Epson verbetert de aankoopervaring voor het online aanschaffen van inkt voor eindgebruikers

Merk- en klantenbescherming hebben geleid tot de wijziging van de inktverpakking voor online verkoop

Amsterdam, 10 april 2014: Ten behoeve van een positief merkimago en een positieve klantervaring, introduceert Epson een nieuwe reeks verpakkingen voor online verkoop van inkt. Dit besluit is van grote invloed op de manier waarop inkt wordt verpakt voor online verkoop. Verpakkingen zijn 40 procent kleiner en inkt die via externe verkopers wordt verkocht, zijn nog steeds te herkennen als authentieke Epson-producten.

De nieuwe Easy Mail-verpakking is klaar voor verzending en past door alle Europese brievenbussen. Hij is bovendien gemaakt van milieuvriendelijk en lichtgewicht bruin karton. De inhoud is verzekerd door het scheurzegel, waaraan eventuele pogingen om de verpakking te openen duidelijk zijn te zien. De productidentificatiestickers maken het product herkenbaar voor exporteurs en eindgebruikers en geven authentieke en vertrouwde producthologrammen weer.

Barry Jackson, hoofd van e-tail sales, Epson Europe: 'Door deze nieuwe verpakking zijn onze producten nu makkelijker te verzenden voor onze online verkopers en voor externe resellers. Het houdt ook in dat eindgebruikers hun product in de originele Epson-verpakking ontvangen met duidelijke en authentieke kenmerken voor productidentificatie en hologrammen.

We weten dat online verkopers soms de buitenste verpakking van onze inktproducten verwijderen om de portokosten te verlagen. Dit betekent helaas dat de eindgebruiker niet kan weten of het ontvangen product authentiek is. Daarnaast varieert het uiterlijk en de beschermende kwaliteit van de aangepaste verpakking.

We willen dat onze eindgebruikers ons product zo goed mogelijk ontvangen zodat ze zeker weten dat ze het product ontvangen waarvoor ze betaald hebben. Op deze manier kunnen we dit garanderen.'

De nieuwe verpakking wordt vanaf april 2014 gebruikt voor Epson’s bestverkopende Claria- en DURABrite-multipackinkten alvorens deze zal worden toegepast op andere inktpatroonpakketten.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. http://www.epson.eu/

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com