's werelds eerste kantoor papierproductie machine voor het maken van papier via een watervrij process komt naar Europa

PaperLab zorgt voor een revolutie in de recycling van kantoormateriaal door afvalpapier om te zetten in printpapier via een watervrij proces

's werelds eerste kantoor papierproductie machine voor het maken van papier via een watervrij process komt naar Europa

Epson, wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en innovatie, demonstreert PaperLab, 's werelds eerste 1compact kantoorsysteem voor het maken van papier via een droog proces, dit jaar voor het eerst in Europa. Met PaperLab kan nieuw papier worden gemaakt van veilig vernietigd afvalpapier 2met behulp van een droog proces 3en het systeem kan duizenden vellen gerecycled papier per dag produceren.

PaperLab is ideaal voor organisaties die vertrouwelijke informatie veilig willen vernietigen en papier willen recyclen op een milieuvriendelijke, eco-efficiënte en duurzame wijze. PaperLab wordt voor het eerst in Europa gedemonstreerd tijdens CeBIT (20 - 24 maart in Hannover) als onderdeel van een belangrijke tentoonstelling van de vernieuwende en efficiënte, compacte en uiterst nauwkeurige Epson-technologieën voor de werkplek.

Epson’s Global President, de heer Minoru Isui, zal CeBIT bijwonen en PaperLab presenteren samen met de nieuwste reeks technologieën van Epson voor de werkplek. Meneer Usui is ook de belangrijkste spreker over de toekomst van technologie binnen de werkplek en zal toelichten hoe de technologie en toekomstvisie van Epson kunnen bijdragen aan het verbeteren van de werkplek en het verhogen van de kwaliteit van leven van gebruikers.

Meneer Usui verklaarde: 'Ik ben zeer trots PaperLab, 's werelds eerste kantoorsysteem voor het maken van papier via een droog proces, te kunnen presenteren. PaperLab is in staat om nieuw papier te produceren van veilig vernietigd afvalpapier en kan duizenden vellen gerecycled papier per dag maken.

PaperLab is eind vorig jaar in Japan gelanceerd en de verkoop in Europa staat gepland voor de herfst van 2018. Het is onze doelstelling om een nieuw ecosysteem voor kantoorafdrukken te creëren waarin klanten kunnen profiteren van inkjetprinters met hoge snelheid en kunnen afdrukken op papier dat met PaperLab is gerecycled. PaperLab is ideaal voor organisaties die vertrouwelijke informatie veilig moeten kunnen vernietigen en die papier willen recyclen via een duurzaam proces.

Mijn visie is een wereld waarin u probleemloos kunt printen en vervolgens zoveel papier kunt recyclen als u wilt.  Ik hoop dat wij PaperLab op een dag in alle formaten kunnen ontwikkelen en de systemen worden gebruikt in fabrieken, op kantoren en zelfs bij consumenten thuis.'

Organisaties kunnen PaperLab gebruiken om papier in verschillende formaten, met verschillende dikten en typen te produceren, van kantoorpapier tot visitekaartjes en gekleurd papier.

Als onderdeel van het streven naar duurzaamheid heeft Epson de Ecologische visie 2050 uiteengezet, met als doelstelling uiterlijk in 2050 een vermindering van 90% in CO2-uitstoot te behalen tijdens de volledige levensduur van alle producten en services.

Kenmerken van PaperLab

1. Technologie met droge vezels

Vervezelen

Een vervezelingseenheid die door Epson is ontwikkeld, verwerkt gebruikt papier mechanisch tot lange, dunne vezels zonder dat hiervoor water is vereist. Alle sporen van informatie worden hierbij volledig en veilig vernietigd.

Binden

De vezels van het gebruikte papier worden samengebonden met een bindmateriaal. Dit materiaal is beschikbaar in een aantal verschillende kleuren, zodat PaperLab-gebruikers papier in een scala aan kleuren kunnen maken of de witheid van het papier kunnen vergroten.

Vormen

Er wordt druk toegepast op de gebonden vezels om nieuwe papiervellen te produceren. PaperLab-gebruikers kunnen vellen in A4- en A3-formaat en in verschillende dikten maken door de dichtheid, dikte en de vorm van het papier te configureren.

2. Verhoogde beveiliging 

PaperLab verbetert informatiebeveiliging door vertrouwelijke documenten volledig te vernietigen. Papier wordt namelijk niet door een derde partij naar een andere locatie vervoerd, maar afvalpapier wordt op locatie omgezet in fijne vezels. In tegenstelling tot papier dat door een versnipperaar wordt gehaald, bevatten de vezels geen enkele leesbare informatie. PaperLab is daarom de ideale oplossing voor lokale overheidsinstanties en andere instellingen die grote hoeveelheden vertrouwelijke documenten verwerken. Persoonlijke gegevens worden beschermd, terwijl instellingen, burgers en klanten over gemoedsrust beschikken.

3. Snelle productie van verschillende soorten papier

Het eerste nieuwe vel wordt binnen ongeveer drie minuten door PaperLab geproduceerd nadat het afvalpapier is geladen en de gebruiker op de knop Start heeft gedrukt. Het systeem kan ongeveer 720 vellen in A4-formaat per uur produceren. Door gebruikt papier op te waarderen tot papier met een hogere waarde, zoals kopieerpapier, zwaarder papier voor visitekaartjes of gekleurd papier voor affiches, kunnen bedrijven en lokale overheidsinstanties elk gewenst nieuw papierproduct maken op het moment dat ze die nodig hebben.

4. Lagere milieu-impact

PaperLab maakt papier in een procedé waarbij geen water wordt gebruikt. Normaal gesproken is er ongeveer één kopje water nodig om een vel A4-papier te maken. Aangezien water een kostbare wereldwijde grondstof is, zag Epson het belang in van een watervrij proces.

Opmerking: een kleine hoeveelheid water wordt gebruikt om een bepaald niveau aan vochtigheid in het systeem te behouden.

* 1 PaperLab is het eerste systeem voor het produceren van papier via een droog proces, volgens het wereldwijde onderzoek van Seiko Epson per november 2016.
* 2 Het systeem gebruikt normaal A3- en A4-kopieerpapier als grondstof.
* 3 Een kleine hoeveelheid water wordt gebruikt om een bepaald niveau aan vochtigheid in het systeem te behouden.