Epson introduceert printer met linervrij papier voor betere dienstverlening bij restaurants

Epsons TM-L90 Liner-free biedt in combinatie met NCR’s “Receipt on Label”-papier kwitanties met hechtlaag, voor nóg meer nauwkeurigheid en efficiëntie bij bestellingen, en dus nóg tevredener klanten

Epson introduceert printer met linervrij papier voor betere dienstverlening bij restaurants

2 mei 2012: Epson, de grootste fabrikant van printers voor verkooppunten in Europa[1], kondigt de TM-L90 Liner-free aan: een betrouwbare printer voor thermische kwitanties, die prima uit de voeten kan met NCR's Receipt on Label (RoLTM). De TM-L90 Liner-Free print kwitanties met hechtlaag en is daarmee zeer geschikt voor routinematig etiketteren van bestelde hapjes en drankjes, inclusief afhaal- en drive-in maaltijden. Restaurants, cafés en lunchrooms kunnen hun handmatige etikettering met bijvoorbeeld tape of vetkrijt vaarwel zeggen en hun efficiëntie en nauwkeurigheid en daarmee ook hun dienstverlening verbeteren.

De TM-L90 Liner-free werkt met NCR's RoL-papier en met standaardpapier voor thermische kwitanties. Gebruikers kunnen nu met één printer zowel de kwitanties als de etiketten voor bestellingen afdrukken. Het is dan ook niet meer nodig om meerdere modellen aan te houden, wat scheelt in onderhoud en verbruiksmaterialen.

Laura Buehler, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Voortbordurend op het succes van de TM-T88IV ReStick, een printer die licht klevende kwitanties afdrukt, ontwikkelden we de TM-L90 Liner-free. Deze labelmaker is bedoeld voor klanten die meer kleefkracht nodig hebben. Klanten bij Epson hebben nu dan ook de keuze uit kwitanties met twee verschillende kleefkrachten.”

De TM-L90 Liner-free is compatibel met papierbreedtes van 40 en 80 mm en detecteert de breedte automatisch. Gebruikers kunnen dus eenvoudig schakelen zonder van toepassing te hoeven veranderen. De printer heeft een sensor voor papier met zwarte markeringen, zodat de kwitanties precies tussen de stroken met de hechtlaag worden afgesneden. De TM-L90 Liner-free reduceert de bovenmarge automatisch. Dankzij deze papierbesparende functie wordt de volgende bon afgedrukt vóór de huidige kwitantie wordt afgesneden.

Simon McCouaig, Vice President van NCR Consumables Europe, merkt op: “De combinatie van de TM-L90 Liner-free met NRC's RoL-papier geeft een kwaliteitsimpuls aan de dienstverlening binnen de horeca. Met deze milieuvriendelijke oplossing worden traditionele etiketten met linermateriaal overbodig. Er is veel minder kans op onjuist verwerkte bestellingen, en dus minder verspilling van voedsel en arbeidstijd. Betere efficiëntie en nauwkeurigheid bij verwerking van bestellingen zorgt voor tevredener klanten.”

Er is ook rekening gehouden met het terugdringen van het stroomverbruik en milieuvriendelijkheid. De TM-L90 Liner-free werkt in combinatie met Epsons PS180-voeding erg efficiënt en voldoet dan ook aan de ENERGY STAR-normen.

De TM-L90 Liner-free is per direct verkrijgbaar.

Kenmerken

Thermische printer, speciaal ontworpen voor snelbuffetrestaurants

Kan worden gebruikt in combinatie met NCR's Receipt on Label-papier en standaardpapier voor thermische kwitanties

Compatibel met papierbreedtes 40 en 80 mm

Automatische detectie papierbreedte

Sensor voor papier met zwarte markeringen

Papierbesparende functie voor reductie van bovenmarge

Voldoet aan ENERGY STAR-normen bij gebruik in combinatie met Epsons PS180-voeding

Kan zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd, of met behulp van een houder aan de muur worden gehangen

Opmerking voor de redacteur:

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.  

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 78.000 werknemers in 99 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.583 miljoen euro voor het boekjaar 2010. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

Info over NCR Corporation

NCR Corporation (NYSE: NCR) is een toonaangevend internationaal technologisch bedrijf dat bedrijven ondersteunt bij aansluiting, interactie en transactie. Bij NCR kan technologie worden afgenomen met en zonder ondersteuning. De geboden ondersteuning is zeer uitgebreid en sluit naadloos aan op de behoeften van detailhandelaren, bedrijven in de financiële sector, reissector, hotelsector, entertainmentindustrie, gamingindustrie, publieke sector en providers en fabrikanten in de telecomsector, verspreid over meer dan 100 landen. Het hoofkantoor van NCR (www.ncr.com) is gevestigd in Duluth, Georgia (VS).

Volg ons op Twitter:@NCRCorporation, @careersatncr

Vind ons leuk op Facebook:http://www.facebook.com/ncrcorp

Link met ons op LinkedIn:http://linkd.in/ncrgroup

Bekijk ons op YouTube:www.youtube.com/user/ncrcorporation

NRC is een handelsmerk van NRC Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

Contactpersoon pers

Viviana Salvi

NCR Corporation – PR Manager South Europe

+39-02-4790-5102

viviana.salvi@ncr.com


[1] Bron: Interconnection Consulting, 2010.