Professionele fotoafdrukken thuis en in de studio

A3+-desktopprinter inclusief pigmentinkten en flexibele connectiviteit

Professionele fotoafdrukken thuis en in de studio

Amsterdam, 1 september 2015 – De nieuwste A3+ professionele fotoprinter van Epson biedt een combinatie van een lichtgewicht, stijlvol en compact design met tal van functies voor het produceren van professionele afdrukken op diverse media. Dankzij de combinatie van pigmentinkten en geavanceerde functies voor connectiviteit in één betaalbaar pakket, is de SureColor SC-P400 ideaal voor zowel amateurfotografen als enthousiaste fotoliefhebbers.

Amateurfotografen en enthousiaste fotoliefhebbers kunnen nu indrukwekkende professionele afdrukken maken met de SC-P400. Dankzij het gebruik van de zevenkleuren UltraChrome HiGloss 2-inktset met Gloss Optimiser worden de foto´s afgedrukt in levendige kleuren en een gelijkmatige, vloeiende glanzende afwerking. Voor het aanbrengen van de inkt op papier wordt een printkop gebruikt die de kleinste inktdruppels produceert van alle A3+-fotoprinters op de markt[1], waardoor een buitengewoon nauwkeurige afdrukkwaliteit wordt bereikt.

Marc Boehmer, productmanager van Pro Photo bij Epson Europe zegt: “De SC-P400 maakt ons nieuwe SC-P-assortiment van professionele desktopfotoprinters compleet, en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar professionele resultaten op diverse verschillende media. De printer wordt geleverd met superieure connectiviteitsopties en veelzijdige afdrukmogelijkheden op diverse media, en is bovendien uitgerust met de meest betaalbare pigmentinktset op de markt1, waardoor prijsbewuste gebruikers aan hun trekken komen.”

Het produceren van professionele afdrukken in diverse formaten tot A3+ is kinderspel. Dankzij de grote verscheidenheid van de ondersteunde media kunnen uw verbluffende foto´s bovendien worden weergegeven op verschillende manieren. Voor gebruikers die willen afdrukken op museumkwaliteit biedt de SC-P400 een fine art-papiertraject dat met een invoerlade aan de achterzijde bijzonder gebruiksvriendelijk is. Afdrukken op papierrollen is geoptimaliseerd met twee papierrolhouders die nauwkeurige afdrukken garanderen op media met een rolkern van twee inch. Voor gebruik van zwaarder fotopapier worden dikkere media tot 1,3 mm ondersteund. Daarnaast behoort het afdrukken op cd’s en dvd’s eveneens tot de mogelijkheden.

De nieuwe model biedt meer flexibiliteit dan ooit tevoren door het grote aantal geavanceerde connectiviteitsopties, waaronder afdrukken via Wi-Fi. Door de iPrint-app te downloaden naar uw smartphone of tablet kunt u snel en probleemloos afdrukken via het draadloze netwerk. Dankzij de ingebouwde Ethernet-netwerkmogelijkheden is het zelfs mogelijk de printer aan te sluiten op een lokaal netwerk in een fotolab of kantoor.

Bovendien is het de kleinste en lichtste A3+-fotoprinter op de markt die wordt geleverd met pigmentinkten1, waardoor gebruikers kostbare bureauruimte besparen. Met zijn stijlvolle en professionele ontwerp vormt de printer ook een perfecte aanwinst voor elke moderne studio en thuis- of kantooromgeving.

De SureColor SC-P400 is verkrijgbaar vanaf november 2015 voor een adviesprijs van € 549.

Belangrijkste kenmerken

Epson UltraChrome Hi-Gloss 2-inkt voor superieure kwaliteit en lichtechtheid

Breed kleurenspectrum met 7 kleuren en Gloss Optimiser

Zeer nauwkeurig afdrukken met een min. inktdruppelgrootte van 1,5 pl

Betaalbare inktpatronen van 14 ml

Geschikt voor een breed scala aan media, waaronder fine art-, hoogglans- en mat papier

Papierrolhouders maken eenvoudig afdrukken mogelijk op media met een 2"-rolkern.

Fine art-papiertraject aan de achterzijde voor eenvoudige invoer van fine art-media

Ondersteuning voor stugge media tot 1,3 mm

Wi-Fi voor draadloos afdrukken vanaf tablets, pc´s en smartphones

Vrijwel overal afdrukken via uw smartphone of tablet met Epson iPrint

Ingebouwde Ethernet-functionaliteit

Modern ontwerp voor een hoogwaardige uitstraling

Compact formaat (622 x 324 x 219 mm) past uitstekend op plekken waar weinig ruimte beschikbaar is, thuis of in de studio

Lichtgewicht ontwerp (12,3 kg)

Randloos afdrukken

Resolutie geoptimaliseerd voor 5760 x 1440

Afdrukken op cd/dvd

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] Vergeleken met A3+-fotoprinters van de concurrentie met pigmentinkten en een inktset van 7 kleuren of meer, beschikbaar vanaf juni 2015