SureColor legt de betovering van elke bruiloft vast in high definition

Epson-technologie is een perfecte match voor prachtige foto's

SureColor legt de betovering van elke bruiloft vast in high definition

De fotografiebranche biedt vele zakelijke kansen voor iedereen die de toekomst benadert met enthousiasme, creativiteit en een vooruitziende blik. Zie bijvoorbeeld Artphoto Evaluna, gebaseerd in Umbrië, Italië, dat volledig is overgestapt op Epson's fine-art inkjettechnologie voor een innovatief, superieur en professioneel product.

Artphoto Evaluna: ideeën en oplossingen voor professionele fotografie

Artphoto Evaluna werd in 1999 als een moderne fotostudio opgericht in Amelia, Italië. Maar spoedig na de oprichting werd het ontwerpen en produceren van professionele fotoalbums de core-business van het bedrijf, waarbij de aandacht vooral gericht was op bruiloften en portretten.

Het fotoalbum was echter nog maar het startpunt. Beeldverwerking, projectvoorbereiding, het zoeken van eigenzinnige accenten en oog voor detail in het algemeen vormden de aandachtsgebieden voor het bedrijf om dieper te verkennen. Dit leidde tot een hedendaags commercieel product dat fotografen de mogelijkheid biedt om hun werk op een geheel nieuwe manier te presenteren.

Bij Artphoto Evaluna wordt elk proces in de productieketen intern uitgevoerd, van het basismateriaal tot en met eindproduct. Van het afdrukken tot het binden en verpakken, elke stap wordt competent afgehandeld tot en met het kleinste detail om een product te leveren van superieure kwaliteit: modern, op maat en volledig afgestemd op de nieuwste trends in de markt.

'Aandacht voor hedendaags design en voortdurend uitgaand van een nieuwe interpretatie en implementatie van de ambachtelijke gedachte,' aldus Augusto Ottaviani, de CEO van het bedrijf. 'Dat is en zal onze kracht blijven om in te spelen op de nieuwe uitdagingen van de markt. We werken samen met professionele fotografen in Italië en het buitenland en zijn momenteel bezig met het opzetten van een nieuw e-commerceplatform voor de internationale markt.'

 

Passie voor fotografie gekoppeld aan geavanceerde technologie

In 1999 bevatte de professionele fotografie, hoewel toen nog voornamelijk analoog, al de kiem van een grote revolutie: digitale technologie stond aan de vooravond van een doorbraak. Het bedrijf was aanvankelijk dus gebaseerd op een productiesysteem dat gereed was voor de nieuwe digitale wereld, maar met een chemisch printproces. Tien jaar later hadden digitale camera's ook de professionele wereld van de fotografie veroverd en Artphoto Evaluna besloot om fine-art inkjettechnologie te introduceren in het printproces. Het bedrijf koos voor een Epson Stylus Pro 9900-printer, die onmiddellijk in de gratie viel van de klanten, vanwege de ongelooflijke productiekwaliteit en kleuruniformiteit in het hele spectrum en de uiterst hoogwaardige kwaliteit van de afbeeldingen.

'Dankzij de fine-art inkjetprinter konden we meteen beginnen met het verbeteren van ons product', aldus Ottaviani. 'Er zat meer detail en definitie in de afbeeldingen, ook als deze in zwart-wit waren, en de resultaten waren bovendien beter voorspelbaar en herhaalbaar. De doorlopende evolutie van de Epson-producten en -inkten zorgde vervolgens voor de rest, waardoor we steeds meer ervan overtuigd raakten dat onze keuze terecht was geweest. Nauwkeurige kleuren, diepe zwarttinten en geoptimaliseerde contrasten: voor al deze elementen wordt volledig voldaan aan de verwachtingen van de professionele fotografen waar we mee werken.'

Vanwege dit succes nam het bedrijf begin 2016 dan ook de beslissing om te upgraden naar een productiesysteem dat volledig was gebaseerd op de fine-art inkjetprinter. Er werden vier SureColor SC-P10000-printers geïnstalleerd met bijbehorende Print & Save-contracten (Epson's CPC-programma (Cost per Copy) voor professionele printservices), waarmee bedrijven aanzienlijk kunnen besparen op hun afdrukkosten vergeleken met afzonderlijk aangeschafte verbruiksmaterialen en ondersteuning.

 

50.000 vierkante meter aan foto's per jaar - vergelijkbaar met de oppervlakte van zeven voetbalvelden

Met een dergelijke hoge productie (meer dan 200 m² per dag) en de verwachte internationale groei, gestimuleerd door Artphoto Evaluna's aanwezigheid bij een belangrijk evenement voor bruiloftfotografie onlangs in Stockholm, moge het duidelijk zijn dat de keuze voor Epson-printers pas na uiterst zorgvuldig beraad werd gemaakt. Daarnaast werd er een serie tests uitgevoerd om alle kwaliteits- en operationele aspecten te controleren en ervoor te zorgen dat de printers direct na installatie volledig productief waren.

De SureColor SC-P10000 is een 44-inch printer uitgerust met een PrecisionCore Micro TFP-printkop en een Epson UltraChrome Pro 10-kleuren inktset voor het afdrukken van uniforme beelden van uitzonderlijke kwaliteit, met consistente, diepe zwarttinten dankzij de nieuwe Photo- en Matte Black-inkten met hoge dichtheid.

Zoals Ottaviani toelicht: 'Deze printers zorgen dat we kunnen doorontwikkelen en geven ons het vertrouwen dat we nodig hebben om de internationale markt te betreden. Ze bieden een snelle en betrouwbare oplossing voor ons om de kwaliteit op te schalen en de milieu-impact te beperken, ondanks het feit dat ons werkvolume is gegroeid in vergelijking met wat het vroeger was.'

'Het verhaal van Artphoto Evaluna,' zegt Renato Sangalli, Business Manager ProGraphic bij Epson Italië, 'laat zien dat Epson altijd aandacht heeft voor de behoeften van de klant en voortdurend werkt aan het verbeteren van zijn oplossingen, met name aan de services die we bieden. Onze services bieden een toegevoegde waarde die beide partijen ten goede komt, zoals blijkt uit de ervaring van Artphoto Evaluna met Print & Save, waardoor de SureColor SC-P10000 maximale kwaliteit kan bieden en tegelijkertijd de beheerkosten beperkt.'