Europese bedrijven kunnen € 55,2 miljoen per jaar besparen met inktjettechnologie, valt af te leiden uit onafhankelijk onderzoek

Overstappen naar inktjettechnologie levert 4,5 dag extra productiviteit op

Europese bedrijven kunnen € 55,2 miljoen per jaar besparen met inktjettechnologie, valt af te leiden uit onafhankelijk onderzoek

Amsterdam, januari 2016 – Europese bedrijven zouden jaarlijks tot wel 4,5 dag[1] aan arbeidskosten, omgerekend € 55,2 miljoen, kunnen besparen[2], concludeert Epson op basis van recent onafhankelijk onderzoek door Buyers Laboratory LLC (BLI). Deze conclusie wordt getrokken in een tijd waarin de vraag naar inktjetprinters naar verwachting met 13 procent per jaar zal stijgen en het marktaandeel tot 2019 zal groeien tot 34 procent van de totale zakelijke printermarkt (bron: IDC).

Uit onderzoek van Epson blijkt dat bedrijven met 100 tot 499 medewerkers in West-Europa gezamenlijk € 4,6 miljoen per maand zouden kunnen besparen door over te stappen van laser- naar inktjettechnologie met WorkForce Pro-printers en -kopieerapparaten van Epson, voor significant minder gebruikersinteractie, lagere energiekosten, minder afval en minder onderhoudstijd.

De voornaamste resultaten van het onderzoek door Epson op basis van tests van BLI wijzen uit dat de WorkForce Pro-modellen van Epson:

  • tot 3 ½ keer sneller zijn met de eerste afdruk dan laser- en kleurenkopieerapparaten[3]
  • tot 2 keer zo snel zijn als concurrerende inktjets met de eerste afdruk2
  • tot 100% tijdsbesparing op gebruikersinteractie kunnen opleveren ten opzichte van kleurenlaserprinters en laserkopieerapparaten bij 40.000 afdrukken (op basis van WorkForce Pro RIP-modellen)[4]
  • tot 100 minuten besparing van arbeidstijd voor gebruikersinteractie kunnen opleveren vergeleken met kleurenlaserprinters en -kopieerapparaten[5]
  • bedrijven tot wel 4,5 arbeidsdagen per jaar kunnen besparen1
  • bedrijven in West-Europa gezamenlijk € 4,6 miljoen per maand (€ 55,2 miljoen per jaar) kunnen besparen2

“Het is geen wonder dat bedrijven overstappen van laserprinters naar inktjettechnologie. Het onderzoek laat zien dat bedrijven in West-Europa bijna een volle werkweek aan productiviteit kunnen winnen door over te stappen op inktjettechnologie op kantoor,” aldus Rob Clark, Senior Vice President van Epson Europe.

“Het marktaandeel van Epson in de markt voor zakelijke inktjetprinters is duidelijk aan het toenemen, met een groei van 20 procent ten opzichte van vorig jaar die naar verwachting niet zal afzwakken. De vraag van klanten naar meer gepersonaliseerde toepassingen en lage kosten voor hoge afdrukvolumes begint zijn uitwerking te hebben op de industrie. We verwachten dan ook dat steeds meer bedrijven in Europa de overstap naar inktjettechnologie zullen wagen om te kunnen profiteren van de aanzienlijke kostenbesparing en productiviteitswinst.”

“De hoge afdruksnelheden van WorkForce Pro-printers zijn mogelijk dankzij het gebruik van de PrecisionCore-printkop van Epson, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de commerciële markt,” vervolgt Clark. “Uiteindelijk betaalt zich dat uit in waarde voor de gebruiker: hoogwaardige beeldreproductie, snelheid, flexibiliteit van inkt en media, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.”

WorkForce Pro-modellen met het unieke RIPS-systeem van Epson (Replaceable Ink Pack System), dat gebruikmaakt van inktpatronen met een superhoog rendement voor het ononderbroken afdrukken van tot wel 75.000 pagina's zonder patronen te vervangen, kunnen wel 4,5 keer meer afdrukken leveren dan kleurenlaserprinters en -kopieerapparaten en tot 17 keer meer afdrukken dan concurrerende inktjetprinters[6].

