Nieuwe serie hoogwaardige inkjetprinters voor veelzijdig thuisgebruik

Compacte Wi-Fi-apparaten voor fantastische foto's en heldere tekst

Nieuwe serie hoogwaardige inkjetprinters voor veelzijdig thuisgebruik

Amsterdam, 19 augustus 2013 –De succesvolle Expression Premium-serie compacte inkjetprinters voor thuisgebruik is verbeterd dankzij de introductie van de XP-510, XP-610, XP-615, XP-710 en XP-810. Met nieuwe functies waarmee u thuis nog veelzijdiger en eenvoudiger kunt afdrukken, is deze serie ideaal voor drukke gezinnen die hoogwaardige foto's willen afdrukken zonder dat dit ten koste gaat van de tekstkwaliteit.

De Expression Premium XP-710 en XP-810 bieden een grote mate van mediaflexibiliteit dankzij de invoer voor speciale media aan de achterzijde waarmee kan worden afgedrukt op kaarten en zwaar fotopapier. Dankzij de dubbele papierladen aan de voorzijde[1] kunnen gebruikers eenvoudig afwisselend met fotopapier en A4-papier afdrukken. Gebruikers kunnen ook rechtstreeks op geschikte cd's en dvd's afdrukken2. Deze printers ondersteunen tevens duplex afdrukken. Daarnaast is de XP-810 uitgerust met een duplex automatische documentinvoer voor dubbelzijdig scannen, kopiëren en faxen.

Alle Expression Premium-printers worden geleverd met Epson Connect[2], waarmee gebruikers documenten en foto's snel en eenvoudig van smartphones en tablets kunnen afdrukken via Wi-Fi®. Daarnaast zijn deze multifunctionele printers voorzie van Wi-Fi DirectTM. Hiermee kunnen gebruikers vanafdraadloze apparaten afdrukken zonder verbinding te maken met een draadloze router.

Gebruikers kunnen daarnaast overal ter wereld afdrukken door documenten en foto's rechtstreeks naar de printer te e-mailen, terwijl documenten met Scan-to-Cloud rechtstreeks naar cloudservices kunnen worden gescand.

Expression Premium-producten worden tevens geleverd met de nieuwe Epson Creative Print-app voor creatief afdrukken. Hiermee kunnen gebruikers creatief zijn door bijvoorbeeld wenskaarten te maken, hun eigen briefpapier te ontwerpen, foto's van Facebook af te drukken en meer3.Deze serie biedt tevens ondersteuning voor Google Cloud Print.

De Expression Premium-printers maken gebruik van Epson Claria Premium-inkt, waarin een zwarte pigmentinkt wordt gecombineerd met cyaan, magenta, gele en zwarte dye-inkten. Dit betekent dat met deze inkten naast duurzame tekstdocumenten ook glossyfoto's met scherpe details, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren kunnen worden gemaakt, de perfecte balans voor het moderne gezin.

De inktpatronen zijn verpakt in de kenmerkende verpakking met de afbeelding van een ijsbeer, zodat gebruikers eenvoudig de juiste inktpatronen voor hun printer kunnen herkennen. Alle inktpatronen zijn beschikbaar in een standaard- en XL-formaat. Op elke verpakking staat duidelijk vermeld hoeveel pagina's met de betreffende inktpatroon kan worden afgedrukt, zodat gebruikers snel en eenvoudig kunnen beslissen welke inktpatroon het beste past bij hun afdrukbehoeften.

Het bedieningspaneel en de uitvoerlade van de Expression Premium XP-710 en XP-810 zijn gemotoriseerd en worden automatisch geopend vóór het afdrukken, zodat gebruikers alleen nog maar hun afdrukken hoeven te verzamelen. Daarnaast zijn deze modellen voorzien van een touch-screen van 8,8 cm. Via het gebruiksvriendelijke interactieve menu kunnen foto's vanaf geheugenkaarten en apparaten met PictBridge zonder pc worden afgedrukt.

Katharina Zimmermann, productmanager bij Epson Europe, zegt: “We hebben de Expression Premium-serie ontworpen om te voorzien in de behoeften van al onze klanten en hebben de serie uitgebreid met modellen voor een lager prijssegment. Behalve eenvoudig in het gebruik, zijn deze modellen ook compact.Ideaal voor thuisgebruikers.”

De Expression Premium XP-810, XP-710, XP-615 en XP-610 zijn vanaf september 2013 en de XP-510 is vanaf oktober 2013 verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 249, € 189, € 159, € 159 en € 149.

Eigenschappen●P-810●P-710●P-610●P-615●P-510
Afdrukken, scannen, kopiëren+faxen
Claria Premium Ink, ideaal voor fantastische glossyfoto's en scherpe, heldere tekstdocumenten
Compact formaat
Epson Connect1 (Epson iPrint, Email Print, Remote Print Driver)+scannen naar cloud+scannen naar cloud+scannen naar cloud+scannen naar cloud
Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via Google Cloud Print
Wi-Fi-verbinding+ Ethernet
Wi-Fi DirectTM voor draadloos afdrukken zonder een netwerk
Eenvoudige installatie dankzij automatische Wi-Fi-setup[3]
Dubbelzijdig afdrukken
Dubbelzijdige automatische documentinvoer----
Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor extra dik en fotopapier---
Bedieningspaneel en uitvoerlade gemotoriseerd---
Touch-screen van 8,8 cm met een gebruiksvriendelijk interactief menu---
LCD-kleurenscherm van 6,4 met intelligent navigatietouchpad---
LCD-scherm van 3,7 cm----
Twee papierladen aan de voorzijdevoor fotopapier en A4-papier-
Rechtstreeks afdrukken op geschikte cd's / dvd's-
Afdruksnelheid tot32pagina's per minuut[4]
KleurZwartZwartZwartWitZwart
Modus voor zwart-witafdrukken, voor het afdrukken van tekstdocumenten wanneer kleureninktpatronen leeg zijn


[1]Niet beschikbaar op XP-510

[2]Voor Epson iPrint en Epson Creative Print is een draadloze verbinding vereist. Voor Epson Email Print, Epson Remote Print Driver en Epson Scan-to-Cloud is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epsonconnect.eu

[3]Automatische setup is compatibel met Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS

[4]Ga naar www.epson.eu/testing voor meer informatie

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com