Epson steunt eindexamenstudenten Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten

 Epson steunt eindexamenstudenten Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten

Printerfabrikant Epson ondersteunt een groep van 46 eindexamenstudenten Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten in Den Haag met een Epson Stylus Pro 3880 grootformaatprinter. Tijdens een door de studenten georganiseerde pop-up Print-Sale werd van elke fotograaf een werk op A2-formaat opgehangen. Het werk werd op aanvraag direct afgedrukt met de Epson Stylus Pro 3880. In totaal zijn er ruim 80 afdrukken verkocht aan zowel consumenten als galeriehouders.


Kunst is niet moeilijk en onbetaalbaar

De groep studenten profileert zichzelf onder de naam “Dear”, een initiatief waarin zij naar het werkveld en het algemene publiek uitreiken in plaats van andersom. Het initiatief heeft geleid tot een unieke samenwerking met Melkweg Expo, een expositieruimte in hartje Amsterdam voor jong talent, waarin de studenten van 17 tot en met 19 april een Pop-up Print-Sale hielden onder de titel “DEAR..: The Print Factory”. Projecten van ruim 40 afstuderende fotografen werden tentoongesteld. In het midden van de Melkweg Galerie stond de zogeheten “Factory”: een productielijn in de vorm van een lange tafel, waarop prints van hoge kwaliteit ter plekke voor de klant werden geprint en ingelijst. Het idee achter dit concept is dat het kopen van kunst niet moeilijk of onbetaalbaar hoeft te zijn.

Epson voor hoogwaardige fotoprints

De studenten van ‘Dear’ printen al standaard met de Epson Stylus Pro 3880, omdat men overtuigd is van de hoge kwaliteit van de afdrukken die met de printer gemaakt kunnen worden. Voor de Pop-up Print-sale hadden de studenten de beschikking over een Epson Stylus Pro 3880 van een medestudent, maar om zeker te weten dat ze de drukte tijdens de opening aan zouden kunnen, vroegen zij Epson een tweede printer van hetzelfde model beschikbaar te stellen. “Wij vonden het een mooi initiatief,” vertelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson. “Bovendien is het groot compliment dat deze aanstormende fotografie professionals overtuigd zijn van het merk Epson als het aankomt op hoogwaardige afdrukken van foto’s. Wij hebben dan ook met veel plezier een extra Epson Stylus Pro 3880 met bijbehorende inkt gesponsord.”

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website

Lees meer over de Ecologische Visie.