“De analisten van BLI waren onder de indruk van het ontwerp van het RIPS (Replaceable Ink Pack System), waarmee deze apparaten onvermoeibaar door kunnen printen, de concurrentie voorblijven en de productiviteit verhogen. Bovendien kunnen de zakken eenvoudig met één hand worden vervangen,” aldus Simon Plumtree, Managing Editor voor Europa bij BLI. “Het is duidelijk dat Epson met de krachtige waardepropositie en combinatie van gebruikersvriendelijke functies van dit systeem hard aan de weg timmert om de pijnpunten van traditionele kopieerapparaten uit de weg te ruimen.”

Naast een hogere productiviteit met minder gebruikersinteractie laten de tests van BLI zien dat WorkForce Pro-modellen tot 82% minder energie[7] verbruiken en tot wel 95% minder afval7 produceren dan concurrerende laserprinters en kopieerapparaten, bovenop de andere milieuvoordelen zoals lagere geluidsemissies.

“Als we de bewezen voordelen van inktjettechnologie op een rijtje zetten, is het geen wonder dat inktjetprinters een serieuze bedreiging zijn voor de huidige dominantie van laserprinters. Uitgaande van de verwachte groei in de markt hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien waar het gaat om zakelijke kansen voor inktjetprinters. Epson blijft de overstap van laserprinters naar zakelijke inktjetprinters op de werkplek stimuleren door in te spelen op de rendementsvoordelen voor bedrijven van elke omvang,” besluit Clark. 

 


Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

www.global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

Over het onderzoek

Dit onderzoek is over een periode van zes maanden tot en met juli 2015 uitgevoerd door Buyers Lab LLC (BLI), de toonaangevende onafhankelijke autoriteit op het gebied van concurrentievergelijking, onderzoek en evaluatie in de beeldverwerkingsindustrie.

BLI voerde zelfstandige tests uit met de volgende modellen:

WorkForce Pro WF-5620 DWF

WorkForce Pro WF-5690 DWF

WorkForce Pro WF-R5690 DTWF

WorkForce Pro WF-8590 DWF

WorkForce Pro WF-R8590 DTWF

BLI voerde daarnaast de volgende vergelijkende tests uit:

Vergelijking A4 (WF-56xx-reeks incl. RIPS) met 5 laserconcurrenten

Vergelijking A3 (WF-R8590 DTWF) met 5 concurrerende A3-laserkopiëerapparaten

Neem voor meer informatie contact op met Bruno Rost: bruno.rost@epson.eu 

Over Buyers Laboratory LLC

Buyers Laboratory LCC (BLI) is 's werelds grootste aanbieder van onderzoek en analyse op het gebied van documentbeheer. Al meer dan 50 jaar vertrouwen inkopers op gegevens van BLI bij het analyseren van producten op hun sterke en zwakke punten en het nemen van de beste inkoopbeslissingen. Daarnaast maken verkoop-, marketing- en productprofessionals gebruik van de concurrentiegegevens van BLI om inzicht te krijgen in relevante bedrijfsinformatie en waardevolle richtlijnen op het gebied van productontwikkeling, concurrentieposities en ondersteuning van verkoopkanalen en marketing. BLI biedt bovendien commerciële testservices om fabrikanten te helpen betere producten te ontwikkelen en te vermarkten.

www.buyerslab.com


[1] Berekend op basis van gegevens van IDC over afdrukvolumes en bedrijfsaantallen in West-Europa en gegevens van BLI over tijdsbesparing op gebruikersinteractie met WorkForce Pro RIPS-modellen. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inksaving.

[2] Berekend op basis van gegevens van IDC over afdrukvolumes en bedrijfsaantallen in West-Europa, gegevens van BLI over tijdsbesparing op gebruikersinteractie met WorkForce Pro RIPS-modellen en gemiddelde loonkosten per uur van Eurostat. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inksaving.

[3] Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, tijd tot eerste afdruk (FPOT) vanuit een nacht slaapstand, vergeleken met alle geteste concurrerende machines op het moment van publicatie. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.

[4] Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, vergeleken met een groep concurrerende machines, in opdracht van Epson. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.

[5] Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, vergeleken met een selectie concurrerende laserprinters, in opdracht van Epson. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.

[6] Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, vergeleken met alle geteste concurrerende machines op het moment van publicatie. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.

[7] Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, vergeleken met een groep concurrerende machines, in opdracht van Epson. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.