Epson introduceert zijn eerste textielprintoplossing met fluorescerende inkt en dye-sublimatie

De SureColor SC-F9400H en SC-F9400 zijn gebaseerd op het succes van de F-serie en bieden klanten grote afdrukflexibiliteit

Epson introduceert zijn eerste textielprintoplossing met fluorescerende inkt en dye-sublimatie

1 september 2019– Epson kondigt twee 64-inch dye-sublimatieprinters aan: de SureColor SC-F9400H en de SC-F9400. De printers zijn voornamelijk ontwikkeld voor snel afdrukken in hoge volumes, voor kleren, textiel, textielbanners en andere gedrukte merchandise. De SC-F9400H biedt bedrijven tevens de optie om af te drukken met twee originele fluorescerende Epson inktoplossingen (geel en roze), wat zorgt voor heldere, levendige kleuren bij de productie van sportkleding, werkkleding en mode-items. De SC-F9400-serie is een doorontwikkeling van de vertrouwde afdruktechnologie van Epson en biedt verbeterde kwaliteit met betere productiviteit en betrouwbaarheid.

Neil Greenhalgh, Product Manager voor Epson Europe, zegt: “We hebben ons opnieuw gericht op het verder ontwikkelen van de bestaande serie en op de introductie van een originele fluorescerende Epson-oplossing die nieuwe waarde toevoegt. Dit is nieuw voor ons en we geloven dat we fluorescerende inkt hebben gemaakt die superieur is op het gebied van helderheid en kleurdichtheid. Maar we bieden meer dan alleen de fluorescerende inktopties. We hebben ook een breder aanbod aan EMX-bestanden geïntroduceerd, een instructie-/onderhoudsvideo (die geopend kan worden door een QR-code) en een reeks andere functies die installatie, gebruik en onderhoud zo eenvoudig mogelijk maken. We zijn er zeker van dat de SC-F9400 serie een positief effect zal hebben op de resultaten van veel bedrijven.”

 

Bovenop de verbeterde bruikbaarheid van de F-seriereeks heeft Epson veel belangrijke functies van eerdere modellen behouden.  Deze beproefde en geteste technologieën zorgen ervoor dat Epson innovatie binnen de industrie kan stimuleren en de mogelijkheden voor bedrijven kan vergroten.

Belangrijkste kenmerken

 • Originele fluorescerende Epson-oplossing
 • Inktoplossing in bulk
 • Epson Edge Print-software
 • Instructiefilm via QR-code
 • Breder aanbod aan EMX-bestanden
 • Printkopbescherming: voor controle over de luchtstroom
 • Hybride platte en geribbelde plaat: voor efficiënte mediaverwerking
 • Stofvanger en stofveger: om verstopping van de spuitkoppen te voorkomen
 • Robuuste printerbouw, geavanceerde automatische spanningscontrole, automatische skew-correctie: voor nauwkeurige invoer
 • Led-verlichting: om papier zichtbaar te maken
 • Eenvoudige media-installatie

Epson levert de complete oplossing (printer, inkten, substraten, software en ondersteuning). Alles is dus ontworpen om perfect samen te werken. In combinatie met de eenvoudige installatie en bediening is dit de ideale oplossing voor bedrijven die meer kleursublimatie willen gebruiken of voor bedrijven die een eerder model willen updaten.

De SureColor SC-F9400 en SC-F9400H zijn verkrijgbaar vanaf januari 2020.