Printen op afstand: leuke tips!

Het woord 'selfie' is door woordenboekuitgever Van Dale uitgeroepen tot woord van het jaar 2013. Van de 22.000 mensen die hun stem uitbrachten koos 32% voor het woord, dat staat voor een zelfportret gemaakt met een smartphone. De selfie is dus populair. Maar wat gebeurt er met al die selfies die we maken? Meestal verdwijnen ze in de donkere krochten van de Facebook timelines of verlaten ze zelfs de mobiele telefoon niet. Dat kan nuttiger! Tegenwoordig zijn er veel manieren om overal ter wereld bestanden af te drukken op je eigen printer. Zo zijn er allerlei cloud-printdiensten, zoals Google Cloud Print, maar ook printers zelf hebben vaak technologie aan boord om bestanden te verwerken die van een andere locatie worden gestuurd. Epson verzamelde een aantal leuke en nuttige toepassingen van dit ‘op afstand printen van selfies’ voor je.

Vakantiefoto’s naar je familie sturen
Je kunt je vakantiefoto’s natuurlijk gewoon op je beeldscherm bekijken, maar er bestaan nog oudere generaties die jouw foto’s liever analoog hebben. Als die mensen een printer hebben die op afstand kan afdrukken, dan kun je elke dag een selfie van je steeds bruiner wordende gezicht naar het unieke e-mailadres van de printer sturen. Jouw foto wordt dan direct op de printer van je ouders of grootouders afgedrukt. Leuk!

Oud & nieuw
Ben je de gastheer of -vrouw van een Oud & Nieuw feestje? Wijs je gasten op de mobiele print apps, waarmee ze ter plekke de selfies die ze maken met hun smartphones kunnen afdrukken op jouw printer. Zo heeft iedereen bij het naar huis gaan een mooi stapeltje herinneringen aan het eerste feestje van het nieuwe jaar.

Kerstkaart
Vergeten een kerstkaart te sturen? Waarom zou je op het laatste moment nog de kou ingaan om in de kerstdrukte de laatst overgebleven kerstkaarten te vinden, terwijl je veel eenvoudiger en veel persoonlijker een kerstkaart van je eigen selfie kunt maken? Kerstmuts op je hoofd, even mooi poseren voor de kerstboom en je hebt een super originele kerstkaart. Ook om de kaart op de plaats van bestemming te krijgen, hoef je de deur niet uit. Er zijn veel mogelijkheden om de kaart gewoon uit de printer van de ontvanger te laten rollen. Stuur je bestand rechtstreeks naar de printer van de ontvanger, van waar ook ter wereld, om de kaart automatisch af te laten drukken.

Verras je grootouders
Hebben je opa en oma wel een computer en een printer, maar is Facebooken niet helemaal hun ding? E-mail eens in de zoveel tijd een leuke selfie naar het unieke e-mailadres van hun printer, zodat zij wat hebben om op de schoorsteenmantel te zetten.

EPSON CONNECT
Druk uw foto's en documenten af waar u ook bent. E-mail uw bestanden naar het unieke e-mailadres van een EPSON-printer om ze automatisch af te drukken. Ondersteunt vrijwel elk apparaat dat voor e-mail geschikt is. Zie www.epson.nl/connect voor aanvullende informatie.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com