Epson kondigt uitbreiding van WorkForce Pro-assortiment aan

Ideaal voor veeleisende zakelijke werkgroepen die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en prestaties

Epson kondigt uitbreiding van WorkForce Pro-assortiment aan

1 maart 2012 – Epson heeft haar WorkForce Pro-assortiment uitgebreid met de modellen WP-4095 DN en WP-4595 DNF, beide zijn speciaal ontwikkeld met het oog op kostenefficiëntie, lager energieverbruik, hoogkwalitatieve uitvoer en duurzaamheid. Ze zijn niet alleen geschikt voor zakelijke werkgroepen, maar zeker ook voor het midden- en kleinbedrijf.

De WorkForce Pro WP-4095 DN en WP-4595 DNF vormen de ideale oplossing voor zakelijke werkgroepen, aangezien ze niet alleen de emulaties leveren die IT-managers verwachten, maar ook betere prestaties, hoge betrouwbaarheid en tot 50 procent lagere kosten per pagina in vergelijking tot concurrerende laserprinters.[1]Deze inkjetprinters zijn dan ook een uitstekend alternatief voor laserproducten en zorgen voor bijkomende kostenbesparingen dankzij hun supersnelle automatische functie voor dubbelzijdig afdrukken, waarmee papier bespaard wordt.

Bedrijven profiteren van lagere inktkosten met hoge capaciteiten inktpatronen, tot 3.400 pagina's per patroon[2], bij een afdrukresolutie van 4800 × 1200 dpi. Hiermee kunnen bedrijven hoogwaardige afdrukken maken die bestand zijn tegen water, vlekken en markeerstiften en niet vervagen omdat ze direct droog zijn, dankzij  de DuraBrite Ultra-inkt van Epson. Beide apparaten zijn klaar voor netwerkgebruik en dus meteen geschikt voor delen, bieden PDL-ondersteuning, inclusief PCL6, PCL5c en originele Adobe® PostScript® 3™-emulaties. Ze worden tevens geleverd met Epson Connect[3]en voldoen hiermee aan de eisen voor mobiel afdrukken vanaf smartphones en tablet-pc's.

Alina Zagaraite, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Deze aanvullingen op de WorkForce Pro-reeks zijn gecreëerd voor naadloze integratie met zakelijke werkgroepen. Ze bieden vele voordelen: duurzaamheid en prestaties gecombineerd met zuinigheid en milieu. Deze apparaten bieden gebruikers een aanzienlijke afname in energieverbruik van 80%[4]ten opzichte van concurrerende laserprinters, met een universeel printerstuurprogramma en een scala aan emulaties, voor zowel efficiëntie als voordelen voor het milieu.”

Alina voegt toe: “Met het WorkForce Pro-assortiment hoeven bedrijven niet langer compromissen te sluiten tussen betrouwbaarheid, prestaties en kostenbesparingen.”

De WP-4095 DN en WP-4595 DNF zijn vanaf maart 2012 beschikbaar tegen een adviesprijs van respectievelijk € 416,49 en € 535,49.

Belangrijkste kenmerken:

KenmerkenWP-4095 DNWP-4595 DNF
Snel afdrukken tot 16 ppm in zwart-wit en 11 ppm in kleur[5]
Kosten per pagina tot 50% lager dan bij laserprinters1
80% minder energieverbruik dan bij laserprinters4
Maximale afdrukcapaciteitTot 30.000 pagina'sTot 30.000 pagina's
Hoge afdrukresolutie van maximaal 4800 × 1200 dpi
Papiercapaciteit standaard 330 vellen / als optie maximaal 580 vellen
Automatisch dubbelzijdig afdrukken
Epson-inktpatronen met hoog rendement
Scan- en kopieerfuncties-
Faxfunctie-
AansluitingenUSB 2.0 / EthernetUSB 2.0 / Ethernet
Epson DURABrite Ultra-inkt
Dubbelzijdige automatische documentinvoer voor het reproduceren van dubbelzijdige documenten-
Voldoet aan ENERGY STAR-normen vanwege sterk gereduceerd stroomverbruik
Epson Connect3
PDL (PCL6, PCL5c, PS3)


[1]Vergeleken met de tien best verkochte A4-kleurenlaserprinters en MFP's in het vierde kwartaal in 2010 in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, zoals gevolgd door IDC. Kosten per pagina berekend op basis van officiële catalogusprijzen voor tonercartridges en gepubliceerd rendement in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, per december 2010.

[2]In overeenstemming met ISO/IEEE 24711/24712.

[3]Ondersteunt de volgende talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Nederlands. Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie en ondersteunde apparaten naar www.epsonconnect.eu.

[4]Vergeleken met de top 10 A4-kleurenlaserprinters & MFP's in het eerste kwartaal van 2011 verkocht in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door IDC; stroomverbruik berekend op basis van door de fabrikant gepubliceerde gegevens voor de afdrukmodus/gemiddelde modus, per juli 2011.

[5]Vastgesteld conform de ISO/IEC 24734-meetmethode die het gemiddelde van ESAT/FSOT van de Office Category Test voor standaard enkelzijdig/dubbelzijdig aantoont. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing.