Epson participeert in Store of the Future

Hét retail innovatielab van Nederland geopend in Den Haag

Epson participeert in Store of the Future

Amsterdam, 24 juni 2015 – Gisteravond om 19.00 uur is Store of the Future in New Babylon (Den Haag) officieel geopend door Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling). Epson participeert met diverse projectie-oplossingen in dit retail innovatielab. Store of the Future is een unieke samenwerking van meer dan zestig retailers, merken, vastgoedpartijen, technologie bedrijven, financiële partijen en andere toeleveranciers van de retail. Doel van de winkel is om te laten zien hoe winkelen door middel van technologie in de toekomst leuker en vooral makkelijker kan worden.

“Visuele communicatie is een van de belangrijkste elementen van het toekomstige winkelen. Voor ons een goede reden om te participeren in Store of the Future. Onze projectoren staan bekend om hun goede kleurweergave en hoge kwaliteit, maar ook voor onze producten geldt dat een projectie pas echt indrukwekkend is als de content goed wordt weergegeven. Om deze reden proberen wij onze projectoren meer en meer als onderdeel van een totaaloplossing te laten zien. Door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven als WhiteTable en Vision2Watch komen onze projectoren tot leven,” aldus Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland

WhiteTable laat in samenwerking met Perry Sport een interactieve vloerprojectie zien. Doel van de vloerprojectie is om de klant op een belevenisvolle manier te helpen bij het kiezen van de juiste sportschoen. Wanneer je een tennisschoen pakt veranderd de ondergrond in een tennisbaan en wordt door middel van geluid de sfeer van Roland Garros gecreëerd. Wanneer je vervolgens met de schoen aan over de vloer loopt kun je verschillende tennis gerelateerde oefeningen doen om te ervaren hoe de schoen zit. De oplossing die WhiteTable laat zien heet de WT Lighthouse, een plug&play opstelling waarmee je zowel grote interactieve vloer- als muurprojecties kunt creëren. De WT Lighthouse is voorzien van een Epson EB-585W short throw projector, waarmee van ongeveer 1 meter hoog een enorme vloerprojectie gecreëerd kan worden.

Vision2Watch heeft een soortgelijke oplossing ontwikkeld, ook op basis van een Epson EB-585W projector. Een zeer compact, kant-en-klaar projectiemeubel waarmee je in enkele minuten van elke ondergrond een interactieve belevingsvloer kunt maken. In Store of the Future zijn twee van deze meubels geplaatst in de etalage van de winkel, waardoor er naar buiten toe geprojecteerd kan worden. De beleving van Store of the Future begint dus al buiten de winkel, waar de vloer reageert op passerend publiek.

“Twee geweldige oplossingen waarmee het retaillandschap, maar ook de evenementenbranche zijn voordeel kan doen”, vindt Estoppey. “Met beide oplossingen wordt veelal content met veel kleur en bedrijfslogo’s weergegeven. Het is dus van groot belang dat de kleurweergave natuurgetrouw is en bedrijfslogo’s goed herkenbaar blijven. De gelijke output van wit en gekleurd licht (Colour Light Output) door onze projectoren waren voor zowel WhiteTable als Vision2Watch dan ook van doorslaggevende factor om voor Epson te kiezen”, vervolgt Estoppey.

Epson heeft Store of the Future van nog een aantal andere projectoren voorzien. De EB-G6900WU installatieprojector met short throw lens trakteert de bezoeker bij binnenkomst direct op een metersgrote muurprojectie. Daarnaast is de vergaderruimte van Store of the Future voorzien van een zakelijke EB-1430Wi ultra short throw projector. Met deze interactieve projector verander je elk oppervlak in een interactief touchpanel en kun je eenvoudig brainstormsessies houden of aantekeningen maken.

Store of the Future zal tot 1 augustus 2016 open zijn in het winkelcentrum New Babylon in Den Haag.

Informatie over Store of the Future

Het winkellandschap is voortdurend in beweging en met dit initiatief van Gemeente Den Haag en Q&A Research & Consultancy heeft Nederland zijn eerste retail innovatie lab. De store vult daarmee een van de twaalf pijlers in van het Smart Shopping City programma van de Hofstad. Het retail innovatie lab is een unieke samenwerking van meer dan zestig retailers, merken, vastgoedpartijen, technologie bedrijven, financiële partijen en andere toeleveranciers van de retail. Doel van de winkel is om te laten zien hoe winkelen door middel van technologie in de toekomst leuker en vooral makkelijker kan worden. Zie voor meer informatie: http://storeofthefuture.nl/

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjetprinters en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere microapparatuur. Epson wil de verwachtingen van klanten wereldwijd overstijgen en levert compacte en energiebesparende precisietechnologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en de industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 72.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

Voor meer informatie:
Pride PR
Ivette van der Elst/ Laura de Vries
T: 0031 71 568 00 28
E: epson@pridepr.nl