Epson laat kinderen schitteren op het witte doek tijdens ‘Fantastisch Kinderfilm Festival’

Amsterdam, 11 januari 2013-Kinderen krijgen tijdens het Fantastisch Kinderfilm Festival de kans om op het grote doek te schitteren, verkleed als ster, of hun zelf gemaakte stop motion filmpjes te tonen. Epson stelt zijn projectoren ter beschikking aan dit filmfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar. Mede door de projectoren van Epson kunnen de kleine bezoekers van het filmfestival de wonderlijke wereld van beeld en geluid ontdekken en een eigen film-invulling geven aan hun fantasiewereld.

Het Winkelrinkel Warenhuis in de filmtheaters vormt de plek waar kinderen zichzelf helemaal kunnen onderdompelen in de wereld van beeld en geluid. Er worden films vertoond en kinderen kunnen zelf achter de kassa staan of op de patisserie-afdeling werken in het warenhuis. In het pashokje mogen kinderen zich verkleden om zich vervolgens heel even een grote ster te voelen als zij zichzelf terugzien op een groot scherm terwijl zij over de rode loper flaneren. De kinderen kunnen zich ook een ware regisseur wanen. Hun zelf gemaakte stop motion filmpjes worden met behulp van een Epson projector geprojecteerd.

“Als producent van onder andere projectoren voor de educatieve sector is Epson als geen ander op de hoogte over de technologische ontwikkelingen binnen het onderwijs. Maar net als op school neemt de digitalisering bij kinderen thuis ook nog steeds een vogelvlucht. Onze bijdrage aan het Fantastisch Kinderfilmfestival is daarom voor Epson Nederland een leuke manier om kinderen, al op een vroege leeftijd kennis te laten maken met allerlei beeld- en geluidtechnieken.” zegt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Het Fantastisch Kinderfilmfestival maakt gebruik van meerdere typen projectoren met elk hun eigen kenmerken geschikt voor de verschillende onderdelen van het festival. Ze zijn ofwel eenvoudig in gebruik en ideaal voor mensen die nog niet eerder met projectoren gewerkt hebben, geschikt voor het maken van flitsende presentaties, eenvoudig mee te nemen door hun compacte formaat, of ideaal voor het projectoren van films.

Het kinderfilmfestival is van 11 februari t/m 19 mei in 9 filmtheaters in heel Nederland te bezoeken.

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1.546 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com