Epson verbetert de mogelijkheden voor alles-in-één afdrukken in de thuisomgeving

Het produceren van hoogwaardige afdrukken van foto's en documenten is zeer eenvoudig met de veelzijdige nieuwe Expression-reeks

Amsterdam, 1 september 2015 – Epson onthult zijn nieuwste Expression-reeks van alles-in-één printers. Voortbouwend op het succes van de bestaande modellen, maken deze alles-in-één printers, scanners en kopieerapparaten gebruik van de befaamde afdruktechnologie van Epson om resultaten van superieure kwaliteit te verkrijgen. De hele serie is uitgerust met een reeks geavanceerde aansluitmogelijkheden waardoor het mogelijk wordt thuis of op vrijwel elke andere plaats ter wereld fantastisch uitziende foto's en documenten te vervaardigen[1].

Expression Home- en Premium-modellen maken gebruik van een nieuwe Claria-inktset met individuele inkten, waardoor gebruikers foto's en documenten van sublieme kwaliteit kunnen vervaardigen, terwijl zij tegelijkertijd hun kosten laag houden. Liefhebbers van fotografie zullen dol zijn op de nieuwe Expression Photo, die nu gemakkelijker te bedienen is. Zij kunnen meteen aan de slag gaan door de toevoeging van een functie voor automatisch inschakelen, terwijl zowel de papierlade als het bedieningspaneel nu een automatisch open- en sluitmechanisme bevatten voor eenvoudig afdrukken.

De hele reeks biedt meer flexibiliteit dan ooit tevoren door het grote aantal geavanceerde aansluitmogelijkheden. Als onderdeel van een geïntegreerde en snelle installatie, bieden alle modellen automatische Wi-Fi setup[2] zodat gebruikers in een mum van tijd kunnen beginnen met afdrukken.

Bij mobiel afdrukken draait alles om veelzijdigheid en Epson Connect biedt gebruikers een hele reeks aan afdrukopties. Of u nu een smartphone of tablet gebruikt, de iPrint-app[3] kan worden gedownload naar een reeks van apparaten voor eenvoudig draadloos afdrukken. Dit is echter nog lang niet alles. Met Epson Email Print kunnen gebruikers tevens vanaf elke locatie ter wereld1 afdrukken door hun documenten en foto's simpelweg per e-mail rechtstreeks naar hun printer te verzenden. Met de Creative Print3-app kunnen gebruikers met een creatieve inslag toegang krijgen tot foto's op Facebook, eigen wenskaarten en briefpapier maken en zelfs foto's omzetten naar fotoboeken.

Mohamed Musa, Product Manager van Epson Europe, zegt: "Wij besloten om onze hele Expression-reeks verder te verfijnen zodat zij de norm blijven stellen voor flexibele en veelzijdige alles-in-één apparaten voor thuisgebruik. Onze klanten zullen blij zijn als zij zien dat zij kunnen kiezen uit verschillende modellen die alle superieure aansluitmogelijkheden, voorzieningen voor mobiel afdrukken en kwalitatief hoogwaardige individuele inkten bevatten die de Expression-reeks zo succesvol hebben gemaakt."

Expression Home

De Expression Home-reeks (XP-435, XP-432, XP-335, XP-332, XP-235), die is ontworpen voor prijsbewuste huishoudens, vormt een betaalbare optie voor gebruikers die fantastische resultaten willen produceren. Door gebruik te maken van de nieuwe Claria Home-inktset met individuele inkten kunnen de kosten laag worden gehouden aangezien gebruikers alleen de verbruikte kleur hoeven te vervangen en niet telkens een geheel nieuwe inktset hoeven aan te schaffen. We begrijpen dat bruikbaarheid de sleutel vormt en het LCD-scherm van deze serie helpt het navigeren gemakkelijk te maken, terwijl het compacte en lichte ontwerp ervoor zorgt dat modellen niet te veel kostbare bureauruimte in beslag nemen.

