Epson laat kinderen hun eigen films vertonen tijdens 'Fantastisch Kinderfilm Festival'

Epson laat kinderen hun eigen films vertonen tijdens 'Fantastisch Kinderfilm Festival'

Kinderen krijgen tijdens de 5e editie van het Fantastisch Kinderfilm Festival de kans om met projectoren van Epson hun zelfgemaakte stop-motion films te vertonen. Het Fantastisch Kinderfilm Festival is een rondreizend festival dat van 26 december tot en met 6 april 10 verschillende filmtheaters in Nederland aan zal doen. Epson sponsort het festival dit jaar met twee EH-TW480 projectoren en één EB-W02 projector.

Op het festival kunnen kinderen zichzelf helemaal onderdompelen in de wereld van beeld en geluid. In een interactief landschap dat uitnodigt om je fantasie te gebruiken en verhalen te beleven, ontmoeten kinderen elkaar en delen zij verhalen in hun samenspel. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops geven kinderen invulling aan hun eigen fantasiewereld. Bij een nieuwe jaargang hoort een nieuw thema en deze keer kunnen kinderen hun handen uit de mouwen steken en zelf aan de slag met hamers, schroeven, boren en verfrollers in Werkplaats Krak & Mik.

Fantastische klusfilms
Er draaien fantastische films voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar waarin gereedschap, bouwen, klussen en huizen de hoofdrol spelen, maar kinderen kunnen ook zelf aan het werk op de interactieve vloer. Ze kunnen een stop-motion film in elkaar timmeren, een pannenkoek verven of muziek maken met gereedschap. Ze kunnen een hutje bouwen en komen spelen met draaiende wielen, plat of in 3D.

Dit spel met dimensies kom je ook tegen in films als Konijn en Hert waar Hert en Konijn leven in het platte vlak. Hert kraakt de formule en stapt een driedimensionale wereld binnen, maar zijn vriend Konijn blijft zo plat als een pannenkoek. Een prachtige animatie die al meer dan 100 prijzen won op filmfestivals over de hele wereld.

In Menino, een Braziliaanse film die dit jaar de twee belangrijkste prijzen won op het animatiefilmfestival van Annecy en tijdens het festival in voorpremière gaat, zien we een kleine jongen die het idyllische platteland achter zich laat en de wereld in trekt. Vreemde hijskranen, hoge gebouwen en razende voertuigen bevolken die wereld en lijken wel levende wezens.

Voor meer praktische klusinformatie kunnen kinderen naar de marathonvoorstelling van Buurman & Buurman kijken, of naar de film ‘De Datsja’, waarin een jongen eigenhandig voor zijn Russische moeder een huisje bouwt. De allerkleinste bezoekers van het festival kunnen wegdromen bij De Malle Stad, schattige Franse animaties zonder dialoog.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival heeft aandacht voor de juweeltjes onder de fantastische films en programmeert al voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle kinderen die naar de film gaan kunnen op dezelfde dag vrij deelnemen aan het interactieve programma in ‘Werkplaats Krak & Mik’.

Epson sponsort FKF
“Als producent van onder andere projectoren voor de educatieve sector is Epson als geen ander op de hoogte van de technologische ontwikkelingen binnen het onderwijs. Maar net als op school neemt de digitalisering bij kinderen thuis ook nog steeds een vogelvlucht. Onze bijdrage aan het Fantastisch Kinderfilm Festival is daarom voor Epson Nederland een leuke manier om kinderen, al op een vroege leeftijd kennis te laten maken met allerlei beeld- en geluidtechnieken.” zegt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Epson sponsort het festival dit jaar met twee EH-TW480 projectoren en één EB-W02 projector. De projectoren worden o.a. gebruikt om zelfgemaakte (stop-motion)filmpjes van kinderen op de muren of projectiedoeken te projecteren. De apparatuur wordt zodanig ingebouwd dat het deel uitmaakt van het decor.

Het kinderfilmfestival is van 26 december tot en met 6 april in 10 filmtheaters in heel Nederland te bezoeken.

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website

Lees meer over de Ecologische Visie.