Nieuwe Epson-serie combineert de voordelen van dot-matrix- en inkjettechnologie

Inkjets met tractorinvoer vormen een flexibel alternatief voor dot-matrixprinters

Nieuwe Epson-serie combineert de voordelen van dot-matrix- en inkjettechnologie

Amsterdam, 19 juni 2013 – Epson, al sinds 1996 marktleider op het gebied van dot-matrixprinters[1], presenteert haar nieuwe inkjet alternatieven voor dot-matrixprinters: de GP-M831 en GP-C831. Dankzij het robuuste ontwerp en de tractorinvoer voor kettingpapier kunnen de GP-M831 en GP-C831 worden beschouwd als alternatieven voor de traditionele dot-matrixprinters. Daarnaast bieden ze de voordelen van inkjetprinters, zoals een hogere afdrukkwaliteit en een bredere mediacompatibiliteit dan dot-matrixtechnologie.

De GP-M831 (zwart-wit) en GP-C831 (kleur) zijn ontworpen voor organisaties die moeten afdrukken op kettingpapier, zoals fabrieken, logistieke organisaties, ziekenhuizen, laboratoria en kantoren, en bieden gebruikers de flexibiliteit om geavanceerde streepjescodes en heldere tekst af te drukken op glossy papier, etiketpapier en meer. Dankzij de kleurcapaciteiten van de GP-C831 is deze ook geschikt voor het afdrukken van foto's. De DURABrite Ultra-pigmentinkt van Epson resulteert in duurzame afdrukken die bestand zijn tegen water, vervaging, vlekken en markeerstiften.

Heidi Wagner, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Deze printers combineren het beste van inkjet- en dot-matrixtechnologie om onze klanten iets nieuws te bieden. Voorheen waren alleen dot-matrixprinters geschikt voor veeleisende omgevingen. Omdat we nu echter gepatenteerde technologie hebben ontwikkeld om onze printkoppen te beschermen tegen stof, kunnen de GP-C831 en GP-M831 een capaciteit van 600.000 pagina's aan betrouwbare, hoogwaardige afdrukken in grote volumes bieden, zelfs in de meest veeleisende omgevingen.”

De zeer efficiënte GP-C831 en GP-M831 kunnen 19,7 pagina's per minuut afdrukken in de superconceptmodus en papierstoringen worden binnen seconden verholpen doordat het papier automatisch wordt vrijgegeven als een fout optreedt. Daarnaast zijn deze modellen uitgerust met een drukknop voor handmatige papiervrijgave.

De GP-C831 en GP-M831 worden standaard geleverd met een parallelle, USB- en LAN 100/10BASE-interface voor een eenvoudige integratie.

De GP-C831 en GP-M831 zijnvanaf 1 juli 2013 verkrijgbaar voor een prijs van €1.300 ex. BTW.

Belangrijke functies

GP-C831: robuuste kleureninkjetprinter met tractorinvoer voor kettingpapier
GP-M831: robuuste zwart-witinkjetprinter met tractorinvoer voor kettingpapier

Produceert hoogwaardige afdrukken, inclusief geavanceerde streepjescodes en duidelijke tekst

Resolutie tot maximaal 5760 x 1440 dpi

Compatibel met diverse media, waaronder glossy papier en labels

Duurzame afdrukken die niet vervagen en die bestand zijn tegen water, markeerstiften en vlekken

Duurzame constructie die is ontworpen om tot 600.000 pagina's aan hoogwaardige afdrukken in grote volumes te leveren

Dankzij de gepatenteerde Epson-technologie worden de spuitkoppen van de printkop tegen stof beschermd voor de meest veeleisende omgevingen

Efficiënt afdrukken van tot wel 19,7 pagina's per minuut (superconceptmodus)

Papierstoringen worden binnen seconden verholpen doordat het papier automatisch wordt vrijgegeven als een fout optreedt

Extra drukknop voor handmatige papiervrijgave

Eenvoudige integratie met standaard meegeleverde parallelle, USB- en LAN 100/10BASE-interface

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com


[1] Wereldwijd verkoopvolume, IDC.