De toekomst van zakelijk printen

edmij kiest voor de groene printoplossing van Epson

De toekomst van zakelijk printen

Elektriciteitsleverancier edmij verlaagt de elektriciteitskosten van zijn klanten door hun installaties slim aan te sturen. Het bedrijf zorgt ervoor dat klanten zoveel mogelijk elektriciteit verbruiken op momenten dat het aanbod van duurzame energie groot is, en juist minder op momenten dat gas- of kolencentrales elektriciteit opwekken.

Door met hun elektriciteitsverbruik in te spelen op het realtime aanbod van duurzame energie, reduceren zij de uitstoot van CO2 en dragen zij bij aan een beter milieu. Wanneer milieu en duurzaamheid zo hoog op de zakelijke agenda staan, is het natuurlijk wel zaak dat de interne operatie ook de duurzaamheidstest doorstaat. edmij gebruikt daarom de Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF, een energiezuinige zakelijke inkjetprinter die minstens 90% minder energie gebruikt dan vergelijkbare kleurenlaserprinters.

Groen ondernemen is voor ons erg belangrijk,” vertelt Jeffrey Bartels, Directeur van edmij. “Ons bedrijfsmodel laat zien dat duurzaamheid geen geld hoeft te kosten. Sterker nog, door duurzaam verbruiksgedrag besparen onze klanten geld. We verschuiven het verbruik van flexibele processen bij onze klanten naar momenten waarop het duurzame aanbod van elektriciteit relatief hoog en de prijs relatief laag is. We besturen bijvoorbeeld gemalen, die water uit de polders van Amsterdam pompen als de zon doorbreekt of als het waait. Hierdoor kan de opgewekte duurzame energie worden gebruikt op het moment dat die beschikbaar is. Door automatisch in te spelen op vraag en aanbod in de elektriciteitsmarkt, realiseren wij forse besparingen.

De technologieën waar edmij gebruik van maakt, zijn in eigen huis ontwikkeld. “Wij zijn daardoor sneller, goedkoper en transparanter,” stelt Bartels. “We rekenen elektriciteit af tegen een externe marktprijs die geldt op het moment van verbruik, dankzij smart grids en big data. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee van onze klanten, maar ook voor het milieu.

Groen over de hele linie met de Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF

Omdat edmij over de hele linie groen wil ondernemen, kijkt men ook goed naar het eigen energieverbruik. “Dat kan in grote dingen zitten, zoals het stroomgebruik van ons kantoor, maar ook in kleinere zaken als printers,” zegt Bartels. “Daarom besloten wij onlangs een alternatief te zoeken voor onze energievretende laserprinter. We kwamen al snel uit bij de Epson WorkForce Pro serie, die op alle fronten beter presteert op het gebied van duurzaamheid dan vergelijkbare laserprinters.

Met de WF-C5790DWF kunnen organisaties ten minste 50% besparen op hun kosten per pagina voor kleurenafdrukken en tot minstens 90% aan energieverbruik. De zakelijke 4-in-1-inkjetprinter heeft lage bedrijfskosten, een laag energieverbruik, hoge afdruksnelheden en eigenschappen die speciaal zijn ontworpen voor een makkelijke zakelijke integratie. “Bedrijven die printers aanschaffen, kiezen nog altijd vaak voor laserprinters in plaats van inkjetprinters. En dat is een gemiste kans, zowel voor het milieu als voor hun portemonnee,” stelt Bartels. “Bij onze zoektocht naar een nieuwe zakelijke printer kwamen we er achter dat inkjet een veelal beter, goedkoper en zeker energiezuiniger alternatief is voor de nog veelgebruikte zakelijke laserprinter. Een ander bijkomend voordeel vind ik dat de printer gebruikt maakt van inktzakken met zeer hoog rendement en dat de lege inktzakken het enige afval zijn dat uit de printer komt. Dit scheelt een hoop afval in vergelijking tot onze oude laserprinter waar veel meer verbruiksonderdelen voor nodig waren.

In gebruik

edmij heeft de Epson WorkForce Pro inmiddels een paar maanden in gebruik en Bartels is zeer te spreken over de resultaten. “De printer is snel, betrouwbaar en levert hoge kwaliteit afdrukken. Met 24 pagina’s per minuut doet hij zeker niet onder voor onze oude laserprinter. Wat voor ons belangrijk is, omdat we niet heel veel printen, is dat de WorkForce Pro direct klaar is voor gebruik. Hij hoeft niet eerst op te warmen, zoals een laserprinter, wat weer een winst in efficiëntie is. Ik heb het energieverbruik van ons kantoor nog niet vergeleken met de oude situatie, maar we zijn in ieder geval weer een stukje duurzamer geworden, dankzij Epson!

Meer informatie over edmij vindt u op www.edmij.nl

Aanvullende informatie over de zakelijke inkjetprinters van Epson is te vinden via www.epson.nl/workforcepro