Epson richt zich op groei zakelijke printer markt

Maart 2014 – Epson heeft vandaag in Wenen haar plannen bekendgemaakt voor groei op de zakelijke printer markt en de producten besproken die hiervoor zijn ontwikkeld. Gebruikmakend van de industriële inkjetprinterkop technologie  PrecisionCore, heeft Epson de WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) serie ontwikkeld voor de zakelijke markt, bestaande uit diverse inkjetprinters die het afdrukken van 75.000 pagina's zonder het verwisselen van inktcartridges mogelijk maken. Naar verwachting zullen de nieuwe producten Epson helpen de overgang van laser naar inkjet op de markt voor zakelijke printers te bespoedigen.

Het Replaceable Ink Pack System is ontwikkeld om tegemoet te komen aan problemen betreffende inactieve printertijd en onderhoud op de werkplek, hetgeen resulteert in een productiviteitsverlies dat momenteel wordt geschat op 7 miljard euro per jaar in de EU5*.  De producten worden ook ontworpen om bedrijven te laten profiteren van de voordelen van een printerpark op locatie, maar met de voorspelbare kosten van een gecentraliseerd model.

De RIPS-serie omvat een A3-model dat een gat in de markt voor zakelijke A4 inkjetpriners kan opvullen. De volledige productlijn is het resultaat van een investering van 125 miljoen euro in productiefaciliteiten in Japan, waardoor Epson in staat is industriële printerkoptechnologie van hoge kwaliteit op de volumemarkt te brengen.

Andrew Semple, Head of Business Imaging, Epson Europe: "Dit is de volgende generatie van de Epson-inkjettechnologie, die meer flexibiliteit en potentieel biedt dan laser. Dit resulteert in enorme ontwikkelingskansen en de mogelijkheid mee te evolueren met de veranderende behoeften van de markt."

Epson’s geloof in inkjettechnologie wordt ondersteund door marktonderzoek  van IDC, die de voortdurende groei van de zakelijke inkjetmarkt en de toenemende aanpassing van deze technologie aan het bedrijfsleven uiteenzette.

Phil Sargeant, Program Director bij IDC: "De markt voor zakelijke inkjetprinters als geheel groeit jaar na jaar en heeft haar groei zelfs weten te handhaven in jaren dat de verkoop van laserprinters is afgenomen. Zakelijke inkjetprinters maken in 2017 naar verwachting voor 25% deel uit van de markt voor bedrijfsprinters en multifunctionele printers."

Naast de nieuwe WorkForce Pro RIPS heeft Epson ook een serie nieuwe zakelijke inkjetprinters uitgebracht die nog sneller en betrouwbaarder zijn. Zowel de nieuwe zakelijke inkjetprinters als de nieuwe WorkForce Pro RIPS versterken een reeds krachtige line-up van inkjetprinters voor zakelijke gebruik, die een besparing tot 50% in kosten per pagina en tot

80% in energieverbruik opleveren ten opzichte van vergelijkbare laserprinters.

*Onderzoek dat door Coleman Parkes namens Epson Europe is uitgevoerd onder 1250 EU5-bedrijven met 50-500 en 500+ werknemers. Respondenten waren besluitvormers in de IT. Per land (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje) namen 250 bedrijven uit de financiële sector, retail en algemene zakelijke markt deel. Het onderzoek vond plaats in februari 2014.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden- Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro.  http://www.epson.eu/

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com