Tijdens FESPA presenteert Epson werk van veelbelovende ontwerpers in samenwerking met een grote groep partners

Smaakvol en opvallend – uitzonderlijk werk van textielstudenten tentoongesteld in HAL 2.2 stand D30, tijdens FESPA in Berlijn, 15-18 mei.

Tijdens FESPA presenteert Epson werk van veelbelovende ontwerpers in samenwerking met een grote groep partners

Epson besteedt extra aandacht aan de stimulering van jong talent tijdens FESPA 2018. Op de Epson stand is het werk te zien van textielstudenten van twee Engelse universiteiten: Birmingham City University en de University of Leeds. Beide universiteiten voerden een opdracht uit op instructie van Epson om hun studenten uit te dagen tot het maken van een origineel stuk voor interieurdecoratie. Dit is onderdeel van een programma dat Epson hoopt uit te rollen naar andere universiteiten in Europa.

Het geselecteerde werk van de studenten omvat inzendingen van Lara Otzekin, Grace Oliver, Alicia Le Bellego en Gina Johal van Birmingham City University en van Octavia Manning-Cox en Ruth Bagot van de University of Leeds. (De foto laat Birmingham City University zien tijdens de evaluatiedag waarop verschillende ontwerpen werden voorgeselecteerd voor deelname aan de FESPA).  

Heather Kendle, Market Development Manager bij Epson Europe, zegt: 'Wij laten een ambitieus ingericht studio-appartement zien waarin het werk van de studenten een prominente rol speelt in het meubilair, op de wanden en in de accessoires. Er zijn prachtige, originele werken te zien, wat bewijst hoe innovatief en creatief jonge kunstenaars kunnen zijn, wanneer ze kunnen beschikken over digitale dye-sublimatie-apparatuur. De studenten vonden het fijn om gedisciplineerd te werken binnen de grenzen van een specifieke opdracht, met een vastomlijnde doelstelling en vooraf bepaald kleurenpalet. Werken voor een klant met een specifiek doel biedt de studenten inzicht in de werkelijke praktijk van de designwereld.'

Epson heeft al aangekondigd dat er een zeer uitgebreid assortiment SureColor-printers wordt gedemonstreerd – voor textiel (SC-F serie), signage (SC-S serie), fotografie (SC-P serie) – en, als primeur, zal er een Monna Lisa industriële textieldrukpers aanwezig zijn. Epson zal ook zijn Epson Edge RIP demonstreren, die nu ondersteuning biedt aan het volledige SureColor SC-F serie textielgamma. De Epson Edge RIP werd vorig jaar gelanceerd bij het debuut van de SC-F9300.

Ook zullen er diverse Epson partners aanwezig zijn op de stand, waaronder Onyx (met een demonstratie van RIPs), YrStore (gespecialiseerd in gepersonaliseerde DTG-prints), EMax (labels), Sublitech (demonstreert 3D dye-sublimatie voor zeer uiteenlopende producten, van bestek tot wc-brillen) en Chromaluxe (demonstreert 2D promotionele producten, gericht op de markt voor fotografie, decor en inrichting).