Epson-technologie betekent hogere kwaliteit en lager verbruik

SureColor-printers maken echt een verschil

Epson-technologie betekent hogere kwaliteit en lager verbruik

In sommige sectoren is de kwaliteit met name afhankelijk van de gebruikte hulpmiddelen en is het van essentieel belang dat de meest geavanceerde technologie wordt gebruikt. Dit is ook het geval bij EliofototecnicaBarbieri, dat zich heeft voorbereid op nieuwe uitdagingen door zijn oude plotters te vervangen met grootformaat Epson-printers.

EliofototecnicaBarbieri: waar ideeën vorm krijgen

EliofototecnicaBarbieri is een belangrijke speler voor iedereen in de regio Emilia-Romagna die iets te maken heeft met stadsplanning, civiele techniek, toerisme, geologie en het milieu. Het bedrijf werd opgericht in 1978 in Parma, Italië, toen de printtechnologie nog analoog was en oplosmiddelen en ammoniak nodig had om afbeeldingen te ontwikkelen.

Tegenwoordig werkt het bedrijf samen met overheidsinstanties, professionals en bedrijven om een brede reeks oplossingen te bieden voor onder andere digitaal afdrukken en communicatieproducten tot en met databasebeheer en geografische gegevensverwerking in een GIS-omgeving voor de productie en drukwerk van technische en thematische kaarten. Het bedrijf beheert en onderhoudt eveneens het cartografisch archief van de regio Emilia-Romagna.

Ongeacht of het gaat om toerkaarten en ander materiaal voor massatoerisme, of om thematische en technische kaarten voor professioneel gebruik, het bedrijf verzorgt het totale proces van afdrukken tot distributie met grote deskundigheid, efficiëntie en snelheid, en biedt hoogwaardige tekeningen en brede ondersteuning.

Valentina Tegoni, verkoopmanager bij EliofototecnicaBarbieri, zegt: 'Ons bedrijf heeft altijd een verscheidenheid aan mensen aangetrokken die onderling met elkaar communiceren, waardoor wij altijd in staat zijn geweest een breed scala aan activiteiten te ontplooien door met veel synergie samen te werken om te voldoen aan de vereisten met innovatieve oplossingen en geavanceerde tools, tot en met het kleinste detail.'

Op het juiste moment vernieuwen: het geheim van een succesvol bedrijf

Na verloop van jaren nam het bedrijf de beslissing om een behoorlijk aantal van de inmiddels verouderde plotters te vervangen met modernere en krachtige printers, waarbij Epson werd geselecteerd als de leverancier.

'Het was noodzakelijk om de oude plotters te vervangen,' volgens Andrea Nicoli, Marketing- en IT-Manager bij EliofototecnicaBarbieri, 'omdat ze niet langer de kwaliteit konden bieden die de hedendaagse klant wenst. Met de nieuwe oplossingen van Epson kunnen we echter weer prints leveren van de hoogste kwaliteit en tijd en beheerkosten besparen.'

De verandering werd verder ondersteund door de verschillende tests die voor de aankoop waren uitgevoerd. De tests toonden aan dat de oplossingen van Epson duidelijk beter scoorden op het gebied van prestaties en verbruik dan de oude modellen.

Na de aanschaf van de nieuwe apparatuur kon het bedrijf zijn aanbod uitbreiden met fine-art printwerk, een snelgroeiend marktsegment waarin een volledige service wordt geboden die niet alleen printwerk omvat maar ook post-productie voor afbeeldingen en eventueel consultancy voor de foto-operators.

Krachtige, snelle printers voor alle klantbehoeften

EliofototecnicaBarbieri heeft een complete en gevarieerde verzameling Epson-apparatuur aangeschaft die voorziet in alle vereisten van de klant, van fotoprintwerk tot thematische en geografische kaarten. In de twee plaatselijke vestigingen in Parma, waarvan het hoofdkantoor print services biedt in een afzonderlijke locatie op de campus van de Universiteit van Parma, zijn nu een SureColor SC-S40600, SureColor SC-P20000, SureColor SC-P9000 en vier SureColor SC-T7200's geïnstalleerd.

De SC-T7200 is een snelle grootformaatprinter met vier kleuren die optimale prestaties levert voor grafische toepassingen, CAD-designs en GIS-cartografie in een uiterst dynamische productieomgeving. Dankzij het krachtige beeldverwerkingsvermogen en de hoge afdruksnelheid voldoet deze printer aan de productiviteitsvereisten en flexibiliteitsbehoeften van EliofototecnicaBarbieri.

Voor signage-projecten wordt een SureColor SC-S40600 gebruikt, een krachtige machine die veel verschillende substraten ondersteunt en die een aantal functies biedt gericht op het behalen van een hoge productiviteit, zoals automatisch onderhoud van de printkop en een systeem voor het opvangen van de inktnevel.

De productie van printwerk en professionele kleurtests met de hoogste kwaliteitsvereisten wordt, afhankelijk van het printformaat van de afbeeldingen, uitgevoerd op de SureColor SC-P20000 en SC-P9000V, of twee fotoprinters met PrecisionCore Micro TFP-printkoppen, waarmee een uitzonderlijk resultaat wordt behaald met een resolutie tot 2400 x 1200 dpi. De SureColor SC-P20000 ondersteunt media tot 162,6 cm breed en maakt gebruik van een Epson UltraChrome Pro 10-kleuren inktset voor het afdrukken van uniforme beelden van uitzonderlijke kwaliteit, met rijke, consistente zwarttinten dankzij de nieuwe Photo- en Matte Black-inkten met hoge dichtheid. De SC-P9000V ondersteunt daarentegen media tot 112,8 cm breed en maakt gebruik van een 10-kleuren UltraChrome HDX-pigmentinktset en een speciaal ontwikkelde violet-inkt waarmee 99% van Pantone®-gecertificeerde kleuren kan worden gereproduceerd, inclusief de lastigste steunkleuren.

Nicoli vervolgt: 'Met de nieuwe apparatuur kunnen we nu in korte tijd grote volumes met de hoogste kwaliteit produceren, wat allemaal te danken is aan de integratie in ons productiesysteem van snelle, efficiënte en hoogwaardige printers. Deze investering heeft ons beslist een aanzienlijke kwaliteitsimpuls opgeleverd.'

'In de huidige markt,' aldus Renato Sangalli, Business Manager ProGraphics bij Epson Italië, 'met een breed en gevarieerd aanbod van producten, is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op moderne, hoogwaardige printers die voldoen aan de vele en diverse vereisten van de klant. Zoals geldt in vele andere sectoren, is de professionele printservice voortdurend in ontwikkeling en het is daarom belangrijk om niet achterop te raken en daardoor het risico te lopen belangrijke groeikansen te missen.'