Sprinten om te printen: kantoormedewerkers lopen 500 meter per dag voor hun printjes

De kantoorbaan is een zittend beroep. Om te voorkomen dat werknemers met hun bureaus vergroeien, hebben veel bedrijven daarom een maandelijkse masseur of fitnessruimte met loopband. Toch komen kantoormedewerkers ook zonder die maatregelen wel aan hun dagelijkse beweging. Het zal velen verbazen, maar de gemiddelde Europese kantoormedewerker legt wel 500 meter per dag af. De reden: printers.

In veel Europese kantoren is nog steeds sprake van een gecentraliseerde printervloot: één of twee printers per verdieping, en altijd in het midden van het kantoor. Werknemers leggen daardoor tot hun frustratie dagelijks flink wat meters af.

Epson vroeg meer dan 3600 kantoormedewerkers uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk naar het aantal printopdrachten1 dat ze per dag geven en de afstand die ze moeten afleggen om deze vervolgens te verzamelen. Gemiddeld printen de respondenten 21 keer per dag en leggen ze gemiddeld 24 meter heen en weer af om de prints op te halen. 21 keer een afstand van 24 meter is goed voor een halve kilometer per dag. Wanneer je uitgaat van een vijfdaagse werkweek en één maand vakantie, kom je uit op een afstand van ruim 110 kilometer per jaar, ofwel 2,6 marathons!

Alhoewel het geen kwaad kan om de benen dagelijks even te strekken, kleven er behoorlijke nadelen aan een gecentraliseerde printervloot. Op jaarbasis zijn medewerkers namelijk bijna 19 uur bezig om documenten bij de printer te halen. Bijna de helft, 48%, van de respondenten geeft dan ook aan frustraties te ondervinden aan een gecentraliseerde printervloot3.

‘Organisaties met een gecentraliseerde printervloot verspillen niet alleen veel tijd van de werknemers om hun printjes op te halen, maar hebben ook vaak last van uitvaltijd veroorzaakt door het beheer en de afvalverwerking van gebruiksmaterialen. Daarnaast wordt de IT-afdeling ook nog eens belast met het oplossen van gebruikersfouten, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde onderdelen. En tevens ondervinden gebruikers ook nog eens frustratie van het zoeken naar verloren of door iemand anders meegenomen afgedrukte documenten. Het loont dan ook zeker de moeite om eens te bekijken of die ene grote multifunctionele printer vervangen kan worden door meerdere kleine bureauprinters,’ aldus Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Door die ene grote multifunctionele printer te vervangen door meerdere kleine bureauprinters, kun je:

  • Werknemers de gang naar de printer en daarmee 5 minuten per dag helpen besparen2
  • Voorkomen dat een kapotte printer een hele verdieping lamlegt
  • De netwerkbelasting meer verdelen door printopdrachten naar meerdere printers te sturen

1. Onderzoek van FTI Consulting voor Epson Europe, 2015
2. Gebaseerd op de gemiddelde wandelsnelheid van 1 kilometer per 10 minuten
3. Onderzoek door Epson Coleman Parkes Research voor Epson Europe, 2011

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website

Lees meer over de Ecologische Visie