Epson introduceert nieuwe veelzijdige korte-afstandsprojectoren met veel gebruiksvriendelijke functies

Epson introduceert nieuwe veelzijdige korte-afstandsprojectoren met veel gebruiksvriendelijke functies

Amsterdam, 4 december 2014 – De nieuwe korte-afstandsprojectoren van Epson leveren beelden van superieure kwaliteit en een reeks van slimme standaardfuncties waarmee gebruikers nu nog meer waar voor hun geld krijgen.Deze projectoren, die ideaal zijn voor klaslokalen of kleine vergaderruimten,kunnen aan de wand of aan het plafond worden gemonteerd of kunnen op een tafel dicht bij de wand worden geplaatst om meer werkruimte vrij te maken.

Deze nieuwe reeks (bestaande uit de EB-520, EB-525W, EB-530, EB-535W, EB-536Wi) maakt gebruik van 3LCD-technologie om een uitzonderlijke beeldkwaliteit met nauwkeurige kleuren te leveren. De reeks levert een hoge contrastverhouding voor duidelijke details en een grote helderheid, zodat de beelden op het scherm duidelijk zichtbaar zijn in helderverlichte klaslokalen en vergaderruimten. Een nieuwe korte-afstandslens zorgt voor scherpere beelden en een verbeterde scherpstelling van de projectoren.

Trevor Holt, productmanager bij Epson Europe, zegt: "Deze kwalitatief hoogwaardige projectoren bieden scholen en bedrijven een veelzijdige oplossing, die kan worden geïnstalleerd in individuele klaslokalen of kan worden gebruikt in verschillende ruimten of lokalen. Zij vormen de perfecte vervanging voor oudere projectoren of het alternatief voor duurdere interactieve whiteboards of projectoren met ultrakorte projectieafstand."

Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat zij meer waar voor hun geld krijgen aangezien de reeks is uitgerust met een lamp die is ontworpen om 66% langer mee te gaan dan eerdere vergelijkbare modellen, waardoor de totale eigendomskosten (TCO) van deze projectoren laag zijn. Een A/V-mute-functie bespaart tevens stroom door de lamp met 70% te dimmen en stelt gebruikers in staat een presentatie te onderbreken en de aandacht van het publiek af te leiden van het scherm voor discussies.

De nieuwe projectoren zijn tevens snel en gemakkelijk te installeren. Zij kunnen gebruikmaken van decentrale positionering dankzij zowel horizontale als verticale keystone-correctie waardoor waardevolle werkruimte vrijkomt in klaslokalen en vergaderruimten. De korte projectieverhouding van de projectoren maakt het tevens mogelijk deze dichter bij de wand te plaatsen, met minder storende schaduwen en verblindend licht.

Nadat de projector is geconfigureerd, kunnen de OSD-instellingen (On Screen Display) van de één projector naar vele andere worden gekopieerd via USB-dongle, USB-kabel of netwerk zodat u niet alle extra projectoren afzonderlijk hoeft te installeren.

Uitgebreide aansluitmogelijkheden inclusief HDMI zorgen voor integratie van de projector met de allernieuwste digitale apparaten en oudere analoge producten, zodat oudere hardware niet noodzakelijkerwijs hoeft te worden vervangen.

De dubbele interactieve penfunctionaliteit betekent dat twee gebruikers tegelijkertijd aantekeningen kunnen maken op het hele schermoppervlak, waarbij voor elke pen afzonderlijke kenmerken zijn gedefinieerd [1].

De EB-520, EB-525W, EB-530, EB-535W en EB-536Wi komen in januari 2015 beschikbaar voor een prijs van respectievelijk €835, €915, €915, €1000 en €1245.

Belangrijkste kenmerken:

EB-536WiEB-535WEB-530EB-525WEB-520
Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson
Even hoge lichtopbrengst voor wit en gekleurd licht3400 lm3400 lm3200 lm2800 lm2700 lm
Rijkere, duidelijke details met een hoge contrastverhouding (16000:1)
Kleine projectieverhouding maakt een groter projectieformaat van een kortere afstand mogelijk0,48:10,48:10,55:10,48:10,55:1
Lange levensduur van lamp (5000 uur normaal/10000 uur eco-modus)
Weinig ventilatorgeluid voor minder storing (normale/eco-modus)37dB/29dB37dB/29dB37dB/29dB35dB/29dB35dB/28dB
Horizontale en verticale keystone-correctie voor gemakkelijke montageAuto/SchuifOSDOSDOSDOSD
Luchtfilter met onderhoudscyclus van 5000 uur voor kortere onderhoudstijd en lagere kosten
Standaardresolutie en beeldverhoudingWXGA (16:10)WXGA (16:10)●GA (4:3)WXGA (16:10)●GA (4:3)
HD-ready--
Ingebouwde luidspreker van 16 W en microfooningang
HDMI-ingang voor digitale video en audio
Bediening en projectie mogelijk via het netwerk (RJ45)
Bediening en controle op afstand vanaf één pc in een netwerk
Ondersteuning voor WLAN via optionele adapter (ELPAP07)
Ondersteunt de via USB aangedreven visualiser (ELPDC06)
3-in-1 USB-weergave (beeld, audiosignaal en muisbediening)-
4-in-1 USB-weergave (beeld, audiosignaal, muisbediening en interactiviteit)----
Dubbele peninteractiviteit (tweede pen geleverd als optioneel accessoire)----
Installatie zonder stuurprogramma en met automatische kalibratie----
Aantekeningen maken zonder pc----
Optimaal gebruiksgemak door projectorbediening op het scherm----

[1] Alleen op de EB-536Wi

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website

Lees meer over de Ecologische Visie.