Veilig afdrukken via e-mail voor bedrijven vanaf computers en mobiele apparaten

Oplossing voor pull en push printing zonder drivers van Epson

Veilig afdrukken via e-mail voor bedrijven vanaf computers en mobiele apparaten

Amsterdam, 18 maart 2014 – In reactie op de toenemende vraag naar oplossingen voor veilig afdrukken vanaf mobiele apparaten, kondigt Epson Email Print for Enterprise aan, een softwaresysteem voor servers waarmee documenten via e-mail verzonden kunnen worden om af te drukken, zonder installatie van drivers of het downloaden van apps.

Documenten blijven altijd binnen de bedrijfsfirewall en content blijft dus altijd veilig. Bovendien bieden pull en push printing-modi uiteenlopende opties voor het behouden van de vertrouwelijkheid van documenten.

Voor documentbeveiliging op hoog niveau kunt u er met de pull printing-modus voor zorgen dat bestanden niet in de wachtrij worden weergegeven voordat ze worden afgedrukt. Gebruikers moeten inloggen op een intranetinterface om de afdruk na het verzenden op de printer vrij te geven. De standaard push printing-modus is eveneens veilig, en biedt eenvoudige functies voor het verzenden voor afdrukken.

Met beide opties kunnen gebruikers het document via e-mail verzenden om vanaf elk compatibel apparaat af te drukken. Bestanden blijven veilig bij het afdrukken vanaf pc's die met het netwerk zijn verbonden of mobiele apparaten die een Wi-Fi-kantoorverbinding hebben, want ze bevinden zich binnen het bedrijfsnetwerk en zijn derhalve beveiligd via de firewall.

Patrick Perrot, senior productmanager bij Epson Europe, zegt: “De markttrend van BYOD (Bring Your Own Device) en werkplekken met een verbinding vertoont een stijgende lijn en bedrijven maken zich steeds grotere zorgen over de beveiligingsrisico's die externe connectiviteit met zich meebrengen. Met het oog op deze ontwikkelingen heeft Epson een softwareoplossing voor intranetten ontwikkeld die gebruiksvriendelijk is en compatibel met de meeste IT-platforms zoals Mac, Windows, Linux, Citrix, iOS en Android, evenals Windows Phone, zodat bedrijven tegelijkertijd over veiligheid en een flexibele werkplek kunnen beschikken.”

Voor deze oplossing kunt u kiezen uit drie licentiepakketten op basis van de omvang van uw bedrijf en het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande IT-infrastructuren. Active Directory-ondersteuning betekent dat gebruikers zich kunnen aanmelden met hun bestaande login-gegevens, zodat IT-beheerders geen nieuwe e-mailadressen en wachtwoorden hoeven in te stellen voor dit systeem. Doordat niet-vrijgegeven documenten na een vooraf ingestelde periode automatisch worden verwijderd, liggen de afdrukkosten ook lager voor IT-beheerders.

Email Print for Enterprise-licentiepakketten zijn verkrijgbaar vanaf 1 juni 2014.

Belangrijkste kenmerken:

Kan worden gebruikt vanaf mobiele apparaten in de kantoorruimte

Afdruksysteem zonder drivers dat in bestaande IT-omgevingen kan worden geïntegreerd

Systeem voor veilig afdrukken

Installatie of downloaden van printerdrivers of apps niet vereist (login via URL)

Login-gegevens worden aan gebruikers toegewezen (alleen voor Secure Print-modus)

Snelle installatie

Eenvoudig printer- en gebruikersbeheer via een webbrowserinterface

Ondersteuning voor Active Directory

Ondersteunt de populairste bestandsindelingen (PDF, Doc*, Docx*, Ppt*, Pptx*, Xls*, Xlsx*, JPEG, PNG, TIFF, HTML, TXT)

Afdrukken via e-mail op besturingssystemen voor Mac, Windows, Linux, Citrix, iOS, Android, Windows Phone

Bespaar op afdrukkosten dankzij automatisch verwijderen van taken die niet worden vrijgegeven

Licentiepakketten voor kleine en grote organisaties

Optionele uitgebreide garantie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden- Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro.  http://www.epson.eu/

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com