Epson verbindt zich ertoe om uiterlijk in 2050 koolstofnegatief en vrij van ondergrondse hulpbronnen te zijn

Yoshiro Nagafusa, de onlangs benoemde president van Epson Europe verwelkomt de toekomstvisie van Epson op duurzaamheid

Epson verbindt zich ertoe om uiterlijk in 2050 koolstofnegatief en vrij van ondergrondse hulpbronnen te zijn

Europa, 8 juni 2021– Technologiebedrijf Epson heeft zijn op duurzaamheid gerichte toekomstvisie uiteengezet, met onder meer de toezegging om zijn koolstofemissies tegen 2030 terug te dringen volgens het 1.5 graden Celsius-scenario. Het bedrijf sluit zich aan bij de RE100, een wereldwijd collectief van bedrijven dat zich inzet voor 100% hernieuwbare elektriciteit, en streeft ernaar om deze mijlpaal uiterlijk in 2023 te bereiken. Epson heeft zich er ook toe verbonden om uiterlijk in 2050 koolstofnegatief en vrij van ondergrondse hulpbronnen te zijn. Het bedrijf zal regelmatig verslag uitbrengen over haar wereldwijde vooruitgang richting dit doel.

Yoshiro Nagafusa, de nieuwe president van Epson Europe

Yoshiro Nagafusa, die op 1 april van dit jaar tot president van Epson Europe werd benoemd, licht deze verbintenis toe: “Bij Epson streven we ernaar om technologieën te gebruiken en te ontwikkelen op manieren die de samenleving kunnen helpen met de evoluerende problemen waarmee zij wordt geconfronteerd. Er zijn immers maar weinig zaken urgenter dan klimaatverandering. Ik ben bijzonder trots dat Epson Europe deze leiderschapsrol op zich kan nemen nu we een nieuwe fase ingaan voor het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om leiding te geven aan onze Europese activiteiten terwijl we ons inzetten voor een vermindering van de milieu-impact van onze producten, diensten en toeleveringsketens.

Voorafgaand aan zijn benoeming tot president was dhr. Nagafusa senior vicepresident voor Epson Europe. In die rol droeg hij de verantwoordelijkheid voor het optimaliseren van de infrastructuur en verkoopactiviteiten in de CISMEA-regio van de organisatie. Dhr. Nagafusa heeft in zijn 30-jarige loopbaan bij Epson diverse senior functies bekleed, zowel in Europa als elders ter wereld.

Epson 25 Renewed en Ecologische Visie 2050

Epson heeft onlangs Epson 25 Renewed aangekondigd, een nieuwe bedrijfsvisie ter ondersteuning van de doelstellingen van het bedrijf omtrent duurzaamheid en de verrijking van gemeenschappen. Door haar ambitieuze verbintenissen en robuuste staat van dienst op het gebied van duurzaamheid staat Epson reeds in de top tien van alle bedrijven op basis van het duurzaamheidskader van het marktonderzoeksbureau IDC, met een bovengemiddelde score op alle gemeten indexen. De herziene Ecologische Visie 2050 zet deze doelstellingen kracht bij. Epson streeft ernaar om uiterlijk in 2050 koolstofnegatief en vrij van ondergrondse hulpbronnen te zijn met behulp van een decarbonisatieprogramma, het sluiten van grondstoflussen, de beperking van de impact op het milieu van klanten en de ontwikkeling van innovatieve milieutechnologieën.

Boris Manev, Head of Sustainability and Government Affairs bij Epson, voegt toe: “De nieuwe Ecologische Visie 2050 en ons nieuwe lidmaatschap van de RE100 zijn mijlpalen voor ons bedrijf. Deze vernieuwde visie getuigt van hoe ver we als bedrijf zijn gekomen en wat we nog willen bereiken door ambitieuze en meetbare doelen te stellen. De toewijding van Epson-medewerkers in heel Europa om deze visie waar te maken is inspirerend, en ik heb alle vertrouwen in ons vermogen om dit samen te bereiken.”

RE100

Epson kondigde op 15 april aan dat het lid zal worden van de RE100, een wereldwijd collectief van grote en invloedrijke bedrijven die zich inzetten voor 100% hernieuwbare energie. Epson maakt snel vorderingen in de richting van dit doel en kondigde op 26 maart 2021 aan dat alle locaties in de prefectuur van Nagano uiterlijk op 1 april 2021 zouden overstappen op 100% hernieuwbare elektriciteit. Dit nieuws volgt op een aankondiging op 16 maart dat hernieuwbare energiebronnen uiterlijk in 2023 in 100% van de elektriciteitsbehoeften van alle wereldwijde groepslocaties van Epson zullen voorzien.

Einde

Over Epson

Epson is een wereldwijde leider op het gebied van technologie en zet zich in voor de co-creatie van duurzaamheid en het verrijken van gemeenschappen door zijn efficiënte, compacte precisietechnologieën en digitale technologieën optimaal te benutten. Zo verbinden zij mensen, dingen en informatie met elkaar. Het bedrijf richt zich op het oplossen van maatschappelijke problemen door innovaties op het gebied van printen: thuis en op kantoor, commercieel en industrieel, in productie, visuele vormgeving en lifestyle. Epson zal in 2050 een negatief CO2-gehalte uitstoten en het gebruik van eindige ondergrondse hulpbronnen zoals olie en metaal stopzetten. Onder leiding van de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation genereert de wereldwijde Epson Group een jaaromzet van rond de 1 biljoen JPY.

global.epson.com/