruik berekenen

Een mooi voordeel voor Digibord-ICT is dat Epson per afgesloten contract voor 36 maanden een vooruitbetaling uitkeert. Toch zou de positieve ervaring voor Digibord-ICT zelf een stuk minder zijn zonder de eenvoud waarmee passende offertes kunnen worden opgesteld. Swart: “Ervan uitgaande dat klanten weten wat hun verbruik is, kunnen ze zelf in de online Print365-tool invullen wat hun behoefte is. Stel dat ze het niet weten, dan biedt Epson een handige assessment tool die het verbruik in de gaten houden en per maand berekenen.” Dat gaat heel nauwkeurig; Digibord-ICT heeft hierdoor nog nooit een verkeerde printer of bundel geadviseerd.

Doordat Print365 alle processen beheert is Digibord-ICT er met relatief weinig moeite toch een behoorlijk andere tak van sport bij gaan doen. “Epson heeft ons goed getraind. En klanten loggen in op dezelfde portal als wij, dus kunnen ze ook zelf heel makkelijk hun verbruik inzien. Dat houdt het transparant. Printmateriaal krijgen ze automatisch toegestuurd als het op is, en bij storingen bellen klanten meteen met de Epson-helpdesk. Dat is voor ons als kleine partij ideaal. We houden de handen vrij om te doen waar we goed in zijn, en zijn in staat tot uitgebreide dienstverlening op maat.”