Levensechte afdrukken worden werkelijkheid

Professionele proofing en fotoprinters produceren de nauwkeurigste kleuren ooit

Levensechte afdrukken worden werkelijkheid

Amsterdam, 13 september 2015 – Epson onthult vier nieuwe professionele fotoprinters in de SC-P-serie voor de markt van kunstillustraties en proefdrukken. De modellen worden geleverd met een inktset van acht of tien kleuren en produceren een breed kleurenspectrum dankzij de Epson TFP PrecisionCore-printkop, resulterend in nauwkeurige, duurzame afdrukken van professionele kwaliteit. Naast de geavanceerde techniek bieden de printers een reeks van gebruiksvriendelijke functies en zijn hierdoor het ultieme apparaat voor alle proofing en afdrukbehoeften van gebruikers.

De modellen met acht kleuren en tien kleuren (SureColor SC-P9000, SC-P7000, SC-P8000 en SC-P6000) kunnen allen de prachtigste foto's en afdrukken maken, en zijn ideaal voor de productie van professionele foto´s en kunstillustraties. De kleuren zijn intens en levendig, de zwarttinten diep en natuurlijk, terwijl de wittinten scherp en helder blijven dankzij de geavanceerde zwartwitmodus (ABW) van de printers.

Marco van Niekerk, senior productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: “Met onze superieure technologie en expertise hebben we altijd al printers gemaakt die de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Deze nieuwe serie printers vormt hierop geen uitzondering en dankzij onze PrecisionCore-technologie kunnen onze klanten rekenen op geweldige kwaliteit en duurzame nauwkeurigheid.”

De SC-P8000 en SC-P6000 zijn compatibel met een achtkleuren UltraChrome HD-pigmentinktset en bieden uitstekende stabiliteit op de korte termijn, een breed kleurenspectrum en reproductie van neutrale of geschakeerde zwart- en wittinten. Ze zijn in het bijzonder geschikt voor het reproduceren van natuurlijke huidskleuren op matte media, waardoor ze ideaal zijn voor de productie van professionele afdrukken en kunstillustraties.

Daarnaast vormen de SC-P9000 en SC-P7000 het ultieme apparaat voor de productie van proefafdrukken. Voortbordurend op de solide reputatie van Epson in deze markt, bieden beide modellen uiterst nauwkeurige afdrukken met consistente kleuren voor de hele drukgang. Met de 10-kleuren UltraChrome HDX-inktset bieden beide modellen een breed kleurenspectrum tot 98% Pantone3 voor uitzonderlijk nauwkeurige resultaten. Met de extra optie voor violet-inkt kunt u het kleurenspectrum nog verder uitbreiden, tot 99% Pantone[1], waarmee u de meest nauwkeurige kleurenreproductie van alle printers op de markt mogelijk maakt[2].

Om consistente kleuren te garanderen, worden alle modellen geleverd met het kleurkalibratie-hulpprogramma van Epson, voor de beste resultaten zonder dat er dure extra software voor nodig is. De optionele ILS30 SpectroProofer voorziet bovendien nog in een extra methode voor automatisch kleurbeheer en biedt snelle en nauwkeurige kleurmetingen.

Alle modellen zijn voorzien van inktpatronen met hoge capaciteit en zijn hierdoor ideaal voor lange drukgangen, terwijl het lage stroomverbruik zorgt voor een besparing van de energiekosten. Dankzij de geweldige lichtechtheid blijven uw afdrukken er bovendien op hun best uitzien lang nadat ze zijn gemaakt. Afdrukken op Premium Glossy Photo Paper gaan zelfs tot 60 jaar mee[3].

De SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 en SC-P9000 zijn verkrijgbaar vanaf 1 november 2015.

Belangrijkste kenmerken

SC-P6000 24"SC-P8000 44"SC-P7000 24"SC-P7000V 24"SC-P9000 44"SC-P9000V 44"
10-kleuren UltraChrome HDX-pigmentinkt--met lichtgrijsmet violet-optiemet lichtgrijsmet violet-optie
8-kleuren UltraChrome HD-pigmentinkt inclusief lichtgrijs----
99% Pantone-kleurenspectrum2----
98% Pantone-kleurenspectrum2----
Pantone gecertificeerde kleurenreproductie2----
Hoge zwartdichtheid
Grote vervangbare inktpatronen van 350 ml en 700 ml
Lichtechtheid van inkt: 60-70 jaar op PGPP3
Toegang tot media en inktpatronen aan de voorzijde voor gebruiksgemak
Media laden zonder spindelas dankzij flensontwerp van rolhouder
Ondersteuning van veelzijdige media
Concurrerende afdruksnelheden
320 GB harde schijfruimte
USB 2.0-compatibel
1 Gb Ethernet-ondersteuning
Voldoet aan ENERGY STAR 2.0-normen
Optionele ILS30 SpectroProofer
Automatische timer- en controlefunctie (ATC) voor geautomatiseerde reiniging
 

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] SC-P7000 en SC-P9000 - PANTONE® is eigendom van Pantone LLC. 99%/98% dekking van de PANTONE FORMULA GUIDE solid coated-palet op basis van Epson Proofing Paper White Semimatte, afgedrukt op 2880 x 1440 dpi met de Epson printerdriver. De PANTONE-dekking kan variëren wanneer wordt afgedrukt met een RIP van een andere leverancier.

[2] De SC-P7000V/SC-P9000V biedt Pantone-kleurenreproductie van 99% en levert daarmee de hoogste nauwkeurigheid in de markt vergeleken met andere grootformaat inkjetprinters en proofing printers met 10 of minder kleuren, vanaf juni 2015.

[3] Dit is een schatting gebaseerd op de metingsnormen van JEITA CP‐3901A:

  • Glanzend papier (A4-formaat)
  • Temperatuur 23°C
  • Vochtigheid 50%