Inktpatronen behoren tot het verleden dankzij Epson

Zonder inktpatronen, inclusief 2 jaar inkt1en uitzonderlijk lage afdrukkosten, zijn de EcoTank-printers de zuinigste ooit

Inktpatronen behoren tot het verleden dankzij Epson

Amsterdam, 1 september 2015 – Met genoeg inkt voor twee jaar[1] printen en zonder verborgen kosten, brengt de nieuwe EcoTank-serie van Epson baanbrekende innovatie dankzij de uitzonderlijk lage kosten per pagina en optimale gebruiksvriendelijkheid. Ontworpen voor thuisgebruik, thuiskantoren en kleine bedrijven waar lage afdrukkosten de hoogste prioriteit hebben, bieden deze vijf nieuwe printers een nieuw design van navulbaar inktreservoir dat het gebruik van inktpatronen overbodig maakt. Hoewel de nadruk vooral ligt op lage afdrukkosten, maken alle vijf modellen gebruik van de Micro Piezo-technologie van Epson voor helder, scherp en nauwkeurig afdrukken.

Gerrit Bleeker, Consumer Sales Manager bij Epson Nederland, zegt: “Met deze nieuwe EcoTank-printers komt de gebruiker niet voor verrassingen te staan. De grote hoeveelheid meegeleverde inkt bij elk model betekent dat de printers de eerste twee jaar weinig aandacht nodig hebben. Na die tijd zullen de gebruikers zo enthousiast zijn dat ze niets anders meer willen vanwege de hoge capaciteit en lage afdrukkosten, wat hen gemiddeld 70% kostenbesparing oplevert[2]. De ET-4550 biedt dubbelzijdig afdrukken en wordt geleverd met een indrukwekkende afdrukcapaciteit van 11.000 pagina´s. Extra inktflesjes zijn eveneens zeer betaalbaar, waardoor het afdrukken alleen maar goedkoper wordt.”

De hele EcoTank-serie biedt geavanceerde functies, waaronder dubbelzijdig afdrukken, afdrukken op A3, SD-kaartsleuven, faxen, scannen, Wi-Fi, en LCD-schermen. De ET-2500 en ET-2550 bieden functies voor afdrukken, kopiëren en scannen, terwijl de ET-4500 met toegevoegde faxfunctie zorgt voor de complete 4-in-1. Alle drie de modellen bieden indrukwekkende prestaties, met tot 4.000 pagina´s afdrukken in zwart-wit en 6.500 pagina´s in kleur[3]. De ET-4550 doet hier nog een schepje bovenop, met tot 11.000 pagina's in zwart-wit en kleur3. Alle printers bieden draadloos afdrukken met de Epson iPrint-app voor smartphones. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning voor Epson Connect, waardoor ze kunnen profiteren van een aantal Epson-afdruktoepassingen met functies voor onder andere afdrukken op afstand en via e-mail.

Het laatste model in de EcoTank-serie is de meer gespecialiseerde ET-14000, die vooral gericht is op afdrukken op A3 tegen lage kosten en indrukwekkende prestaties levert met 7.100 pagina´s in zwart-wit en 5.700 pagina´s in kleur3.

De ET-2500, ET-2550, ET-4500, ET-4550 en ET-14000 zijn beschikbaar vanaf september 2015 voor een prijs van respectievelijk € 269, € 299, € 399, € 499 en € 649. Extra inktflesjes zijn beschikbaar voor een adviesprijs van € 9,99 (70ml) en € 14,99 (140ml zwarte inkt voor de ET-4550).

Belangrijkste kenmerkenET-2500ET-2550ET-4500ET-4550ET-14000
Inktreservoir met extreem hoge capaciteit
Afdrukken, kopiëren, scannen+ faxen+ faxenAlleen afdrukken
Dubbelzijdig afdrukken----
Afdrukken op A3----
Automatische documentinvoer (ADF)---
1200 dpi-scanner-
Tweeregelig LCD-scherm voor nog meer gebruiksgemak-3,4 cm kleurenZwart-wit-
Wi-Fi-
AirPrint-ondersteuning--
Epson iPrint en Epson Connect-

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] 2 jaar aan inkt, gebaseerd op gemiddeld maandelijks afdrukvolume van gebruiker (TNS Research, juni 2013)

[2] Gemiddelde besparing bij afdrukken van het genoemde aantal pagina´s op basis van de meegeleverde inktflessen met de EcoTank-reeks inclusief hardwareprijs. Vergelijking gebaseerd op het gemiddelde van de EcoTank A4-reeks en afgezet tegen het gemiddelde van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode mei 2014 tot april 2015 (gevolgd door GfK). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van gemiddelde adviesprijzen en is gebaseerd op het aantal verbruikte standaard- en XL-patronen voor de West-Europese markt (eveneens gevolgd door GfK). De gehanteerde rendementsgegevens van inktpatronen zijn zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten

[3] Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson´s originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712. Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen/kosten per pagina kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur