Epson laat kinderen schitteren op het witte doek tijdens ‘Fantastisch Kinderfilm Festival’

Kinderen krijgen tijdens het Fantastisch Kinderfilm Festival de kans om de wonderlijke wereld van beeld en geluid te ontdekken. Epson stelt zijn projectoren ter beschikking aan dit filmfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar. Mede door de projectoren van Epson kunnen de kleine bezoekers van het filmfestival een eigen film-invulling geven aan hun fantasiewereld.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival is een rondreizend festival dat van 2 januari tot en met 23 maart verschillende filmtheaters in Nederland aan zal doen. Op het festival kunnen kinderen zichzelf helemaal onderdompelen in de wereld van beeld en geluid. In een interactief landschap dat uitnodigt om je fantasie te gebruiken en verhalen te beleven, ontmoeten kinderen elkaar en delen zij verhalen in hun samenspel. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops geven kinderen invulling aan hun eigen fantasiewereld. Bij een nieuwe jaargang hoort een nieuw thema en dat is dit jaar  "De Keuken van Pruttel & Proef" waarbij de keuken, het restaurant, de cultuur en de oorsprong van voedsel centraal staan. Het fantastische filmprogramma en de Speeltuin van de Verbeelding zullen in het teken van dit thema staan.

Animatie
Bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar animatiefilms. Een aantal unieke films werd speciaal voor het Fantastisch Kinderfilm Festival uit het buitenland gehaald en Nederlands ingesproken, zoals de film Dierenvriendjes, van de Zweedse illustratrice Eva Lindström of de Russchische sprookjesfilms over Vadertje Beer met zijn hongerige buik, Kolobok, een heel lekker en eigenwijs broodje dat wegloopt van huis, en Chepogi, een arme visser. Deze Russische animatiefilms zijn gemaakt in Pilot Animatiestudio onder regie van Alexander Tatarsky en Oleg Dinners.

Films voor de allerkleinsten
Peuters en kleuters die voor het eerst een film op het witte doek gaan zien, zullen hun ogen uitkijken op het Fantastisch Kinderfilm Festival. Speciaal voor de allerjongste bezoekers heeft het festival een selectie gemaakt uit de mooiste korte films, zoals de grappige voorstelling Minuscule of de alledaagse avonturen van Pim & Pom - grote snoeppoezen, die dromen van heerlijke visjes en taartjes.

Nieuwe films en klassiekers
De kersverse film Munya in mij van Mascha Halberstad, gaat over een meisje dat het niet makkelijk heeft. Ze houdt van eten en kookt graag; daardoor is ze dik en wordt ze gepest. Het liefst zou ze onzichtbaar willen zijn. Toch vindt ze uiteindelijk de moed en kracht om zichzelf te laten zien. Een animatiefilm die met liefde en aandacht voor details is gemaakt en ontroert alsof er een echt meisje van vlees en bloed in speelt. Deze film wordt samen vertoond met de inmiddels klassieke Wallace & Gromit - dit keer in een spannend en grappig avontuur over leven en brood. Ook ‘nieuwe klassiekers’ als Ratatouille en Dik Trom staan op de menukaart.

Epson sponsort FKF
“Als producent van onder andere projectoren voor de educatieve sector is Epson als geen ander op de hoogte over de technologische ontwikkelingen binnen het onderwijs. Maar net als op school neemt de digitalisering bij kinderen thuis ook nog steeds een vogelvlucht. Onze bijdrage aan het Fantastisch Kinderfilm Festival is daarom voor Epson Nederland een leuke manier om kinderen, al op een vroege leeftijd kennis te laten maken met allerlei beeld- en geluidtechnieken.” zegt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Epson sponsort het festival dit jaar met twee EH-TW480 projectoren en één EB-W02 projector. De projectoren worden o.a. gebruikt om zelfgemaakte (stop-motion)filmpjes van kinderen op de muren of projectiedoeken te projecteren. De apparatuur wordt zodanig ingebouwd dat het deel uitmaakt van het decor.

Het kinderfilmfestival is van 2 januari tot en met 23 maart in 9 filmtheaters in heel Nederland te bezoeken.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com