Supersnelle zwart-wit MFP komt tegemoet aan de vraag naar betrouwbaar printen in grote volumes

De nieuwste zakelijke A3-inkjetprinter van Epson biedt een printsnelheid van 100 ppm voor gespecialiseerde gebruiksscenario's met hoge volumes, zoals logistiek complexe omgevingen

Supersnelle zwart-wit MFP komt tegemoet aan de vraag naar betrouwbaar printen in grote volumes

Epson heeft het nieuwste model aangekondigd in zijn assortiment supersnelle en eco-efficiënte zakelijke inkjetprinters. De WorkForce Enterprise WF-M20590D4TW levert hoge snelheden voor printen in zwart-wit in gespecialiseerde en hoogwaardige omgevingen met betrouwbare resultaten tijdens continue printruns. Daarbij verbruikt dit model tot 82% minder energie dan laserprinters van de concurrentie 1.

Rik van Zantwijk, Head of Business Sales, Epson Benelux, zegt: "Het nieuwste model in de Enterprise-serie levert hoge snelheid wanneer het nodig is en produceert document na document in zeer veeleisende omgevingen, zoals magazijnen met complexe logistiek of centrale reprografische afdelingen. Dankzij de betrouwbare prestaties van de Epson-technologie kunnen in hoge kwaliteit geprinte vrachtbrieven worden verstrekt bij elke levering, zodat pakketten feilloos op het juiste moment de juiste locatie bereiken en zodat klanten de inhoud kunnen controleren."

De inkjet-linehead die een zeer hoge snelheid en een hoge printkwaliteit levert, is gebaseerd op een schaalbare technologie die Epson voor het eerst heeft toegepast in industriële systemen, zoals labeldrukpersen voor grote volumes. Het linehead-ontwerp, dat slechts 43 mm breed is en ongeveer 8676 spuitkoppen voor zwarte inkt bevat, levert een uitmuntende foutdetectie en bevat de Variable-Sized Droplet Technology voor het tegengaan van banding. Met dit compacte ontwerp met een ongelooflijk detailniveau worden niet alleen de prestaties verbeterd, maar beschikken gebruikers ook over snelheid en betrouwbaarheid voor zeer productieve teams, waarvoor uitvaltijd absoluut uit den boze is. Gebruikers kunnen tot 120.000 pagina's printen in zwart-wit zonder inkt bij te vullen, waardoor continue printruns met hoge volumes mogelijk zijn.

Epson heeft verschillende technologische innovaties ingebouwd om de printerkwaliteit verder te verbeteren, waaronder een zelfreparerende printkop die banding tegengaat en een elektrostatische transportband voor kwaliteitsbehoud bij hoge snelheden. De barcode-mode zorgt voor scherpe randen van geprinte tekens.

De optionele papierlade met capaciteit voor 3000 vellen biedt een maximale papierinvoer van 5350 vellen, terwijl een fihishing unit met niet- en stapelfunctie voor 4000 vellen zorgt voor een verbetering van de efficiëntie, wat een besparing van tijd en arbeid oplevert. Daarnaast is de WF-M20590D4TW compatibel met een breed scala aan oplossingen, zoals Epson Print Admin en Document Capture Pro. Daarnaast wordt aanvullende functionaliteit geleverd door oplossingen van derden via het Epson Open Platform – van beheer op afstand tot accounting en pull printing-oplossingen .

Beschikbaar vanaf juni 2019.

1. Epson WorkForce Enterprise WF-M20590D4TW maximale stroomverbruik van 320W in vergelijking met A3 MFP-laserapparaten van concurrenten in het 70-90ppm segment. Vergeleken met de IDC top 10 modellen voor kalenderjaar 2018, West-Europa, in het bovenstaande segment. Vergelijking gebaseerd op gegevens zoals beschikbaar in de BLI database (mrt 2019).