Expression Premium

Voor gebruikers die in alle opzichten het beste willen, levert de Expression Premium-reeks (XP-830, XP-635, XP-630, XP-530) fantastische glanzende foto's en scherpe, heldere tekstdocumenten. De nieuwe dye- en pigmentinktset in vier kleuren helpt gebruikers bij het vervaardigen van kristalheldere foto's met levendige kleuren, terwijl de zwarttinten diep en natuurlijk zijn dankzij de toevoeging van een fotozwart inktpatroon. Simpele tekstdocumenten zien er bijzonder professioneel uit met scherpe zwarte tekst, die tevens water- en vlekbestendig is, zelfs op gewoon papier.

Voor extra veelzijdigheid en gebruiksgemak wordt de hele Expression Premium-reeks geleverd met een automatische documentinvoer voor dubbelzijdig afdrukken en twee papierladen, alsmede een gemotoriseerd bedieningspaneel en uitvoerlade voor snelle en gemakkelijke bediening. Om gebruikers te helpen afdrukken op een reeks van verschillende media is er een papiertraject voor speciale formaten ten behoeve van dikkere media, alsmede mogelijkheden voor het bedrukken van cd's en dvd's.

Expression Photo (XP-960)

De Expression Photo is de perfecte partner voor enthousiaste fotografen die optimaal resultaat uit zijn digitale spiegelreflex- of compacte camera wil halen. Door gebruik te maken van Epson's individuele Claria Photo HD-inkten in zes kleuren kunnen gebruikers foto's afdrukken in formaten tot A3 met een verbazingwekkend detailniveau en natuurlijke kleuren in combinatie met vloeiende gradaties in tinten en diepe rijke zwarttinten. Gebruikers kunnen er tevens zeker van zijn dat men nog generaties lang zal kunnen genieten van hun fantastische glanzende foto's aangezien afdrukken tot 300 jaar mee kunnen gaan[4] in een fotoalbum. De printer is niet alleen heel compact, maar ook bijzonder veelzijdig en met de invoer voor speciale media en dubbele papierlade is afdrukken op verschillende media een snel en gemakkelijk proces.

De modellen van de Expression Home (XP-435, XP-432, XP-335, XP-332, XP-235), Expression Premium (XP-830, XP-635, XP-630, XP-530) en Expression Photo (XP-960) zijn beschikbaar vanaf 1 september 2015. Een overzicht van de prijzen per model vindt u onderstaand.

  • Expression Home XP-235 - € 79,99
  • Expression Home XP-332/335 - € 89,99
  • Expression Home XP-432/435 - € 109,99
  • Expression Premium XP-530 - € 139,99
  • Expression Premium XP-630/635 - € 159,99
  • Expression Premium XP-830 - € 249,99
  • Expression Photo XP-960 - € 299,99

Belangrijkste kenmerken:

Expression Home

Kenmerk●P-235●P-330-reeks●P-430-reeks
Bespaar geld met afzonderlijke inktpatronen – vervang alleen de verbruikte kleur
Overal in huis draadloos afdrukken en scannen met Wi-Fi-connectiviteit
Wi-Fi Direct voor draadloos afdrukken zonder een netwerk-
Epson Connect3 Eenvoudig draadloos afdrukken vanaf uw smartphones en tablet-pc's met de Epson iPrint-app3 Foto's rechtstreeks afdrukken vanuit Facebook met de Epson Creative Print -app3 Overal in de wereld afdrukken door foto's en documenten direct naar de printer te sturen via e-mail3+ Scan-to-Cloud
Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via Google Cloud Print-
Automatische Wi-Fi setup1
Claria Home-inktset - ideaal voor scherpe, duidelijke tekstdocumenten en glanzende foto's van fotolabkwaliteit
6,8 cm kleuren-LCD met aanraakscherm--
LCD-kleurenscherm van 3,7 cm--
1200 dpi-scanner
ENERGY STAR-kwalificatie
ISO-afdruksnelheden (zwart-wit/kleur) tot XX pagina's per minuut[5]6.2/3.19/4.59/4.5
Proefafdruksnelheden (zwart-wit/kleur) tot XX pagina's per minuut[6]26/1333/1533/15
Epson Easy Photo Print-software voor moeiteloos verbeteren van foto's, inclusief verwijderen van rode ogen
Verbeter de helderheid en het contrast van uw foto's met Epson PhotoEnhance
 

