Epson ondersteunt native afdrukken in Android KitKat voor eenvoudig mobiel afdrukken wanneer en waar u maar wilt

U kunt met meer dan 100 Epson-printers wereldwijd draadloos afdrukken vanaf smartphones en tablets met Android 4.4

Amsterdam, 3 juni 2014 – Toegewijd om eenvoudig draadloos afdrukken vanaf elke gewenste locatie op elk gewenst moment mogelijk te maken, kondigt Epson aan dat het ondersteuning biedt voor Android Printing, het native afdrukplatform dat wordt geïntroduceerd met AndroidTM*1 KitKat (versie 4.4). Met Android Printing kunnen mobiele gebruiker probleemloos documenten, foto's, webpagina's en e-mails afdrukken zonder een speciale print-app. Meer dan 100 nieuwe en oudere printers en alles-in-één printers met Epson Connect bieden nu ingebouwde printondersteuning voor de nieuwste AndroidTM-smartphones en -tablets van fabrikanten zoals Google®, HTC® en Samsung®.

“Epson is trots dat het de nieuwe ingebouwde Android Printing-functie ondersteunt die is geïntroduceerd in KitKat”, aldus Kevin Toes van Epson Europe. “Het is voor zowel Android-gebruikers als -ontwikkelaars een grote stap vooruit. KitKat-apparaten kunnen nu eenvoudig afdrukken op nieuwe en oudere Epson-printers via vooraf geïnstalleerde Google-apps en nieuwe apps die momenteel worden ontwikkeld. Dit betekent dat een nieuwe generatie Android-gebruikers kan profiteren van de voordelen van mobiel afdrukken in slechts een paar tikken.”

Met Android Printing kunnen gebruikers van Android-apparaten naadloos afdrukken zonder speciale print-app. Gebruikers kunnen beschikbare printers detecteren, het papierformaat wijzigen, de specifieke pagina's kiezen die ze willen afdrukken en vrijwel elk soort document, afbeelding of bestand afdrukken. Na het downloaden van het gratis Epson Print Enabler kunnen gebruikers eenvoudig e-mails, foto's, web-content of belangrijke zakelijke documenten afdrukken op elke compatibel model Epson-printer, en krijgen ze toegang tot een groot aantal apps op Google Play met afdrukfuncties, zoalsTM, DriveTM, GalleryTM, GmailTM, PhotosTM en QuickofficeTM.

Meer informatie over Epson-oplossingen voor mobiel afdrukken

Met de oplossingen voor mobiel afdrukken van Epson Connect wordt het een eenvoudigere en krachtigere ervaring om documenten, foto's, e-mails en webpagina's af te drukken vanaf elke locatie waar ook ter wereld met een printer met Epson Connect en een tablet, smartphone of computer.*1 Bovendien is Epson lid van de Mopria Alliance, wat de inzet van het bedrijf voor het verbeteren van de normen voor mobiel afdrukken verder onderstreept, zodat gebruikers eenvoudig en probleemloos kunnen afdrukken ongeacht merk, apparaat of besturingssysteem.

Bezoek uw lokale Epson-website en controleer de compatibiliteit van uw product of lees meer informatie over printers en andere Epson-producten in uw regio.

Voor meer informatie over Epson Connect gaat u naar www.epson.nl/connect.

*1 Android, Gmail, Google Chrome, Google Drive, Google Gallery en Quickoffice zijn handelsmerken van Google Inc. Alle andere product- en merknamen zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven. Epson wijst alle rechten voor deze merken af.

*2 Voor de meeste functies is een internetverbinding met de printer vereist, evenals een apparaat met internet en/of e-mail.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

www.global.epson.com