Thuis foto's afdrukken met Expression Photo-reeks

Epson introduceert ultracompacte inkjetprinters met nieuwe zeskleureninktset voor liefhebbers van fotografie

Thuis foto's afdrukken met Expression Photo-reeks

Amsterdam, 10 september 2012 –Epson introduceert de Expression Photo XP-850 en XP-750[1], een reeks inkjetprinters met enorm veel functies die speciaal ontworpen zijn voor het afdrukken van kwaliteitsfoto's. Deze inkjetprinters zijn ideaal voor liefhebbers van fotografie die op zoek zijn naar een eersteklas A4-printer om hun kwaliteiten als fotograaf te kunnen tonen. De serie heeft de volgende kenmerken:

  • Nieuwe uit zes kleuren bestaande Claria Photo HD Ink voor foto's van superieure kwaliteit die lang meegaan
  • Compact formaat - 40% kleiner dan vorige modellen[2]
  • Gemotoriseerd aanraakscherm en uitvoerlade
  • 8,8 cm aanraakscherm met gebruiksvriendelijk interactief menu
  • Verbeterde Epson Connect[3]-service met nieuwe Remote Print Driver en Scan-to-Cloud
  • Automatische Wi-Fi setup en Wi-Fi Direct-connectiviteit[4]
  • Invoer voor speciale media aan achterzijde voor kaarten en dik fotopapier
  • Afdrukken op cd's en dvd's

Deze printers gebruiken Epsons nieuwe Claria Photo HD Ink, ideaal voor liefhebbers van fotografie die foto's van superieure kwaliteit willen afdrukken die tot 300 jaar meegaan in een fotoalbum[5]. Deze zeskleureninktset (zwart, cyaan, magenta, geel, lichtcyaan en lichtmagenta) biedt vloeiende kleurovergangen, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren.

De Expression Premium XP-750 en XP-850 zijn ook uitgerust met een gemotoriseerd aanraakscherm en uitvoerlade die vóór het afdrukken automatisch wordt geopend. Het enige wat gebruikers nog moeten doen, is hun prints uit de uitvoerlade pakken.

Beide Expression Photo-printers bieden printen op afstand met Epson Connect3 (Epson iPrint, Epson Email Print, Remote Print Driver en Scan-to-Cloud). Met deze service kunnen gebruikers met Epson iPrint draadloos vanaf smartphones en tablet-pc's en overal ter wereld afdrukken door direct naar het unieke e-mailadres van de printer te e-mailen. De Remote Print Driver biedt gebruikers meer flexibiliteit. Via het printerstuurprogramma van hun pc's kunnen ze afdruktaken op maat maken voordat ze de taken versturen om af te drukken. Met Scan-to-Cloud kunnen gebruikers gescande documenten direct in de 'cloud' opslaan en delen, en naar elk willekeurig e-mailadres of een andere Epson Connect-printer sturen. De printers zijn ook geschikt voor gebruik met Google Cloud Print en Apple AirPrint.

Dankzij de automatische Wi-Fi setup4 hoeven gebruikers hun netwerkinstellingen niet te onthouden of tijdens de eerste setup geen USB-kabel te gebruiken om een verbinding te maken, de printers vindenautomatisch de relevante verbindingsinstellingen en configureren zichzelf. Daarnaast kunnen gebruikers hun printers dankzij Wi-Fi Direct eenvoudig met andere Wi-Fi-apparaten verbinden, zonder tussenkomst van een draadloos toegangspunt zoals een router.

Gebruikers kunnen ook creatiever zijn met hun foto’s,dankzij de invoer voor speciale media aan de achterzijde waarmee gebruikers op kaarten en dik fotopapier kunnen afdrukken, en dankzij de dubbele papierladen aan de voorzijde waarmee gebruikers zonder problemen afwisselend fotopapier en A4-papier kunnen gebruiken. Dankzij deze printers kunnen gebruikers ook direct afdrukken op daarvoor geschikte cd's en dvd's voor het maken van persoonlijke familievideo's en digitale fotoalbums. Beide printers ondersteunen duplex afdrukken, de XP-850 is tevens uitgerust is met een automatische duplex documentinvoer voor dubbelzijdig scannen, kopiëren en faxen.

Katharina Zimmermann, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Deze printers zijn voorzien van de nieuwste functies en zijn ontwikkeld voor liefhebbers van fotografie die thuis foto's van superieure kwaliteit willen kunnen afdrukken. De nieuwe Claria Photo HD Ink biedt bij elke afdruk perfecte huidtinten en vloeiende toongradaties.”

De Expression Photo XP-850 en XP-750 zijn beschikbaar vanaf november voor een prijs van respectievelijk € 299,99 en € 219,99.

Kenmerken:●P-850●P-750
Nieuwe Claria Photo HD Ink - bijzondere, zeskleurenfoto's op een breed scala aan media
Duplex scannen, kopiëren en faxen met automatische documentinvoer-
Duplex afdrukken
Invoer voor speciale media aan achterzijde voor kaarten en dik fotopapier
Gemotoriseerd aanraakscherm en uitvoerlade
Maximaal 40% kleiner dan vorige modellen2
8,8 cm aanraakscherm met gebruiksvriendelijk interactief menu
Epson Connect3 (Epson iPrint, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud)
Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via een Epson-printer die geschikt is voor Google Cloud Print
E-mails, foto's, webpagina's en documenten direct afdrukken vanaf uw iOS-apparaat via een Epson-printer die geschikt is voor AirPrint[6]
Dubbele papierladen aan voorzijde voor fotopapier en A4-papier
Direct afdrukken op speciale cd's / dvd's
Eenvoudige installatie dankzij automatische Wi-Fi setup4
Wi-Fi Direct
Overal in huis afdrukken en scannen met Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit
Foto's afdrukken van PictBridge en geheugenkaartsleuven zonder tussenkomst van pc
Bespaar geld met individuele inktpatronen – vervang alleen de verbruikte kleur – en een keur aan standaard- of XL-inktpatronen
Afdruksnelheid: max. 32 pagina's per minuut[7]
4800 dpi scannerresolutie2400 dpi

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor bedrijven en thuiskantoren, tot elektronische en kristalapparatuur.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 78.000 werknemers in 99 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2010 een omzet van 1.583 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com[1]Deze printer en de originele inktpatronen mogen alleen in EMEAR-regio worden verkocht en gebruikt

[2]Op basis van het totaalvolume van de printer, met gesloten laden, vergeleken met vorige modellen

[3]Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga naar www.epsonconnect.euvoor meer informatie over ondersteunde talen en apparaten

[4]De automatische installatie is compatibel met Windows 7, Windows Vista en Mac OS

[5]De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De werkelijke afdrukstabiliteit is afhankelijk van media, afgedrukte afbeelding, weergaveomstandigheden, lichtintensiteit, luchtvochtigheid en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.

[6]iOS 5 en hoger. AirPrint en het AirPrint-logo zijn handelsmerken van Apple Inc

[7]Ga naar www.epson.eu/testing voor meer informatie