Expression Premium

Kenmerk●P-530●P-630●P-635●P-830
Claria Premium Ink, ideaal voor fantastische glanzende foto's en scherpe, heldere tekstdocumenten
Compact formaat
Epson Connect2 Eenvoudig draadloos afdrukken vanaf uw smartphones en tablet-pc's met de Epson iPrint-app3 Foto's rechtstreeks afdrukken vanuit Facebook met de Epson Creative Print -app3 Overal in de wereld afdrukken door foto's en documenten direct naar de printer te sturen via e-mail3● (niet Scan-to-Cloud)
Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via Google Cloud Print
Wi-Fi-verbinding+ Ethernet
Automatische Wi-Fi setup1
Wi-Fi Direct voor draadloos afdrukken zonder een netwerk
Dubbelzijdig afdrukken
Dubbelzijdige automatische documentinvoer---
Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor afdrukken op dikkere media---
Bedieningspaneel en uitvoerlade gemotoriseerd---
Aanraakscherm van 10,9 cm met een gebruiksvriendelijk interactief menu---
LCD-kleurenscherm van 6,8 cm--
LCD-scherm van 3,7 cm---
Twee papierladen voor fotopapier en A4-papier-
Draadloze PictBridge
E-mails, foto's, webpagina's en documenten direct vanaf uw iOS-apparaat afdrukken via AirPrint
Geheugenkaartsleuf
Rechtstreeks afdrukken op geschikte cd's / dvd's-
KleurZwartZwartWitZwart
ISO-afdruksnelheden tot XX pagina's per minuut (zwart-wit/kleur)59.5/913/1013/1014/11
Maximale afdruksnelheid tot 32 pagina's per minuut6

Expression Photo

Kenmerk●P-960
Epson Claria Photo-inkt (inktset met 6 kleuren) – uw waardevolle herinneringen gaan generaties lang mee, omdat foto's die met Claria Photo HD-inkt zijn afgedrukt, tot 300 jaar goed blijven in een fotoalbum4
Afdrukken, scannen, kopiëren
Epson Connect2 Dankzij Epson iPrint kunt u eenvoudig afdrukken via Wi-Fi vanaf smartphones en tablet-pc's3 Foto's rechtstreeks afdrukken vanuit Facebook met de Epson Creative Print-app3 Overal in de wereld afdrukken door foto's en documenten direct naar de printer te sturen via e-mail3 Scan-to-Cloud
Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via Google Cloud Print
Wi-Fi-verbinding
Automatische Wi-Fi setup1
Hoogwaardige foto's tot A3-formaat afdrukken
Eigentijds, ruimtebesparend ontwerp
Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor dik karton en fotopapier tot A3-formaat
Twee papierladen voor fotopapier en A4-papier
Bedieningspaneel en uitvoerlade gemotoriseerd
Aanraakscherm van 10,9 cm met een gebruiksvriendelijk interactief menu
Rechtstreeks afdrukken op geschikte cd's / dvd's
A4-duplex afdrukken
Eenvoudige installatie dankzij automatische Wi-Fi-setup5
Wi-Fi Direct voor draadloos afdrukken zonder een netwerk
Geheugenkaartsleuf
Automatisch inschakelen – ideaal voor mobiel afdrukken
ISO-afdruksnelheden tot XX pagina's per minuut (zwart-wit/kleur)58.8/8
Maximale afdruksnelheid tot 28 pagina's per minuut6

-Einde-

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] Een internetverbinding naar de printer en een apparaat met internet en/of email is vereist.

[2] Automatische setup is compatibel met Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS. (XP-235) - Voor het instellen van een Wi-Fi-verbinding onder Windows XP is een USB-kabel nodig. USB-kabel is niet inbegrepen

[3] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor Epson Email Print en Epson Scan-to-Cloud is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[4] De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vocht en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.

[5] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing

[6] Ga voor testvoorwaarden naar www.epson.eu/testing