Met Epson kunt u rechtstreeks vanuit webbrowsers etiketten afdrukken

TM-L90-i helpt de detailhandel processen te stroomlijnen en de kosten te beperken

Met Epson kunt u rechtstreeks vanuit webbrowsers etiketten afdrukken

Amsterdam, 1 maart 2013 –Epson, dé nummer 1 POS-printerfabrikant van Europa[1], kondigt zijn laatste aanwinst van de TM-Intelligent-familie aan: de TM-L90-i thermische etikettenprinter. Door de detailhandel de mogelijkheid te bieden om etiketten rechtstreeks vanuit populaire webbrowsers af te drukken zonder het gebruik van drivers, helpt de TM-L90-i de processen te stroomlijnen en de kosten te beperken.

De TM-L90-i biedt de detailhandel een grote mate van flexibiliteit omdat het apparaat compatibel is met nagenoeg elk apparaat en besturingssysteem. Unieke ingebouwde intelligentie, genaamd de ePOS-Print, en een ingebouwde webserver zorgen ervoor dat de TM-L90-i XML-opdrachten van webapplicaties kan ontvangen. De printer kan rechtstreeks communiceren met browsers die HTML5 ondersteunen, zoals Safari®, Chrome™, Internet Explorer® en de standaard Android-browser.

Bovendien herkent de ePOS-Print alle grote ESC-/POS-functies die worden verzonden als XML-opdrachten, waardoor de TM-L90-i POS-randapparatuur, zoals kassalades en andere Epson-printers kan aansturen. Door de TM-L90-i te installeren kan de detailhandel driverloze printmogelijkheden aan hun bestaande printers toevoegen.

Roberto Peris, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De TM-L90-i is gemakkelijk en goedkoop om te installeren en te onderhouden. Bovendien laat het de detailhandel toe om gebruik te maken van cloudservices. Onderhoud en probleemoplossing zijn enorm vereenvoudigd, aangezien er geen drivers zijn die bijgewerkt moeten worden, en de TM-L90-i kan rechtstreeks vanaf de webapplicaties worden geconfigureerd. Omdat de printer geen blijvende verbinding met een pc of server nodig heeft, zijn er minder apparaten nodig. Hierdoor worden de energiefactuur en de gevolgen voor het milieu gereduceerd.'

De TM-L90-i is vanaf 1 maart 2013 verkrijgbaar.

Belangrijkste functies

Deel van de Epson TM-Intelligent-familie

Met Epson kunt u etiketten rechtstreeks vanaf webbrowsers afdrukken, zonder drivers te gebruiken

Werkt met zo goed als elk apparaat en besturingssysteem

Unieke ingebouwde intelligentie (Epson ePOS-Print) en een ingebouwde webserver zorgen voor communicatie met webbrowsers die HTML5 ondersteunen.

Bestuurt POS-randapparatuur zoals kassalades en andere Epson-printers.

Kan rechtstreeks vanaf de webapplicaties worden geconfigureerd

Geen blijvende verbinding met een pc of server nodig waardoor het onderhoud wordt vereenvoudigd en de energiefactuur en de gevolgen voor het milieu worden gereduceerd[1]Bron: Futuresource Consulting, 2010.

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1.546 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com